Uued ettevõtted börsile

Kes on Dummies Inc ja R.jaOrjad?
Vaata, gurmanka... Probleem on tõesti "õiglases hinnas," sest neid meetodeid, kuidas seda leida on päris mitu. Mitmeid neist kasutati ka USAs tehnoloogiabuumi paiku ja me kõik teame, mis sellest välja tuli... Võtame aga aluseks PRO FORMA numbrid, asendame kasumi käibega jne, jne ja saamegi amazonile jms naljadele $100 aktsiahinnad... Sellepärast väidan mina, et igasugustest majandusteoreetilistest näpuharjutustest ja vingus näoga analüütikute "õigustatud väärtustest" on üks oluliselt adekvaatsem näitaja - nimelt turuhind.

Teatud kollektiivse teadvuse poolt loodud nõudmise ja pakkumise vahekorras loodud suurus - turuhind. Mingitest likviidustest ei maksa siin rääkida. On elu, on turg ja on turuhind. Ok? Minumeelest võivad kukemännikusse minna mõlema poole "analüütikud" oma arvutustega, sest see "analüüs" on pigem küsimuste otsimine eri pooli vaevavatele vastustele. Seega kui keegi maksab poole aasta keskmist turuhinda vms ja vingus näoga väikeinvestor tahab 30-100 protsenti kõrgamat hinda rääkides "õigustatud väärtusest," siis esitan ma küsimuse, et miks see hind siis TURUL 30 - 100 protsenti kallim pole?

Loomulikult kui keegi tahaks seda ülevõtmist frontrunnida, siis ka see on tubli tegevus. Paraku nüüd seda enam teha ei saa, sest aktsiad korjatakse lihtsalt kontolt ära... Ok, kohtlus vaidlustada, igatahes ja muidugi... Pole vist suurt mõtet, sest "your guess is as good as mine-" normaalne on lähtuda turu-, mittemingist "õigustatud" hinnast..., mida mõlemad pooled võivad omale soodsas suunas lõpmatuseni modelleerida.

Ja mis seda ÄSi sundülevõtmise sätet puudutab, siis on see ju minuteada ikka kostöös RMi ja isegi Börsiga välja mõeldud... ?

Loen siin seda ja tegelikult, kes siin matsu jagab on tegelikult kod.karum6mm. Sügav kummardus talle. Ülejäänud kodanikud vaevlevad ju tegelikult kooliõpikutest ja mujalt hangitud teoreetiliste teadmiste küüsis.
Tegelikult ju ei listita sitas olukorras ettevõtet - milline hädasti raha vajab. Keegi ei viitsi EV enam selliseid nn. saneeridagi. Viimane on teatavasti raske töö, mis ka ajudele hakkab.
Listida tahetakse tavaliselt edukaid pappi teenivaid üritusi. Nüüd aga vaadake asja siis sellise ürituse omaniku poolt. Talle tekkib kohe küsimus, et milleks? Milleks mulle lisaraha, kui mul niigi hästi läheb? Milleks mulle on vaja võhivõõraid kodanikke, kes hiljem küsivad, et miks sa liisasid endale uue mersu ja millest sa endale uut maja ehitad? Ja seda siis mõne näljase miljoni eest? Sitemal juhul saadavd sulle ka maksuameti selga ja panevad su betoonile mõneks nädalaks (Preatoni ja teised ).
Ja veel parem küsimus: mida teha exitist tuleva papiga? Panna see kuhugi mõtetusse rahaturufondi või siis mingisse aktsiafondi, mis paremal juhul teenib 10%??????? Reeglina aga toodab sulle lihtsalt miinust, sest 90ndatel suurest tõus on vaja õhk välja saada?
Eestis võiks olla midagi AMEX-i sarnast. Ja olen veendunud, et sellest võidaksid paljud kui asja õieti ja hästi teha. LHV võiks siin kõvasti kaasa aidata.
Kapital võiks voolata arvelduskontodelt ettevõtlusesse ja oleks igati hea alternatiiv kaudsete investeeringute kõrval.
Vend MSR! Kuidas niinimetatud "AMEXi sarnane" asi vylja peaks paistma? Mida ta siis endast kujutab? hehe Kuidas siis seda asja ikka oleks yieti teha? heh Mismoodi peaks LHV kaasa aitama? Kapital arvelduskontodelt ettevõtlusesse ja kyik? heheh

