Mida arvata ettevõttest Virši ?
Alates IPO-st on ettevõte kasvatanud käivet väga muljetavaldavalt – 2020. aasta ligikaudu 170 miljoni euro suurusest käibest on jõutud 2025. aastaks peaaegu 400 miljoni euroni. Samal ajal on ettevõte püsinud kasumlik ning jätkanud aktiivset laienemist. Vaatamata tugevale kasvule ei ole aktsia hind ettevõtte arenguga sammu pidanud. 2025. aasta lõpu seisuga oli ettevõtte P/B suhtarv vaid 0,55 ning P/E ligikaudu 10,8, mis viitab minu hinnangul üsna tagasihoidlikule hinnastamisele võrreldes ettevõtte kasvupotentsiaaliga.
Ka 2026. aasta väljavaade tundub tugev. Virši laiendas oma tanklatevõrku – ettevõttele lisandus 19 Astarte tanklat. Eeldatavalt võiks see tehing lisada aastakäibele ligikaudu 60–80 miljonit eurot. Lisaks käivitati 2026. aastal Virši osalusega biometaanitehas, mis peaks saavutama täisvõimsuse aasta teises pooles. See võiks ettevõttele luua uue kõrgema marginaaliga tulusuuna.
Tõenäolisel ei pruugi kõrge kütusehinna keskkond Virši jaoks olla negatiivne. 2022. aasta tulemused näitasid, et ettevõte suutis sellistes turutingimustes kasvatada nii käivet kui ka kasumit väga märkimisväärselt.
Juhtkonna 2027. aasta eesmärkide poole vaadates on positiivne, et tanklate arvu eesmärk on juba täidetud. Minu hinnangul on üsna realistlik, et EBITDA eesmärk 23,4 miljonit eurot saavutatakse või sellele jõutakse väga lähedale.
Ettevõtte suurim puudus on see, et Virši tegutseb suhteliselt väikesel Nasdaq Baltic First North turul küllaltki väikse osalusega ja seetõttu ei meelita tõenäoliselt ligi suuremat kapitali ja võib jääda turu tähelepanust välja. Minu hinnangul on see alahinnatud väärtusaktsia Balti börsil.
läti ettevõte - ehk seksikate konkursil kesise võidulootusega …
ma ei ole kindel, et väljatoodud parameetrid ta’st nüüd kohe väärtusaktsia teevad. aga eks maitsed ja hinnangud ongi erinevad. edu!
Sellised need petvad unistused näivadki !..