Uus nägu

spunk123,

Ühte asja võin lubada. Nimelt ei saa www.lhv.ee layout vedelduma lõpmatuseni ehk siis 1920x1200 resolutsiooni peale. Ilmselt ei hakka ta ka 1280x1024 reso peale vedelduma või seda vähemalt mitte defaultina kõikide jaoks. Lisaks pakkus priipt välja vedeldumise vahemikus 800-1024 ehk siis maksimumpiiranguga, kuid niipalju kui mina seda asja uurinud olen, ei ole selle teostamiseks head lahendust (IE CSS-iga käitumine tuli vist jälle probleemiks). Või olen ma halvasti informeeritud?
ikka, kuidas siis muidu :-)

proovi
div {
max-width:1000px;
width:expression(document.body.clientWidth > 1000? "1000px": "auto" );
}
jyri heero,
Progemine pole minu eriala ja ma ei oska kahjuks oelda, kas oled hasti voi halvasti informeeritud.
See vedeldumine 1920x1200ni oli vaid minu tagasihoidlik soov, lahendust pakkuda ei oska.

Aga naed, priitp juba pakkus uhe lahenduse...ehk siis kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab:)
Seda ma hea lahenduse puudumise all silmas pidasingi, et peab javascriptiga trikitama hakkama. Tundub, et ma ei olnud siiski kõige halvemini informeeritud.
To: seikatsu

Ma ei tea, kas see mouseover probleem sai korda (et https ei taha pisipilte vahemällu laadida) aga minul teda ei esine ja uus sait on isegi kiirem kui vana mõne koha pealt. Jyri kas vahetasite serverit ka?

Seikatsu kui sul äkki on IE settingutes öeldud "do not save secure pages on disk" siis ka juhtub nii, et asi kisub aeglaseks, sest iga kord tuuakse serveri pealt kõik pildikesed uuesti. Asub see linnuke "Tools ->Internet Options ->Advanced" ja sealt "security" ja linnuke maha realt "Do not saved encrypted pages to disk"
Miks peaks keegi LHV menüü aegluse pärast oma arvuti turvalisuse settinguid nõrgemaks keerama? Ma pakun, et enamikel on sinna just nimelt *meelega* linnuke tekitatud.
jh,

mis seal ikka niiväga trikitada, pane
width:expression(document.body.clientWidth > 1000? "1000px": "800px" );

Siis nendel IE'del kellel JS maha krutitud on nagu enne, julgematel poistel suure ekraaniga on laiem. Kõik JS kasutamise tingimused täidetud! a) ei riku ära neil kel pole ja b) teeb paremaks neil kel on.
sorry, pada ajasin, niiii päris ei saa, peab vedi teistmoodi trikitama :-), eelmise võib ära kustutada (ja selle ka...)
vabandan, enam ei risusta, aga selline asi hakkas täitsa tööle:

div {
max-width:1000px; /* normaalsetele brauseritele*/
_width: 800px; /* IE ilma javascriptita */
_width:expression(document.body.clientWidth > 1000? "1000px": "800px" ); /* iE javascriptiga */
}

Ilus on küll ja sobalajobala, aga tra inimene on oma harjumuste ori ja god damn kui harjumatu on. Pange vana visuaaliga sait üles näiteks aadressile http://www.lhv.ee/vana/ ja tehke inimestele elu lihtsamaks.

Üks argumenteeritud põhjus ka: selle kommi kirjutamiseks tuli klikke + 1 võrreldes vana lahendusega. Teate küll kuidas tänapäevaseid (minusuguseid) väikese tähelepanuulatusega, kärsitud, ja samas ülimalt nõudlikud ja jõle ülbed kliendid nõuavad vähe klikke veebilehelt. Ma väsin poolel teel klikkimisest ära ja "loobun" ;). Noh, tähendab, kui on isu kritiseerida nagu praegu, siis siiski motiveeritus ületab väsimuse, aga kui on vaja midagi asjalikku teha, siis ei tea midagi.
See on küll täiesti vastuvõetamatu, et akna suuruse muutmise peale lehele refresh tehakse!
Grid Systems in Graphic Design Josef Müller-Brockmann - soovitan lugeda. Kehtib rohkem küll trükimeedia kohta, kuid neid võtteid saab väga edukalt kasutada ka veebidisaini puhul.

