Viimane kustutab lennujaamas tuled

Päris oma suva järgi ju ehitada ei saa, talumiskohustus on asjaõigusseadusesse sisse kirjutatud jne. Tõenäoliselt on regulatsioon külatee ajast mõnevõrra muutunud. Postidele on optikat paigaldatud nii linnas kui maal. Enefitil oli suurusjärk 40 tuhat aadressi ühendada (esimene toetusmeede), mis enamuses postidele paigaldatud optikaga ühenduse saavad.
"ElCato"
Päris oma suva järgi ju ehitada ei saa, talumiskohustus on asjaõigusseadusesse sisse kirjutatud jne. Tõenäoliselt on regulatsioon külatee ajast mõnevõrra muutunud. Postidele on optikat paigaldatud nii linnas kui maal. Enefitil oli suurusjärk 40 tuhat aadressi ühendada (esimene toetusmeede), mis enamuses postidele paigaldatud optikaga ühenduse saavad.

Neil olid omad postid ja riik taskus.
Nagu ma kuskil mujal olen juba korduvalt kirjeldanud, siis hilisem "e-hääletuse isa" lobistas Külatee ajal väga tugevalt kogu maapealse andmeside monopoliseerimist ET kätte.

Eesti Telefoni juhtivad müügimehed ja riigi tehnilise järelevalve kõrgemad ametnikud alustasid aga enne koosolekuid omavahelist juttu pmst et "kas oled siis ära otsustanud, et kas see aasta puhkad maldiividel või seišellidel?"
Mul on ka sihandne tunne, et paljud siinsed noored enam ei määleta, mis elukad olid "Eesli Tolafon" ja "Ilajunn" millest hiljem evolutsiooni käigus sai Telia. Traaditäis ülbust ja saamatust, kui parafraseerida ühte siinse teema pealkirja.
Kes jõuab enam kõiki neid "müstikusi" meeles pidada.
Offf, mitte ainult see vaid oli ka muid huvitavaid nähtusi. Lihtsalt jätan selle siia:

Valitsusside töötajad seotud erafirmade skeemiga

Riigikontroll peab valitsusside direktori Jaak Lippmaa kuulumist Unineti Andmeside AS-i nõukokku avaliku teenistuse seaduse rikkumiseks, kuid Lippmaa ei pea end riigiametnikuks.

Jaak Lippmaa soovib sidevaidluses kohtuvälist lepet

Ekspress vihjab Kaljulaidi võimalikele seostele Eesti signaalluurega

jne.

Sealt edasi kümne aasta jagu asju,mis ajakirjandusse ei jõudnudki ja juba uued kehad sihtasutuste ja uute isikute näol. Rahade ja ressursside tegelikud omanikud ei tea tänase päevani, mida teistele välja ehitatati ja millele oleks õigus kui korralikult oleks õigel ajal hagenud.

Kõige õõvastavam on see, et need rehepapid ei väsi avalikult kaamera ette ronimast ja rääkimast endast kui ägedast liiderdajast. Aga nimesi ei tohi öelda, siis saab kohtuasja kaela. Olulisem on tõde mitte unustada ja noortele off-the-record alati rääkida, et kes on kes ja miks on asjad nii nagu on ja mitte nii nagu levitatav narratiiv.
"raulir"
"ElCato"

Loeme ehitusseadustikust peatükki kiire elektroonilise side võrgu kasutuselevõtu soodustamisest ja lõpetame huupi paugutamise. Mingid arengud ikka aastatega toimuvad.
"ElCato"
"raulir"
"ElCato"

Loeme ehitusseadustikust peatükki kiire elektroonilise side võrgu kasutuselevõtu soodustamisest ja lõpetame huupi paugutamise. Mingid arengud ikka aastatega toimuvad.

Jah, 23 aastaga suudeti midagi juba seadusesse lisada. Veel 23 aastat testida, et kas töötab, siis 23 aastat vaidlusi ja kui veab, siis aastaks 2100 on ka juba praktiline areng toimunud.

Kusjuures ma ei näe, kuidas need paragrahvid sisuliselt aitaks.

