Vello Vensel

Keegi avaldab ehk arvamust - miks nii … ??? Ehk keegi isegi teab, milles asi ?

Tark lugeja leiab siit vastuse:

TALLINN, 25. aprill, BNS - Aprilli keskel Eesti Panga uueks presidendiks nimetatud Vello Vensel (58) loobus teisipäeval ootamatult keskpanga presidendi ametikohast.

/.../

Eesti Panga noukogu liige Kalle Jürgenson ütles BNS-le, et Vensel esitas keskpanga noukogule oma lahkumise pohjusena vaid tervisliku seisukorra ja tal pole alust arvata midagi muud.

Jürgensoni ei ole Vensel esitanud noukogule süümevannet /.../.

Tark lugeja loeb kõik asjassepuutuva läbi ja kui kõik on selge siis
konstateerib lihtsalt fakti .....

... kui aga midagi kripeldama jääb ja tark lugeja arvab, et miskit
kahtlast toimub, siis üritab tark lugeja veel rohkem teada saada,
et veel targemaks saada.
võttis vist liigpalju napsi, sealt ka kõrge vererõhk
Ma neid tervislike põhjuseid küll ei usu. Siin on midagi kahtlast mängus. Võib-olla hakkas mõningaid hämaraid asju välja tulema ja Vensel oli vaja kõrvaldada. Näitkes Siim Kallase 10M lugu.
Tervislik seisund tundub usutav ettekääne.
Kas Vello varem ei teadnud Pennust tulenevaid probleeme?

kas võib spekuleerida Optiva seotust tagasiastumisega?
Võib olla on asi hoopis selles, et iga kingsepp peaks oma liistude juurde jääma.
Vellu vast ei kujutanud ette, missugusele mängumaale ta satub !

Natuke survet ja ongi korras - poiss lahkus !

PS! Väga subjektiivne ja mitte ühelegi faktile toetuv arvamus !
Jutud Pennust kui komistuskivist ei ole küll eriti tõsiseltvõetavad, kuna see teema jooksis enne Venseli kandideerimist korduvalt pressist läbi, aga keegi ei viitsinud selle üle lärmi lüüa.
See "kingsepp jäägu oma liistude juurde" jutt tuletab mulle meelde Taagepera ühte lemmikinterpretatsiooni: "aga see, kes oma liiskude juurde jääb, on kingsepp". Ja ei midagi enamat.
Venseli asi on segane, aga kõiki asjaolusid kaaludes võib seda tervise versiooni isegi tõenäoliseks pidada. Kõik tema eelnevad arvamusavaldused jms viitasid üheselt kindlale soovile EP presidendina pihta hakata. Kõikvõimalikud "vanad asjad" (KGB vms pidanuks teoreetiliselt ka tema valijate jaoks EPN-s teada olema)olid tema jaoks teada ja ei saanud olla äkilise meelemuutuse põhjuseks.

Nii et mina soovin (esialgu) eelarmavustevabalt Vellole head paranemist.
Kas selline sähmimine võib mõjutada ka välisinvestorite tegutsmist Eesti aktsiaturul?
Ei. VV = mees metsast välisinvestorite jaoks anyway. Tema valimine oli üllatus paljudele pangandustegelastele. Üllatus pangandustegelastele = halb uudis. Aga nüüd seda uudist enam pole.
See peaks vist mingi äkiline ja hirmus haigus olema, kuna ta nii äkki päeva pealt välja lõi ja tagasi astuma sundis.
Ma pole hr. Venseli tervisliku seisundiga kursis ja seega jääb vaid võimalus oletada: päikesepiste.
Ma arvan,et iga mees peaks ikka kord elus pistma.
Kahju, et siin ei kirjuta mõni VV töökaaslane või isiklik tuutav, oleks jutus natukenegi usutavust, ülejäänud tundub olevat kohvipaksu pealt lugemine.
Palun nimetage VV töökaaslasi
Usun siiski, et pole mingi saladus, et selle äkilise haiguse põhjusi tuleb otsida ei kusagilt mujalt kui poliitikast.
Minu töökaaslased on näiteks Jaak Leimann ja Uno Mereste
Nüüd päeva lõpuks tundub siiski see haiguse lugu olevat ettekääne ja sisuline põhjus võiks äkki kellegi kodanik Pihli andmetest tuleneda. Keeruline lugu...
Nujah,
eks saadetigi Vello juurde keegi seltsimees: Vello, nee naada takk võsakoo letatt, ponimajess...
KGB-jutt on sama imelik kui Pennu-teooria. Ma ei usu, et Vensel enne kandideerimist ei teadnud, et ta peab süümevande andma. On muidugi võimalik, et ta ongi KGB-ga seotud ja kandideeris vaid Krafti kõrvaldamiseks, ise teades, et ta ei hakka presidendiks.
Aga olukorda, et Vensel avastas: Ups, ma pean süümevande andma - seda ma ei usu.
Kuskilt kostis, et Vensel onhetkel Gäteborgis ravil. Äkki ongi? See ei pruugi olla ju vererõhuga seotud, äkki avastati tal kaugelearenenud vähk vms.