See tumepunane triip, mis jookseb paremas ääres, tekitab tunde nagu loeks mõnd araabiakeelset lehekülge, kus silm käib paremalt vasakule. Meie silm käib aga erinevalt araablastest lugemisel vasakult paremale, mistõttu see triip paremal on visuaalselt pinnuks silmas ning häirib lugemist, millega kaasneb silmade kiirem väsimine. Kui me lugedes rea lõppu jõuame, siis silmad otsivad automaatselt juba enne lõppu jõudmist järgmist rida - see triip aga võtab rea lõpus fookuse enda peale, mistõttu lugemismugavus on häiritud. Paljud muidugi ei analüüsi seda nii läbi, kuid paraku fakt on selline.

See triip peaks olema vasakul pool, et ta lugemist häiriks. (Või on see mingi korporatiivse identiteedi seaduspärasus, et see triip just paremal peab olema?) Juhul kui see peab paremas ääres olema, siis veidike päästab ka triibu heledamaks muutmine, näiteks sama helehalliks nagu avalehel, kõige parem lahendus oleks siiski selle vasakule viimine.

Veidike õhku võiks põhimõtteliselt igale poole juurde panna, kus vähegi võimalik.

Keep up the good work!
Esimesed kommid vist on nenede poolt kes selle webi teinud on aga see selleks.

Kirju, segane ja masendav ehk siis hall nigu Tallinn.

Come on rohkem värve kontrastsust ja rõõmsamaid toone ega tegemist pole ju sotsiaalabi lehega.
Väike vimka tuli sisse:

Kus ma väitsin, et "See triip peaks olema vasakul pool, et ta lugemist häiriks." mõtlesin tegelikult, et ta lugemist EI häriks ;)
Tubli töö, paremaks läks kindlasti.

Soovitaksin veel lisada võimaluse rahaülekanneteks Telehansa.net kaudu (praegu toimib ainult hansa.net suunamine), kuna firmade rahad liiguvad ainult telehansa.net kaudu.
marcus, aitäh, seda settingut ma tean küll. nagu fun märkis, ei tohiks siiski ühe saidi peamenüü panna kasutajat turvasettinguid üle vaatama.

frederick on väga õigel teel, kuigi ma kardan, et tänases erksuses triip konkureeriks lugeja fookusele liialt sageli ka vasakul asudes. aga vähem.

elu on kahjuks täis kohti, kui corporate identity ja usability engineering teineteisele vastu töötavad. LHV saidiga võib siiski enam-vähem rahul olla kompromisside leidmisel.

sC
PS: see sissekanne Safari v1.2.4 abil ja leht läbib seega MacOSX kompatibiilsustesti. :)
suffiks,

Kas see klikk tuli sul juurde uuesti esilehest? Selle vältimiseks pakun mõned variandid.

1. Laisa inimesena võid lisada https://www.lhv.ee/index.cfm?id=80001 favorites/bookmarks alla ning klikke peaks olema täpselt sama palju kui enne.

2. Kõva kommenteerijana võid kohe esilehel sisse logida ja automaatselt foorumite lehele suunduda - sisse logimise alla selectboxi lisasime valiku "foorum".

3. Viimaseid foorumeid saad klikkida ka uuel esilehel paremas veerus.
seikatsu,

mul näiteks ei ole selle pruuni/tumepunase vastu miskit, aga ma vaidleks vastu sinu väitele, et "elu on kahjuks täis kohti, kui corporate identity ja usability engineering teineteisele vastu töötavad". Kui ettevõtte peamine tegevus tolimub internetis (või ma eksin siin?) siis ei saaks, ei tohiks visuaalset identiteeti nii disainida, et sellest ei saa ergonoomset weebisaiti. Elementaarne.

Sa ju ei teeks autofirmale logo puhtalt musta värviga ja keelaks nikli ära? Et paberil on väga kift ja peakorteri valgel seinal kah :-) Autofirma logo põhikoht on ikka niklisena pagassiluugil.

Harjumise asi, aga kuna aadressi trükkimiseks ma hiirega ühte ekraani poolde sõidan, siis lehe avanemisel on jälle tagasi vaja sõita.. jõle tüütu.. selline edasi-tagasi hüppamine väsitab..
Vanal lehel läks ka kursor kohe username kasti ja edasi sai TAB'iga .. praegu peab hiirega (touchpadiga) siblima ja see on ebamugav :S