ET lubas ka ligipääsu taristule, ainult hinnad olid ulmelised (100m toru rent a la 20k kuus) ja näiteks vasepaarile nad nõudsid omapoolsete 64kbps filtrite vahelepanekut, kuna muidu on ohtlik nende teistele kaablitele. Järelevalve oli nõus.
See "jant" käib siiani, et kui mingi kinnistuni tahad kolmandalt opekalt optikat, siis selgub et kanalisatsioon on teadagi kelle käes ja neilt on omakorda vastus, et torud on täis või on kanal "sisse vajunud". Jaa-jaa, #avatud_turg & #aus_konkurents
"sr71"
See "jant" käib siiani, et kui mingi kinnistuni tahad kolmandalt opekalt optikat, siis selgub et kanalisatsioon on teadagi kelle käes ja neilt on omakorda vastus, et torud on täis või on kanal "sisse vajunud". Jaa-jaa, #avatud_turg & #aus_konkurents

Tulles algse teemapüstituse juurde tagasi - mida lugeda "kobarkäkkideks", siis mina isiklikult loeks Eesti sidemaailmas kokku umbes 2 kobarkäkki:
- eraldi kaablikanalisatsiooni operaatori loomata jätmine kontsessioonilepingu tegemise ajal (a'la https://stokab.se/en/stokab), aga eks siis oli riik noor ning riigil polnud aimugi mis võimalused on kotti kandadeni pähe tõmmata noorele riigile
- hiljutine 5G sagedusoksjon, kus jagati välja kõik sagedusalad ja jagati sagedusala per olemasolev operaator. Oleks võinud jagada näiteks kaks ala konkursi korras ning siis kolmanda nn. "jagatud raadiovõrgu" tegemise kohustusega (või geograafiliste konkursside alusel). Praegu pandi kogu sagedusala innovatsioonile lukku.
- ja finantsfoorumis võiks muidugi eraldi ära märkida riigi poolse Eesti Telekomi aktsiate müügi (ülevõtmispakkumise), kus tõmmati väikeaktsionäridele kott pähe. Kas seda muidugi kobarkäkiks panna on iseasi, võib liigitada ka tavaliseks ahnuseks ja eurole ülemineku kriteeriumite surveks.

PS. See torud täis/kanalisatsioon katki on kannatuse ja rahaga lahendatav, kuid jah - suht ebamugav ning praktikas võtab ehitustempot konkurentidel tublisti alla. Kuigi tänapäeval pakun, et isegi pole enam väga määrav, see nõuka aegse kanalisatsiooni eelis hakkab otsast ära vajuma ning tihtipeale peab ka Telia juba konkureerivate operaatorite abi paluma mõnedes piirkondades.
Täpsustan siis, et "täis" on ka uued kanalid ja kui kusagil on arendaja kõik valmis ehitanud, siis meelitatakse erinevate soodustustega, et saaks enda omandisse ja sealt edasi mõelge ise. Olen näinud olukorda kus kinnisvara omanik pärast kurdab, et teist operaatorit ei saa enam majja :-) Nõukogude võim kadus, aga mentaalsus muutub vaevaliselt.
Kui see lennujaama teema on, siis tulevad pahad ja saevad lennujaama juures kaabli läbi. Ja John enam ei tule appi
sr71

Ojaaa, pappi tuli, elu käis. Raamatupiduritel oli oma baas, müügimeestel oma ja tehnikutel oma. "Lollide" käest sai kenasti rahhi juurde küsida ja ülejäänud "oli nagu oli". Mina töötasin näiteks ettevõttes, kes aastaid maksis hoopis teiste parameetritega ja hoopis teises füüsilises asukohas oleva lingi eest, kui "tegelikult oli".
Sõbrale pakkus "aktiivne müügimees" 2Mbit linki. Testisid. Ei meeldinud. Router vedeles keldris. Aasta hiljem vaatas sell, ohooo, keegi pole viitsinud järele tulla, vaataks mis sees on. "Toru" oli ikka veel püsti ja sinna visati massiivne wareze server otsa (võimalik, et sa tead seda isegi nimepidi). Siis läks veel POOL aastat 24/7 täis linki, enne kui keegi märkas, et ... mida hekki.
Ja samas vaimus võib jätkata lõpmatuseni. Mäletate veel "toredat" plaani panna 9600(?) filtrid vahele, sest "rohkem pole lepingus ette nähtud" ja modemi kasutamise võimaluse eest peaks ikka lisatasu maksma.
RAS1000 (do I need to say more)
Märgin lihtsalt huvitava faktina, et vene aja lõpus oli ka tegelikult lisatasu telefoniühdndusele, kui selle üle andmeside käis.
https://www.err.ee/1608930332/henrik-hololei-otsustas-brusselis-ametit-vahetada

