Varsti tuleb suur ralli!

Buy when you can, not when you have to.

Ilmselt tasub Nasdaq 4400 ümber tehnoloogiasektorite liideraktsiate ostmist alustada, vajaduse korral võib osta hiljem veel odavamalt. alla 4000 ei tohiks see asi küll kukkuda. Halb, et sulgub täna vist allpool 50 päeva moving average’i. Sellegipoolest, oodake 5000 punkti taseme testimist kahe järgneva nädala jooksul

JDSU @ 110 ja EMLX @ 120 on (minu arvates) odav väljamüük.

Nokia on ka odav. Osta kui saad 200.-ga !
Lühiajaliselt ei tule siin mingit rallit. Selle aasta lõpuni ei juhtu midagi eriliselt positiivset.
Nasdaq kukub rohkem kui muud indeksid. Mõnda aega tagasi sai siin seda juba kommenteeritud. Nasdaq on kogu majandusruumi seisukohalt ka niivõrd tühine osa, et selle hävimine ei ole ka mingi oluline indikaator.
Mulle teeb hoopis rohkem muret S&P hea esinemine viimasel ajal (hiljuti tegi uue rekordi). Minu arvates on see peamine indikaator, mis näitab USA aktsiaturu ülehinnatust. Sinna kuulub suur hulk olulisi ettevõtteid ja nende market cap on väga suur.
Ma olen juba pea aasta väljendanud oma arvamust, mille kohaselt USA keskpank üritab intressimäärade tõstmisega majandust jahutada ja tahetakse näha teatud korrektsiooni (ma usun, et Dow peaks olema 9000-10000, S&P kuskil 1200, võib-olla veel vähem). Samal ajal üritatakse vältida liigset langust, mis võib tekitada sundmüüki ja paanikat. Seetõttu hakatakse mingil hetkel taas intressimäärasid langetama. Samas kannatavad sel perioodil eelkõige väikesed, alles tärganud tehnoloogiafirmad, muude ettevõtete vastu tekib huvi oluliselt varem. Väikeste Nasdaqifirmadega võib minna kohe väga pahasti.
Nasdaq hävib alla 4000 punkti mängleva kergusega. Muidu poleks sellest sooja ega külma, aga kardan, et see võib mingi suurema allapoole liikumise spiraali käivitada, mis ka Eestit puudutamata ei jäta.
Tuleb, Urmas, tuleb ikka.
>Väikeste Nasdaqifirmadega võib minna kohe väga pahasti

Langust tugevdavad psühholoogilised tegurid (nii on see alati olnud), mistõttu ei maksaks jääda lootma, et piisab vaid mulli lõhkemisest.
Taas tekitab Nasdaq oma rallitamisega põhjusi, et seda kommenteerida.
Muide, ma olen absoluutselt nõus, et kunagi tuleb ralli, aga see on hoopis kaugemal tulevikus, kui siinsete investorite tavaline investeerimishorisont (tundub, et siin on daytrader'eid mingi tõsine punt).
Minu aasta tagasi kirjutatud diplomitöö prognoosis lähiaastatel kõrge inflatsiooniga keskkonna tekkimist (USA, Eurotsoon). Inflatsiooni tekkimise põhjuseks saab olema eelkõige see, et keskpangad ei suuda intressimäärade tõstmisega varade hindasid vajalikul määral korrigeerida, sest enne tuleb paanika-tase vastu. Pigem valitakse aga keskpankade poolt taaskord madalamad intressimäärad, suurem rahapakkumine ja inflatsioon, kui et lastakse tekkida paanikat aktsiaturul, deflatsiooni jne.
Kahtlemata tähendab inflatsiooniline keskkond aktsiate hindade tõusu võrreldes võlakirjadega, sest ettevõte saab oma tegevuse kõrgema inflatsiooniga kohandada ja ka isegi inflatsioonist võita.
Lihtsalt kõik numbrid muutuvad majandussüsteemis suuremaks. Rahamassi suurenemine tähendab aga ka valuutakursi langust teiste valuutade suhtes. Samas on huvitav see, et USA ja Lääne-Euroopa on umbes sama kehvas seisus.

Paistab, et ralli on Nasdaqil just tõesti hoogu saamas.
to sulev: mis suunas rallit silmas pead? Microsofti eesmärk paistab küll "rock bottom" olevat
teisipäevane ralli - Nasdaq sulgub +200 kõrgemal.
JDSU 110 oligi bottom, kui nad homme mingit firmat ära ei osta (important announcement coming), EMLX, njah, on põhjatu.
Beast'ile
Antud hetkel väljendas "ralli" kerget imestust ja irooniat toimuva suhtes ega tähendanud suuna muutuse prognoosi.
Muide, arvan, et Nasdaqi tervis saab jätkuvalt halvenema. See ei välista mõnel päeval voodis istukile tõusmist.
JDSU kohta. Kuigi sageli sellised important announcemendid mõjuvad aktsia hinnale positiivselt, jätavad investorid sageli kahe silma vahele asjaolu, et vaid 23-29% (erinevad empiirilised uurimused USA-s) ülevõtmistest kujunevad ülevõtja jaoks EDUKAKS. Teoreetiliselt peaks aktsia hind ju langema.

To Sulev: Paistab Sul õigus olema.
Nasdaqil on kuidagi veidi tuttav situatsioon. Omal ajal nõuti ju meilgi siin Eestis lisatagatist aktsiate tagatisel võetud laenudele, kuid see aitas börsi veelgi suuremasse langusesse. Vahest on seegi märk Nasdaqi viimastest hingamistest.
jajah, kes julgeb ralliga kaasa minna, ükskõik, mis suunas se ka läheks. Mina eelistan selleajani, kuni nasdaq on rahunenud, vana majanduse aktsiaid. Soovitan vaadata CNF-i ja MO, millel on praegusel hetkel küll arenguruumi.
Kallin, prijom, prijom, ega Sa kihla ei taha vedama hakata? Olen käsi.
Vast saadi selleks korraks põhi alla. Et teemast kinni pidada, siis ralli nägime ka ära. Kui ei, siis vähemalt kiiruskatse 13.20 kuni 14.00 nende aja järgi. Tänase pildi nägemine võtab veidi kõhedaks. Väga kiired suurte asjade (Dow ka ju) kukkumised küll head ei ole.