Teeksin mõned olulisemad järeldused Greenspani viimasest muidu kõnest vähetähtsast(investoritele jälle ei midagi uut) kõnest Eesti jaoks.
CNNi analüütikute poolt pälvis tähelepanu lõik, millest reeglina pankurid ei räägi. Lugege:
An intriguing aspect of the recent wave of productivity acceleration is that U.S. businesses and workers appear to have benefited more from the recent advances in information technology than their counterparts in Europe or Japan. Those countries, of course, have also participated in this wave of invention and innovation, but they appear to have been slower to exploit it. The relatively inflexible and, hence, more costly labor markets of these economies appear to be a significant part of the explanation. The elevated rates of return offered by the newer technologies in the United States are largely the result of a reduction in labor costs per unit of output. The rates of return on investment in the same new technologies are correspondingly less in Europe and Japan because businesses there face higher costs of displacing workers than we do. Here, labor displacement is more readily countenanced both by law and by culture. Parenthetically, because our costs of dismissing workers are lower, the potential costs of hiring and the risks associated with expanding employment are less. The result of this significantly higher capacity for job dismissal has been, counterintuitively, a dramatic decline in the U.S. unemployment rate in recent years.
Justnimelt tööturu paindlikus, ennekõike allapidi paindlikkus(kulu ettevõtte palga alandamisest/tööhõive vähendamisest) on võti, mis teeb ka kogu majanduse oluliselt paindlikumaks. Just viimase 4 kuu jooksul on läbinud meie lokaalset valitsust aga mitmed eelnõud, mis oluliselt vähendavad meie tööturu paindlikkust, rääkimata sellest, et nende eelnõude põhimõtteline ülesehitus on täiesti sobimatu kaasaegse majandusliku reaalsusega(teenindussektor(täna54%) vs. vabrikutööline).
Paluks teil, investoritel ka tähele panna, et kui Eesti tööturu reguleeritus täeisti sotsialistlikuks(98%tööjõust aü.liikmed) muutub, siis on ka ülejäänud majandusega suss.
Loomulikult seisneb suur osa USA edus ka kapitali paindlikusest ja avaturgude kapitaliseerituse astmes(Eu ca 70%, US 160%), kuid täiesti rumal oli Sachsi ÄP artikli pealkiri, mis väitis, et Clintoni targad otsused… naeruväärne. Iga mõistusega inimene saab aru, et haridussüsteemi muudatuse elluviimine võtab aastaid ja veel enam võtab aega sellest efekti saavutamine. BTW, artikli lõpp oli normaalne, üteldes välja, et edu taga on suhteliselt vaba ja peandlik turumajandus.
Quad erat demonstrandum.
mises
et hoida aega kokku: Kas sa ei annaks ülevaadet, mis seaduseelnõud on viimase 4 kuu jooksul läbikäinud valitsusest, mis oluliselt vähendavad tööturu paindlikkust? Kes on nende seaduseelnõude autorid?
et hoida aega kokku: Kas sa ei annaks ülevaadet, mis seaduseelnõud on viimase 4 kuu jooksul läbikäinud valitsusest, mis oluliselt vähendavad tööturu paindlikkust? Kes on nende seaduseelnõude autorid?
1. töötu sotsiaalse kaitse seaduseelnõu(autor sots. min(loe mõõdukad))
2. Töö- ja puhkeaja seaduseelnõu(autorid sama)
3. Ametiühingu seaduseelnõu(autor: Kadi Pärnits)
4. Pisut rohkem aega tagasi võttis RK vastu Euroopa sotsiaalharta teatud mööndustega(Euroopa sotsialistide programmdokument)
5. Sotsiaalmaksu kasvu(vähemalt püsimise senisel tasemel) garanteeriv Tervishoiukorralduse masterplani heaks kiitmine.
Saasta kui palju. Keda huvitab(sotsialistide kodukas on): www.sm.ee
2. Töö- ja puhkeaja seaduseelnõu(autorid sama)
3. Ametiühingu seaduseelnõu(autor: Kadi Pärnits)
4. Pisut rohkem aega tagasi võttis RK vastu Euroopa sotsiaalharta teatud mööndustega(Euroopa sotsialistide programmdokument)
5. Sotsiaalmaksu kasvu(vähemalt püsimise senisel tasemel) garanteeriv Tervishoiukorralduse masterplani heaks kiitmine.
Saasta kui palju. Keda huvitab(sotsialistide kodukas on): www.sm.ee
Ma saan nii aru, et praegu tegeleb osa riigiorganitest töötutele turvalise keskkonna loomisega, mis kuidagi ei vähenda tööpuudust, mille kõrgele määrale juhtis tähelepanu ka IMF oma viimases ülevaates.
