vabaks.ee

Potentsiaalselt 1.3+ miljardilise käibega platvormike. Ei suudagi otsustada, et kas puhas geenius või klassikaline eestlaste ärapanemise manifestatsioon.

Investeerimise pool paistab veel katki olevat. Pakuvad alkirjastamiseks vigases keeles docx formaadis lepingut, aga mis sellega edasi teha pole eriti aru saadav.

Geniaalsed poisid. Pigem oleks veel karmimad olnud marginaalidega
Nt saad pool pensionit KOHE KÄTTE, teine pool jääks start-upile "teenustasuks"
Olen kindel, et ka siis oleks ukse taga järjekord...
Kas selle portaali klientide lood "Kaire sai painavast hambavalust lahti" ja "Rainer tegi kodu katuse korda" jne, mis olid lehel juba enne projekti käivitumist, on kõik päriselt juhtunud? - Usun küll.

Siis on küll usaldusväärne teenus, kui üldse ei valeta inimestele juba algusest peale.
Samas, nagu ma aru saan, säilib inimesel vabadus nad üle lasta ja oma pension 2 korda välja kasseerida. Kui juba selline pohhuist oled, et las läheb täna 36%, peaasi, et raha, siis miks mitte astuda veel üks samm?
"lauriy"
Samas, nagu ma aru saan, säilib inimesel vabadus nad üle lasta ja oma pension 2 korda välja kasseerida. Kui juba selline pohhuist oled, et las läheb täna 36%, peaasi, et raha, siis miks mitte astuda veel üks samm?

Täpselt see põhjus, miks eemale olen hoidnud. Kontingent on nagu Mustamäe kööktoa üürimisel. Paberil hea küll, aga lõpuks?
Lugedes vabadus.ee eesmärki, et eesmärk on anda vabadus inimestele, kes võtavad enda pensioni välja... koorides nendelt veelkord mitu nahka... on lihtsalt kahju inimestest, kes nende toodet kasutavad...
Tuleb meelde, kuidas loodusfilmi vaadates oli näha, et kui kalaparv sattus enda sigimisperioodil ranniku lähedale, siis olid nad toiduks paljudele toiduahela kõrgemalolevatele lülidele: linnud, veeloomad jne. Kõik rappisid nende parve korralikult... Praegu on sama tunne,kahju, kes selle õnge lähevad...
Eks algas see ikkagi selle totaka pensionisüsteemiga.
Lugesin pisut pikemalt kasutustingimusi. Sain aru nii:

* Investor seotakse otseselt kindlate laenaja(te)ga loovutuslepingu(te) kaudu, kus investor ise teist osapoolt valida ei saa. Ainult portaalipidaja teab neid seoseid.

* Investor võtab aga täieliku vastutuse, kui tema lepingupartneriks sattus olema kurjam. Investor ei saa kuidagi kontrollida, kes talle võlgu on ja kas talle võlgu olev isik on või ei ole raha päriselt portaalile tagastanud.

* Investor peab nõustuma asjaoluga, et tema nõue ei pruugi olla isegi sissenõutav. (See oli parim koht.)

* Portaalipidaja saab ise vabalt valida ja järjestada investoreid, kes raha tagasi saavad ja kes raha tagasi ei saa.

* Portaalipidaja vastu mingeid nõudeid esitada ei saa. Igasugune vastutus puudub.

Härra omanik võiks mind parandada, kui eksin. Kuigi ei ole vist vaja selgitada. Kõlab väga hästi. Minu poolt on homse päeva jooksul 300K sissemakse. Kuigi ma ei vastuta, kas see sissemakse on sissemakse või ei ole sissemakse.
Huvitav, kas kohtutäituritega kimpus tegelased saavad ka raha kuidagi välja?
Muidu tekiks ju nummi olukord, kus võlgnik saab rahad kätte ka pensioni kätte ja investorid saavad uuesti järjekorda panna kohtutäituri juures
Natuke trahvi peaks ka tegema poistele. Tegemist siiski sisuliselt krediidiasutusega, mis pakub kiirlaenu. Sõna "laen" aga kusagil kasutusel ei ole. Loomulikult ei räägita ka krediidi kulukuse määrast. Eksitavaid kauplemisvõtteid leiab veelgi.

