Uus Euroopa

Minu meelest on terrorismi likvideerimisel esmatähtis terrorismi põhjuste likvideerimine.

Esimene taktikaline samm peaks olema aga püsiva rahu saavutamine Lähis-Idas.

Selle esmane eeltingimus on iseseisva ja sõltumatu Palestiina riigi loomine ning Iisraeli tõmbumine ÜRO konventsiooniga 1949 loodud piiridesse.

Kõik muu on ainult lühinägelik d˛ihaadi õhutamine, ei muud!
Ajalooliselt võiks meenutada, kuidas 19. sajandil Venemaal terroristidega hakkama saadi ja siis vastavad järeldused teha...
Minu meelest saadi väga hästi hakkama. Vladimir Iljitš sai aru, et terrorismiga kaugele ei jõua ja tööliste ja talupoegade riiki ei loo. Ning punane terror sai käivituda alles pärast riigipööret.

Kuid IMHO 19. sajandi võtted 21. sajandil ei tööta teps mitte...
Velikij, mul tekkis kahtlus, et kui Sinu lähenemine terrorismi likvideerimise aluseks võtta, jõuab paratamatult Main Kampf-i argumentideni välja. Lisaks sellele tuleks ümber kirjutada Vana ja Uus Testament ning hea oleks ka Jeesusele päritolu mõne teise rahvuse hulgast leida. IRW
Mein Kampf muide üldse asjasse ei puutu. Dziises ka mitte.

Ja Testamendid on lahedad raamatud, ainult ei maksa ära unustada, et pärast neid on kirja pandud näiteks koraan. Ja et Testamentidest on 2000 aastat möödas ja selle ajaga on tekkinud märksa tõsisemaid, tugevamaid ja objektiivsemaid poliitilisi ja ühiskondlikke reaalsusi kui Vana või Uus Testament.

Tõsi mis tõsi.
Minu ettepanek ülemaailmse terrorismi likvideerimiseks: Kuulutada ülemaailmseks Tõe allikaks Koraan ning kõik kahejalgsed riietes maismaaelanikud tunnistada märksa tõsisemate, tugevamate ja objektiivsemate poliitiliste ja ühiskondlike reaalsuste valguses muhameedlasteks.
Hvostovilt asjalik artikkel:
http://www.ekspress.ee/viewdoc/ED3220A1F8CE23B8C2256CD800463296
Hvostov kirjeldab olukorda eetilisel tasandil, Chirac-i ja Schröderi sisepoliitilisi probleeme kõrvale jättes.
Minu nägemus eetilisest küljest oleks: hädasolijad Chirac ja Scröder otsustasid ennast aidata abivajaja Bush-i arvel ning pidid pahameelega tõdema, et nende potentsiaalsed toetajad lähedal otsustasid toetada Bush-i, kes on kaugel.
Aga kui arutleda situatsiooni üle lähtudes Vana ja Uue Euroopa ajaloolistest ja majanduslikest kogemustest, tundub olukord nii jõhker, et ei taha eetikale mõeldagi.
Uus Euroopa kõlab uhkelt küll. Halb on see, et Euroopa on nüüd päris selgelt kahte leeri löödud. Pole nn keskealist Euroopat, vaid on must ja valge Euroopa.

Võimuvõitlus on käinud alati ja jääb ka edaspidi käima. Kui me ELi saame, siis on teatud riikidega meil lihtsalt veidi teistsugused mängureeglid. ELi omadega suhtleme oma (ELi) reeglite alusel. ELi mittekuuluvatega võime mõnikord loota seda, et meie taga nähakse suurt ELi, mis teeb meie sõna tiba kaalukamaks. Kuna me nii väiksed oleme, siis ei tuleks meil olla kusagil leerides, vaid mängida siduja rolli. Praegu on Saddam päris kõvasti meile kahju teinud - üle Atlandi suhetes mõra sees ja Euroopas mõra sees.

Mis Iraaki puutub, siis tundub, et Bush junioril on hinges Bush seniori tegematajätmised. Tahaks isale näidata, et "ma viin su töö lõpuni". ;-)

Ma arvan, et Lähis-Ida puhul pole põhjustena mõtet muust peale nafta rääkida. Maailmas on hullemaidki türanne, kui Saddam, kuid nende peale isegi mitte ei köhita. USAle on vajalik parem "malendite seis" sealkandis st suurem mõjuvõim. Otsene kontroll ei tule kõne allagi - see oleks liiga suur okas teiste silmas, kuid kaudselt, läbi "sõbralike" valitsuste oleks päris hea. Võimalus olukorda muuta on antud Lahesõja ajast. Relvarahu lepe tehti minuteada selle tingimusega, et Iraak vabaneb sellest kahtlasest relvastusest.
Jüri Luigelt Päevalehes artikkel http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=229051, mis kirjeldab hr.Hvostovist oluliselt selgemalt Eesti olukorda Iraagi kriisist tingitud muutustes NATO-s ja EÜ-s.
Kriis siis on nüüd tekitanud olukorra kus EL on kaheks jagunenud: eurotsoon mis päästab oma õnnetut valuutat hambad ristis ja nutt kurgus ning oma valuutaga ELi riigid kes justkui teise tuppa aetud ja jäetud.
Merkozy sõnum neile eurooplastele, kes euroga hetkel veelgi vähem ühinema kipuvad kui enne: put up or shut up
Analüüs selle olukorra kohta, üsna mitte- BBC-lik kerge euroskepsise tõttu: Link
Union's newest member - Croatia. The country this morning signed a treaty with leaders including EU President Herman van Rompuy, German Chancellor Angela Merkel and European Commission President Jose Barroso to become the union's 28th member.