Viisnurk

Kui õieti aru olen saanud siis ei ole praegu terves Euroopas lund eriti. See peaks Viisnurga kasumit ka nagu mõjutama või mida üldsus arvab?

viisnurgale voib alati strong buy anda :)
ei ole eriti Eesti aktsiatega kursis, kuid kas Eestis on kunagi antud alla HOLD mõnda soovitust analüütikute poolt?
Ameerikas paistab praegu asi päris naljakas, keegi ei taha anda sell soovitust. CNBC küsiti tüüpide käest, et mix siis nii, üx lihtsalt keeldus vastamast ja teine ajas nii sama jahu.
Viisnurk klopsib praegu Pärnus uut liimpuidu tsehhi kokku võibolla on tulevikus hoopis kasumi kasvu oodata ???
to: fluctuation

Tegu pole päris naljanurgaga, aga noh, sinnapoole. Nimelt on selline suurepärane erisikust tarbijale (nimega Riks) mõeldud kuukiri nagu "Tulu" juba aastaid andnud Eesti aktsiatele nii ostu- kui ka müügisoovitusi, hoidmisest rääkimata. Kas ta seda ka praegu teeb, ei tea täpselt, pole pidev lugeja (autorubriik oli kunagi hea, muu alla arvestust). Ja seda ka sel heal ajal kui Talse tõusis ja Riks polnud veel õhtukooli läinud :-)
Nii et soovitused eksisteerivad. Pealegi annavad mõned pangad oma klientidele regulaarseid (päevaseid) ülevaateid nii Eesti, Balti, põhjamaade kui muu maailma turgude kohta. Ole aga mees ja osta ning müü. Disclaimer on sellistel analüüsidel kohustuslikus korras lisatud.
"Tulu" soovituste puhul oli ca 2 aastat tagasi see probleem, et praktiliselt polnud ostusoovitusi (v.a. HP). Aga mis Viisnurka puudutab, siis lumepuudus kasumit kindlasti mõjutab, kuid ettevõtte aktsia hind peaks ikkagi enam sõltuma tulevikuootustest, mis ühe lumevaese talvega vaevalt oluliselt muutuvad.

Üks põhjus, miks analüütikud peaaegu ainult ostu- ja hoidmissoovitusi jagavad, on ilmselt see, et analüüsimiseks võetakse valdavalt atraktiivsemaid aktsiaid. Ja kui ettevõte on tugev, siis ei tohiks vähemalt hold-soovituse järgimine pikaajaliselt midagi väga hullu kaasa tuua, isegi kui aktsia on lühiajaliselt veidi ülehinnatud.
ma pidasin silmas analüütikuid, kes hindavad aktsiad teatud mudelite järgi. Olen ise ka kunagi Tulu lugenud, seal oli umbes nii "müü" tulevik ebaselga jne.

Mind huvitab mida mõeldakse pikas perspektiivis, kas ca 10 aastat. Vaevalt, et EVEA-le ka kunagi sell soovitust oleks antud, "sest pikas perspektiivis ta ju ikka tõuseb"
Pika perspektiivi suhtes oli Tyler Durdenil üks selline hea ütlemine: On a long enough timeline, everyone's survival rate drops to zero.
to fluctuation:

Siis pead pöörduma mitte huumorinurga vaid pankade poole. Nemad kasutavad matemaatilisi mudeleid aktsiate õige väärtuse hindamiseks.
Õnneks see "long enough timeline" on suure hulga ettevõtete puhul pikem, kui keegi meist elada jõuab.
to velikij:
ei saa päris hästi pihta, millest sa räägid, et pöördu pankade poole jne.
Mina küsisin, kas keegi teab, et mõni analüütik on eesti firmale andnud sell soovituse. Sa hakkad mingist naljanurgast jahuma
ok, peace!
to fluctuation: viisnurgale juba andsin strong buy, voin vabalt ka sell anda.

wizard the "analyytik"

:)
to wizard:
ei noh igasugu "analüütikuid" on olemas:)
Fluctuation, vaata natuke ringi - vaata EYP (accumulate, target 52) analüüsi, vaata Trigoni analüüsi (neutral, target 48), vaata Hansabank Marketsi analüüsi (hold, target 40).

Nüüd turuhind on 46.20/47.00. Kas veel puisemaks ja punasemaks vaja?
P.S. Need ongi need pankade analüüsid, millele vihjasin. Beast andis siin numbrid, analüütikud võivad seda ka täpsemalt selgitada.
Velikij, jah täpselt. Lihtsalt enamasti ei viitsi inimesed analüüsides sobrada, need kõik on kusjuures tasuta kättesaadavad.

Kui tõsine huvi ja suured summad, siis tasuks ikka analüüs põhjalikult läbi vaadata, ehk isegi erinevaid FCF nägemusi kõrvutada.
tore, et mõni viicib ühe asja kallal nii palju asjata vaeva näha. Nimelt, lihtsalt huvi pärast küsisin, kas keegi teab, kas Eesti ettevõtetele on antud sell target-it viimasel ajal. Beast sa meenutad mulle poliitikut, kes vastab küsimusele sellega, mida talt ei küsitud ja siis imestab veel, miks nii lolle küsimusi küsitakse.
Fluctuation, Sa küsisid kas HOLD on antud. Ja sellele ma täpselt VN kohta vastasin, kuna VN algne teema oli.

to beast:
Kui viicid loe uuesti allolev jutt läbi siis ehk saad teada, millest jutt käib. Rõhutaks sõna alla!!!

ei ole eriti Eesti aktsiatega kursis, kuid kas Eestis on kunagi antud alla HOLD mõnda soovitust analüütikute poolt?
Ameerikas paistab praegu asi päris naljakas, keegi ei taha anda sell soovitust. CNBC küsiti tüüpide käest, et mix siis nii, üx lihtsalt keeldus vastamast ja teine ajas nii sama jahu.