Karma. Oleks võinud Estonian Airi toetada, selle asemel t s*tta keerata. Aga palk jookseb edasi.
Kurat, kuidas mulle need kantseleikretiinid ikka "meeldivad" endi kupli all toimuva demomisega. Järjekordne näide et mida rohkem juhtival riigiameti kohal töötav isik, seda kiiremini kaugenetakse reaalsusest. Jääb ainult kajakambrina toimiv kabinet, ministeeriumis töötavate kolleegide info, jutud ja näod ja internet. Kogu side tavaeluga. Ja siis arvataksegi et kui mitte kõik siis suurem osa inimesi elabki nii nagu ministeeriumis, ametis, vms. asutuses.
Riigiameti juht kaotaks saarte elanike sooduspiletid
Ega tõesti, ma arvan ka et saarte elanike sissetulek on juba nii suur küll et kannatab harjumaa või Tallinna elaniku rahakotiga võrdluse välja. Mis sest et mandrimees satub saar(t )ele ehk heal juhul kord kuus, aga saartel asuv elanik peab saar(t )elt mandrile ja vastupidi vedama kaupa, materjale vms. asju ehk lausa ülepäeviti. Aga ega see ei loe ju.
Kurat, minu teha oleks, ma lööks selle ahvi päevapealt asutusest minema ja esimese asjana paneks ta saare ja mandri vahet näiteks toiduaineid vedama. Kuu aega jutti laseb stopperiga võidu ja praamipiletid maksab ka ise kinni.
Võib ka asja teistpidi võtta - saarel elamine on uhke eelis, privileeg, iseeneset juba soodustus, ka kasumlik tegevus. Näiteks Saaremaal olevat suur puudus vabadest kinnistutest või vabast kinnisvarast, kõik on juba omaniku leidnud ja järjekord uutest soovijatest on ukse taga. Seega, miks peab kogu Eesti ühiskond seda kõike veel lisaks kinni maksma?
Nii, et kuidas siis on?
(P.S. mitte võtta seda minu isikliku seisukohana vaid ühe võimalusena õli tulle valada.)
"ttrust"
Võib ka asja teistpidi võtta - saarel elamine on uhke eelis, privileeg, iseeneset juba soodustus, ka kasumlik tegevus. Näiteks Saaremaal olevat suur puudus vabadest kinnistutest või vabast kinnisvarast, kõik on juba omaniku leidnud ja järjekord uutest soovijatest on ukse taga. Seega, miks peab kogu Eesti ühiskond seda kõike veel lisaks kinni maksma?
Nii, et kuidas siis on?
(P.S. mitte võtta seda minu isikliku seisukohana vaid ühe võimalusena õli tulle valada.)

mille poolest see privileeg on? Tallinnast Helsingis käia on tavaliselt odavam kui Saarelt Tallinnas. Ja mismõttes on kinnistutest puudus? Segast paned või? Sellele pileti murele on lihtne lahendius, mis oleks tulnud ammu ära teha, see on püsiühendus Muhumaale ja Hiiumaalt Saaremaale ja oleks see teema kohe maas :)
Trust, miks ma pean mingit Pärnu lennuvälja või RB kinni maksma jne?
"pahurik"
"ttrust"
Nii, et kuidas siis on?

mille poolest see privileeg on? Tallinnast Helsingis käia on tavaliselt odavam kui Saarelt Tallinnas. Ja mismõttes on kinnistutest puudus? Segast paned või? Sellele pileti murele on lihtne lahendius, mis oleks tulnud ammu ära teha, see on püsiühendus Muhumaale ja Hiiumaalt Saaremaale ja oleks see teema kohe maas :)

oi oi, miks peavad hiidlased saarele sõitma ringiga läbi Saaremaa. Palju lihtsam ja otsem oleks Hiiumaa püsiühendus üle Vormsi ja sild Hiiumaalt Saaremaale
"mihkel48"
"pahurik"
"ttrust"
Nii, et kuidas siis on?

oi oi, miks peavad hiidlased saarele sõitma ringiga läbi Saaremaa. Palju lihtsam ja otsem oleks Hiiumaa püsiühendus üle Vormsi ja sild Hiiumaalt Saaremaale

seepärast, et Saaremaal elab 4x rohkem inimesi ja püsiühendus Hiiumaalt on kordades pikem kui Saaremaalt. Aga see teema on siin ammu selgeks räägitud.
"mihkel48"
"pahurik"
"ttrust"
Nii, et kuidas siis on?

Võiks vabalt üle Hiiumaa ka kärutada...neile kindlasti meeldiks see.