Venseli tulemine suurendab pankade kasumeid?

Kommertspangad loodavad, et Venseli juhtimisel on Eesti Pank alanadamas pankade kapitaliadekvaatsuse normatiivi, mis suurendab märkimisväärselt pankade kasumeid!

Kas on see nii?

Täpselt nii see ongi. Kui normid tõusid (vist 1.10.97), siis mäletame küll mis juhtus. Mustad päevad, tohutud kaotused jne. Põhimõtteliselt on võimalik, et nüüd on vastupidised arengud tulemas. Probleem vaid, et enamus aktsiatest on välisinvestorite käes ehk eestlastele jääb võidust tühine osa.
to putin: 01.10.97 tõstetud kapitaliadekvaatsuse normatiivide tõttu tekkis kriis???? Get real, vladik
Selles vladiku arvamuses on iva selles mõttes, et tuleb kriitiliselt vaadelda EP tegevust sellel perioodil. Kas midagi tehti ennetavalt või aeti asju liiga hilise reageerimisega hullemaks. Ei taha siin Savisaart mängida ja täie rauaga EP-d kritiseerida, aga Venseli tulek võib äkki mõnel suu rohkem lahti teha, kui varem.
Ei leia ka mina, et EP õigesti oleks käitunud sellel perioodil, kuid väita, et kriis saabus normatiivide tõstmise tõttu on lihtsalt lollus. Keskpank on liiga pehme ja ettevaatlik oma otsustes olnud. Sellist Greenspani taolist meest oleks vaja ja ennetavaid otsuseid.
Mina mäletan toda aega nii, et EP kuulutas 6 kuud varem, aprillis, välja normatiivide tõstmise. Turg eiras kahjuks seda teadet pikka aega
Mõtlesin, et saate naljast aru. Märkide keeles on keskpanga sellistel otsustel siiski Greenspani omadega sarnane mõju – kui karmistati nõudeid anti mõista, et asi on üle piiri läinud tõmmake tagasi ning nüüd siis vastupidi. See oleks ju absurd, kui normide lõdvendamisele järgneb mõne päeva pärast üldine majandusbuum. Kasumid (ka aktsiahinnad) võivad aga veits kasvada küll.
to Putin: eei.ee-s liigub üsna mitmeid selliseid vennikei kes tõsimeeli sellist juttu ajavad ning kogu palga eest farmat ja xxl.ee-d ostavad.
to Beast: OK. Teadmiseks: mul näiteks pole kumbagi ja isegi mitte optivat.
Iseasi, kas peaks kohe xxl ja farmat ostma? Aga jätta arvestamata kapitaliadekvaatsuse normatiivi alandamise (On see ju üks väheseid EP võimalusi mõjutada turgu)mõju ei oleks vist küll mõistlik? .

Kaks korda ühte ämbrisse astuda, mis võiks olla rumalam?

PS! Otsust pole tulnud.