Kuule mises, miks Sa nii kuri tööinimeste peale oled? Nad tahaksid ju ka leivapalukest hamba alla saada! Mitte et ma näiteks viimast lausroppust nimega töö ja puhkeaja seadus heaks kiidaksin, aga palun peksta neid, kes selliseid seadusi vastu võtavad (kolmikliit), mitte neid kes neid täitma peavad.
Tööturu paindlikusest rääkides: Eesti Panga juures on valminud uurimus PALGA JA TOOTLUSE SEOSED MAJANDUSSEKTORITI, vt http://www.ee/epbe/papers/2_2000/. Üldjoontes tundusid järeldused loogilised (erasektoris palgad ka allapoole paindlikud), sügavuti pole just tutvunud. Palgafondi ja SKP vahel leidsin ise ka kunagi suheliselt tugeva korrelatsiooni (palgafondi ja SKP kasvu correl=0.815 1993-1999). Nii et nagu isegi polegi midagi pahasti.
IMF ülevaatest lugesin ma välja, et nad näevad tööpuuduse taga valesti kvalifitseeritud tööjõudu. Selle probleemi lahendamiseks pole valitsus tõesti midagi teinud, kuigi see oleks üks koht, kus nad peaksid aktiivsust üles näitama.
Vastu võetud seasuste kohta - kas neis on ka midagi tõsiselt tööjõuturu toimimist ohustavat? Kui ja, siis on küll ilusti vaikselt meile kõigile kott pähe tõmmatud.
IMF ülevaatest lugesin ma välja, et nad näevad tööpuuduse taga valesti kvalifitseeritud tööjõudu. Selle probleemi lahendamiseks pole valitsus tõesti midagi teinud, kuigi see oleks üks koht, kus nad peaksid aktiivsust üles näitama.
Vastu võetud seasuste kohta - kas neis on ka midagi tõsiselt tööjõuturu toimimist ohustavat? Kui ja, siis on küll ilusti vaikselt meile kõigile kott pähe tõmmatud.
---8<---
What do you think about the Federal Reserve's effectiveness today?
The Alan Greenspan of the 1920s and 1930s was Montagu Norman, the governor of the Bank of England. He had the same reputation as Greenspan has now. But he lost it with the Depression, the same way Greenspan will lose his.
---8<---
Ülaltoodust, internetist ja muust loe Peter Druckeri intervjuust Business 2.0's >>
What do you think about the Federal Reserve's effectiveness today?
The Alan Greenspan of the 1920s and 1930s was Montagu Norman, the governor of the Bank of England. He had the same reputation as Greenspan has now. But he lost it with the Depression, the same way Greenspan will lose his.
---8<---
Ülaltoodust, internetist ja muust loe Peter Druckeri intervjuust Business 2.0's >>
Olen samuti kyrgete maksude ning kyrge unemployment rate vastu seega anti sotsialist! Teatud klass yhiskonnast ei pea maksma kyigi eest kyike. Tax peaks olema hajutatud yhtlaselt kyigi peale ning igayks peaks maksma iseenda eest. Ma pean lugu inimestest ning erilise lugupidamisega suhtun ma tyytavatesse vendadesse ning ydedesse! Nemad on meie riigi driving force!
IMF- Kas polnud mitte see IMF vyi EL mis arvas myned aastad tagasi, et EESTIS on yllaltavalt palju pyysteameti tyytajaid ning, et osa neist tuleks vallandada.
Milleks on siis vaja et oleks tagatud nyiteks korraline tasustatud puhkus ning piisav % palgast tyytu abiraha? VALLANDAMINE! Eelkyige on vaja seda selleks, et minu vendadele ning ydedele jyyks alles nende kodud, ei puruneks nende perekonnad ning samuti ei ajaks neid kuritegelikule teele! Jyrgmine kysimus kes peab maksma selle eest? Arvan, et see peaks olema reguleeritud eraviiisiliste tyytu kindlustuste vyi fondide poolt ning samas on neil vaja ka kohaliku valla vyi linna litsentsi kus nad opereerivad. Valitsuse kohus on luua tyyd, Tyyd ja veelkord tyyd. Pole tyhtsust kas see tyykoht on kasulik vyi mitte. Kyll aeg ja corporate world selle yra reguleerivad.
