Soovitav on ostud ajas hajutada. Pane raha portsionite kaupa tähtajalistele hoiustele 1,2 3,4... jne kuud. Iga kuu osta vabanenud raha eest. Ära karda rongist maha jääda. See hirm võib kurjalt kätte maksta. Säilita külma närvi. Rong võib homnepäev kraavi sõita ja siis hea odavamalt osta kui on, mille eest. Aga kui rong peaks peatusteta edasi kihutama, siis oled ikkagi juba varasemate ostudega võidus, midagi ka hoiuselt tiksunud. Kaotatud pole midagi.
Jah tänud vastamast mutionu, on ka mingied sarnaseid mõtteid peast läbi käinud. Tähtajalisega on aga see kehv lugu, et kuna mul suurem osa rahast pole euris, siis peaksin euriks konverteerima et intressi saada. Pigem aga mõtlen et on usdis parem raha hoida. Üldiselt mu arust hiinas ei lähe hästi, venemaal ka, euroopas kehvemad väljavaated, selle kõige kõrval võiks näha usas õitsengut.
"Sander Pikkel"
Kui juba teemaks tuli, siis küsiksin ühe küsimuse veel: kuidas on tagatud KYC käigus kogutud tundlike isikuandmete (e.g. töökoht, amet, aadress) kaitse olukorraks, kui on võimalik oht nende sattumiseks vaenuliku välisriigi valdusesse?
... Hoiust saab vabalt teha ka USDis.. vähemalt swedis on nii.. st. Ilma vajaduseta eraldi USD arvelduskonto avamisex, nagu varemalt SEBis oli..
Muudes valuutades ei saa tähtajalist hoiust või on protsent oluliselt madalam, USD sebis näiteks 3 kuud 1,5% samas kui euris on 3,75%
"StockChimp"
Jah tänud vastamast mutionu, on ka mingied sarnaseid mõtteid peast läbi käinud. Tähtajalisega on aga see kehv lugu, et kuna mul suurem osa rahast pole euris, siis peaksin euriks konverteerima et intressi saada. Pigem aga mõtlen et on usdis parem raha hoida. Üldiselt mu arust hiinas ei lähe hästi, venemaal ka, euroopas kehvemad väljavaated, selle kõige kõrval võiks näha usas õitsengut.
LHV-s saad USD hoiused ka teha. USD on mõnevõrra väiksema intressiga kui EUR, aga arvestdes, et EUR on praegu langustrendid vs USD, siis ei olegi mõtet EUR-i konverteerida. Edasi-tagasi konvertimisega kaotad intressivahe nagunii.
"mutionu""StockChimp"
LHV-s saad USD hoiused ka teha. USD on mõnevõrra väiksema intressiga kui EUR, aga arvestdes, et EUR on praegu langustrendid vs USD, siis ei olegi mõtet EUR-i konverteerida. Edasi-tagasi konvertimisega kaotad intressivahe nagunii.
EUR langustrendis? Mis ajavahemikku silmas pead? 1 kuu, 1 aasta, 5a?
"pahurik""mutionu""StockChimp"
EUR langustrendis? Mis ajavahemikku silmas pead?
1 kuu
"mutionu""pahurik""mutionu""StockChimp"
EUR langustrendis? Mis ajavahemikku silmas pead?
1 kuu
jajah, ilge langustrend tõesti ja kuuu on muidugi selline ajahorisont, mille põhjal teha investeerimisotsuseid.
Kle pahurik, ole omaette. Ära hakka jälle ajudele käima. 2021 jaanuar oli 1,21, 2023 suvi oli 1,12, 2024 jaanuar oli 1,09. Täna on 1,08. Igal juhul ei ole see tõusutrend. Räägime järjest madalamatest tippudest selle aja jooksul. Kui soovid veel pikemat perioodi, siis 2009 oli 1,57 ja sealt alates langustrendis. Ja see millises valuutas vaba raha hoida, pole mingi investeerimisotsus.
"mutionu"
Kle pahurik, ole omaette. Ära hakka jälle ajudele käima. 2021 jaanuar oli 1,21, 2023 suvi oli 1,12, 2024 jaanuar oli 1,09. Täna on 1,08. Igal juhul ei ole see tõusutrend. Räägime järjest madalamatest tippudest selle aja jooksul. Kui soovid veel pikemat perioodi, siis 2009 oli 1,57 ja sealt alates langustrendis. Ja see millises valuutas vaba raha hoida, pole mingi investeerimisotsus.
ise sa ajad jama:okt,22 oli 0,95 peale seda on koguaeg EUR tugevnenud, mis langustrendist sa jutustad?