Aga usun, et selle pisikese trahvi elavad poisid ilusasti üle ja jätkavad vapralt.
Kasutustingimuste põhjal teeks ettepaneku kanda teema elukunsti alla...
Maksmise ajal saab ju vabalt väljamakse avaldust ära tühistada või lihtsalt raha välja võtta kulutada.
Sisuliselt see "tagatis" pensionist saadav raha on ju suusoojaks öeldud.
See tundub nii utoopiline, et kohati hakka või arvama, et tegu mingi No99 lavastusega
Kas keegi on sealt oma raha kätte ka saanud ja kui kiiresti on protsess aega võtnud?
Neil olid veebi eriti totrad “edulood”, mis olid seal juba teenuse avamise esimesel päeval. Ehk siis kohe esimesel päeval olid osad saanud raha kätte ja jõudnud katuse vahetada, hambad parandada, autoremonditöökoja oksjonilt osta jne. Küsisin klienditoelt, kuidas see võimalik on. Sain vastuseks:
“Ilusad väljamõeldud jutud Vabaks.ee lehel olid juba teenuse avalikuks tulemise päeval lood inimestest, kes on rahul, et saavad oma pensioniraha kohe kätte. Marko Vaik tunnistab, et need lood pole mitte päris, vaid päris elust inspireeritud. "Ma ütleks, et need on näited, mis on siin juhtumas. Meile on kirjutanud tuhanded inimesed, et millal nad ometi kapitali kasutada saavad. Igasuguseid inimesi on: ehitajad, poliitikud, kirju seltskond. Elulisi näiteid imiteerisimegi seal lehel," tunnistas Vaik.”

Pärast seda aga vist kadusid need veebist ära või ma lihtsalt ei suuda neid enam leida.
"mike"
Igasuguseid inimesi on: ehitajad, poliitikud, kirju seltskond. Elulisi näiteid imiteerisimegi seal lehel," tunnistas Vaik.”

Uus võimalik näide: Urmas P võttis raha kiiresti välja, et maksta 3 korda nime vahetanud härrasmehe õigusabifirmale, mis lubas Erialis kinni jäänud raha kiiresti tagasi tuua :-)
See on ikka alles, https://vabaks.ee/et/uudised
Edukas börsimaakler Sten (41) liitus pensioni teise sambaga 2002. aastal põhjusel, et tema tööandja tõstis siis 2% võrra töötasu. Hiljem on ta liitumist pigem kahetsenud, kuna fondid ei ole pakkunud tootlust, mida ta ise oleks suutnud saavutada. Nüüd võttis ta oma raha sambast välja ja ainuüksi esimese kuuga kasvatas vara 30% võrra seda õigetesse aktsiatesse paigutades.
rahast.vabaks.ee
Ja sellise eduka näidisjuhtumi peale pole keegi tulnud, et inimesele tuli e-mail kusagilt Nigeeriast ja raha kohe vaja ja bla-bla-bla-bla ja lõpuks sai ta 7 miljoni dollari võrra rikkamaks.
"ttrust"
Ja sellise eduka näidisjuhtumi peale pole keegi tulnud, et inimesele tuli e-mail kusagilt Nigeeriast ja raha kohe vaja ja bla-bla-bla-bla ja lõpuks sai ta 7 miljoni dollari võrra rikkamaks.

Kas keegi kuskil mingit Nigeeria, Sierra Leone, Maailmapanga ametnike ja diktaatorite kaduvate päranduste suunalist fondi ei ole juba teinud?

Tegelt, ma ei taha teada - iseäranis ei taha ma teada kui paljud inimesed sinna reaalselt oleksid valmis raha viskama. Mõni illusioon võiks ka jääda.
Nagu ma aru saan, siis on seda süsteemi ju kerge üle kavaldada - maksavad mulle raha kohe välja, mina aga tühistan oma II sambast väljumise avalduse ja mingu pärast püüdku tuult väljal. Kui inimesel puudub ka igasugune muu vara, siis on see nõue ju lootusetu. Kui isegi lähevad kohtusse, siis 10 aasta pärast otsuse jõustumist nõue aegub. Meil on kümneid tuhandeid isikuid, kel täitur on arved arestinud ja kelle ainsaks varaks ongi see II sammas. Ei kõla nagu eriti hea plaanina neile oma raha investeerimiseks anda.