Hindan kyrgelt yhe oma eeskujudest Bill Clintoni saavutusi oma rahva heaks. Ta oli president kellest rahvas pidas lugu kuid, mis kahjuks ei meeldinud vastasleeri poliitilisele parteile ning kasutades meediat tehti nii mynigikord syysest elevant. Lisaks oli ta tulnud lihtrahva seast ning vyidelnud raske tyyga kytte oma positsiooni.
Lause "Valige mind ma muudan EESTI paremaks!" doesn't make sense. Kuidas sa seda teed, kustkohast sa vytad selleks vahendid, mis hinnaga?
Lisaks olen ma kategooriliselt tynase TALLINNA monopoolse kontrolli vastu. Valla vyi linna makse peaks kyigepealt kontrollima ning jagama oma valla heaoluks kohalik omavalitsus. Kohalikud inimesed peavad looma oma elu paremaks eelkyige oma antud kapitalist. Sellest % peaks saama ainult TALLINN. Muidugi peaks TALLINN teostama ka topelt kontrolli kyige yle. See looks nii mynegi uue tyykoha ning tyyandja. Ise olen vyike iride pooldaja ja looja ning pooldan monopolide jaotamist osadeks, et saaks teostada tyhusamat kontrolli ning rohkem reguleerida monopole. Kohalikud omavalitsused vyidelge ning kandke hoolt oma otseste valijate- kohalike vendade ja ydede eest!
Rohkem enda otsustamist. Me pole rumalad oleme tark , tugev ja julge rahvas! Meie olevik ning tulevik on ainult meie endi kytes. Ainult sina saad oma elu muuta paremaks. Selle eest peab vyitlema! Life is the fight! Kes alla annab on kaotaja!
IMF- Kas polnud mitte see IMF vyi EL mis arvas myned aastad tagasi, et EESTIS on yllaltavalt palju pyysteameti tyytajaid ning, et osa neist tuleks vallandada.
Milleks on siis vaja et oleks tagatud nyiteks korraline tasustatud puhkus ning piisav % palgast tyytu abiraha? VALLANDAMINE! Eelkyige on vaja seda selleks, et minu vendadele ning ydedele jyyks alles nende kodud, ei puruneks nende perekonnad ning samuti ei ajaks neid kuritegelikule teele! Jyrgmine kysimus kes peab maksma selle eest? Arvan, et see peaks olema reguleeritud eraviiisiliste tyytu kindlustuste vyi fondide poolt ning samas on neil vaja ka kohaliku valla vyi linna litsentsi kus nad opereerivad. Valitsuse kohus on luua tyyd, Tyyd ja veelkord tyyd. Pole tyhtsust kas see tyykoht on kasulik vyi mitte. Kyll aeg ja corporate world selle yra reguleerivad.
Hindan kyrgelt yhe oma eeskujudest Bill Clintoni saavutusi oma rahva heaks. Ta oli president kellest rahvas pidas lugu kuid, mis kahjuks ei meeldinud vastasleeri poliitilisele parteile ning kasutades meediat tehti nii mynigikord syysest elevant. Lisaks oli ta tulnud lihtrahva seast ning vyidelnud raske tyyga kytte oma positsiooni.
Lause "Valige mind ma muudan EESTI paremaks!" doesn't make sense. Kuidas sa seda teed, kustkohast sa vytad selleks vahendid, mis hinnaga?
Lisaks olen ma kategooriliselt tynase TALLINNA monopoolse kontrolli vastu. Valla vyi linna makse peaks kyigepealt kontrollima ning jagama oma valla heaoluks kohalik omavalitsus. Kohalikud inimesed peavad looma oma elu paremaks eelkyige oma antud kapitalist. Sellest % peaks saama ainult TALLINN. Muidugi peaks TALLINN teostama ka topelt kontrolli kyige yle. See looks nii mynegi uue tyykoha ning tyyandja. Ise olen vyike iride pooldaja ja looja ning pooldan monopolide jaotamist osadeks, et saaks teostada tyhusamat kontrolli ning rohkem reguleerida monopole. Kohalikud omavalitsused vyidelge ning kandke hoolt oma otseste valijate- kohalike vendade ja ydede eest!
Rohkem enda otsustamist. Me pole rumalad oleme tark , tugev ja julge rahvas! Meie olevik ning tulevik on ainult meie endi kytes. Ainult sina saad oma elu muuta paremaks. Selle eest peab vyitlema! Life is the fight! Kes alla annab on kaotaja!