"StockChimp"
Muudes valuutades ei saa tähtajalist hoiust või on protsent oluliselt madalam, USD sebis näiteks 3 kuud 1,5% samas kui euris on 3,75%
Dafuq. Kui selline nüanss on oluline, siis tuleb panka vahetada, mitte jaurata suurtest tuleviku summadest ja hoiuste protsentide mittevõimalikkusest.
"wahur""StockChimp"
Dafuq. Kui selline nüanss on oluline, siis tuleb panka vahetada, mitte jaurata suurtest tuleviku summadest ja hoiuste protsentide mittevõimalikkusest.
Minu üks pankadest pakub EUR 3.95 nael 5,27 ja USD 5.37% ja seda ilma mingi tähtajata.
See kõlab hästi, mis pank pahurik?
"StockChimp"
See kõlab hästi, mis pank pahurik?
Revolut metal kaart on mul, kasutan, sest välismaal raha väljavõtmine teenustasuta, reisikindlustus perele hinnas, hotellibronnidelt cashback 10% jne.https://www.revolut.com/en-LT/savings/
Nelajkümnest firmat jäid sõelale 19 aga mõned veel ilmselt kõrvaldan:
AI
Nvidia (NVDA)
Microsoft (MSFT)
Alphabet (GOOGL)
Meta (META)
Marvell Technology (MRVL)
Intel (INTC)
Amazon (AMZN)
Qualcomm (QCOM)
ServiceNow (NOW)
Snowflake (SNOW)
Roblox (RBLX)
AMD
Arista Networks (ANET):
Turvalisus
CrowdStrike (CRWD)
Palo Alto Networks:
Robootika
Intuitive Surgical
PTC
AI
Nvidia (NVDA)
Microsoft (MSFT)
Alphabet (GOOGL)
Meta (META)
Intel (INTC)
Amazon (AMZN)
Qualcomm (QCOM)
ServiceNow (NOW)
Snowflake (SNOW)
Roblox (RBLX)
AMD
Arista Networks (ANET):
Turvalisus
CrowdStrike (CRWD)
Palo Alto Networks:
Robootika
Intuitive Surgical
PTC
"Viimane aeg on AI rongile hüpata..."
NVIDIA and AMD's AI chip supply bottlenecks have gradually eased. In particular, the delivery cycle of NVIDIA and AMD's AI chips, which are in short supply, has been shortened from the previous eight to 11 months to three to four months.
NVIDIA and AMD's AI chip supply bottlenecks have gradually eased. In particular, the delivery cycle of NVIDIA and AMD's AI chips, which are in short supply, has been shortened from the previous eight to 11 months to three to four months.
... enne kui rong seisma jääb ja tagurpidi söitma hakkab :)
pakkumised teretulnud, kuhu köik see rahvas suundub, kes sealt rongilt maha hüppavad?!
kui suur on töenäosus robootikas vöi söjatööstuses innovatsioonikeeris üles tösta?
ideid?
pakkumised teretulnud, kuhu köik see rahvas suundub, kes sealt rongilt maha hüppavad?!
kui suur on töenäosus robootikas vöi söjatööstuses innovatsioonikeeris üles tösta?
ideid?
Kasutasin varem linki https://www.finscreener.org/earnings. Sealt oli hea vaadata millal Ameerika firmad tulemused avaldavad ja olid ka analüütikute soovitused BUY, SELL, STRONG BUY.
Praegu ei saa ma seda linki avada, olen proovinud mitme veebilehitsejaga.
Kas keegi oskab selgitada, miks ma seda linki avada ei saa. Kas asi on minu arvutis?
Kust ma saaksin vaadata ostu ja müügisoovitusi enne USA firmade tulemuste avaldamist?
Praegu ei saa ma seda linki avada, olen proovinud mitme veebilehitsejaga.
Kas keegi oskab selgitada, miks ma seda linki avada ei saa. Kas asi on minu arvutis?
Kust ma saaksin vaadata ostu ja müügisoovitusi enne USA firmade tulemuste avaldamist?
"StockChimp"
Nelajkümnest firmat jäid sõelale 19 aga mõned veel ilmselt kõrvaldan:
AI
Nvidia (NVDA)
Microsoft (MSFT)
Alphabet (GOOGL)
Meta (META)
Intel (INTC)
Amazon (AMZN)
Qualcomm (QCOM)
ServiceNow (NOW)