Vend VELIKIJ! kas vyin kutsuda sind Lihtsalt VELIKIJ? hehee ning kellele see eelpool nimetatud laulu katkend oli myeldud? Ega sa ometi vend RIQi kallimat BIRGITit sellega solvata ei tahtnud? You better watch yourself. haha

What the hell is this GURMANKA? -----p.s. tegu on ÄS-i, mitte VPTS-i sättega ning seda pushisid pigem Dummies Inc ja R.jaOrjad, kui RM

Vend RIQ! Vend TNT kirjutas, et sa ei tea mitte kottigi ning tegi vend KARUMYMMI ees sygava kummarduse. Ma ju ytlesin ,et ma pole ainuke kes arvab et sinu teadmised on ikka veel puudulikud.hahah
Head JAANI teile kyigile vend JJ poolt!
Kes on Birgit? Mina tunnen ühtainust Birgitit siin maamuna peal ja tema solvamine võib halvasti lõppeda...
JJ, sa oled mõnest asjast ikka väga valesti aru saanud.
ilmselt on jutt Pirgitist mitte Birgitist.
Birgit ja tema mehed
Vend RIQ! Miks sa teed seda vend VELIKIJ-le? Sa ei vyi ka normaalselt kyituda!

Vend US! Poola pangad kusjuures kyiguvad jyrjekordselt! Eelkyige mitte kvaliteetne money management. kusagil -$$$200 miljonit. IMF on myngus juba jne. Paistab, et on tyesti Euroopa Argentiina. Well! Elame nyeme.
elasin poolas 1997. oli nagu eesti 1992.
Kas siis ettevõtjad on Eestist kadunud või ei vajata arenemiseks kapitali?? Eksport on ju veel kammimata ala v.a. välisettevõtjad kes siin toodavad kasutades odavamat Eesti tööjõudu. Meie oma kapital peaks seda tegema ja meie oma ajud. Kasu saaksid kõik ja meie väliskaubanduse defitsiit leiaks oma õige lõpu.
Ilmselt on tulemas uus põlvkond, läbipaistva kapitaliga, uute ideedega, et kasutada neid võimalusi mida turg pakub.
ÄP Online: ASi Tallinna Vesi börsileviimine on kavandatud juunikuuks, teatas täna Tallinna linnavalitsuses toimunud pressikonverentsil linnapea Tõnis Palts.

Homme jälle alustab Riia Börsi vabanimekirjas kauplemist Nordeka nimeline bussiettevõte, vastav börsiteade siin ja ettevõte koduleht siin

Nüüd uudis ka EPL Online'is, ja kindlasti ka mujal. Henno millal Leedu börs SAXESS süsteemiga liitub (ja seega ka LHV klientidele leedu aktsiad kättesaadavaks muutuvad)?
http://www.epl.ee/artikkel_286973.html
SAXESSi süsteemile üleminek Leedus on planeeritud 2005. aasta mai lõppu ja ilmselt peale seda ka Leedu aktsiad saavad koheselt LHV klientidele kättesaadavaks
Tänud :)
Segan veel. Ega Leedu teenustasusid juba praegu ette ei tea, või jäävad Eesti ja Läti tasemele?
momentum

Ei tea paraku millised saavad Vilniuse Börsi tehingutasud olema peale SAXESS kasutuselevõttu, seega ka LHV teenustasusid prognoosida ei oska ...

Vähemalt teoreetiliselt peaks, aga kogu Balti turg olema pakutav samade tasudega