Uraaniplay - CCJ

ttrust, kindlasti on ka teisi mõjureid, kuid Kashiwazaki maavärin toimus minu arust 16. juulil ning suurem langus on hindades toimunud ikka peale seda.

ttrust, soovitan lugeda mu pandud linki. Uraanihinna languse põhjustajateks on olnud nõudluse vähenemine (minu arust on kogu uraaniäri natukene tsükliline) ning korralik pakkumine/varud. Lisaks on USA valitsus omapoolselt pakkumist uraaniturule suurendanud.

During the previous three weeks, the spot uranium price slid because of weak demand and ample spot supplies. Klingbiel explained, “Sharply rising prices have led to budget constraints that have prohibited some utilities from participating in the spot market.”

More supply is coming into the market, but not in the overpowering quantity some feared, e.g. five million pounds from the U.S. government.

Jah, suurem langus on tõesti peale seda, minu eksimus. Samas kui vaadata üldist tuumajaamade pilti, siis ma ei usu et see õnnetus muudaks kogu uraanitarbimist. Tuumajaamu on kerkimas nagu seeni pärast vihma. Kui jaapani tuumajaama õnnetus oli ainsaks põhjuseks, siis ma arvan et varsti saabub CCJ -l hea ostukoht.
Tegemist peaks olema maailma suurima tuumajaamaga, mis asetseb väga kehvas tsoonis arvestades maavärinaid. Ilmselt nõudlusele siiski mingi põntsu pani, kuid tuumajaamade ehitamine on tõesti viimasel ajal aina hoogu kogunud.
CCJ on pikaajaliselt kindlasti väga hea firma ja väga soodne oleks seda osta 36 usdi lähedalt. Seniks varuks veel tiba kannatust
Ehk saaks USU-st ka väikese ülevaate teha, tundub huvitav, väiksem ja suurema kasvupotensiaaliga kui CCJ hetkel.
Anybody? USU jälle -8%, CCJ +. Oskav keegi seletada?
Jah, mind ka huvitaks.

Vahelduseks pakun jälle ühe graafiku uraani hindadest (detsember 07 futuur). Kukkumine on olnud järsk ja kiire, viimasel ajal on tasapisi ka konsolideerumise märke näidatud:

Joel - kas allikas, kust uraanihinda viimases tabelis näitad, on avalik? Kui jah, siis kas linki jagad? Tänud ette :-)
Mehve,

Ise olen harjunud kasutama Bloombergi tasulise terminali graafikuid, kuid ka LHV Traderi alt on võimalik UX sümboli alt vastavad futuurilepingute graafikud üles leida.
Joel, tänud vastuse eest!
Joel, tüütaks SInd veidi! CCJ ja muu kamp uraanimehikesi (URZ,FRG...) korralikult tõusnud see nädal. Kas võiksid oma toredat hinnagraafikut üle riputada uraani kohta. Saaks aimu kas ka uraani hind on toetamas kosumist või lihtsalt hetkeline positiivsus. CCJ puhul kindlasti üks mõjur ka aktsiate tagasiost. Tänud!

Ole lahke mehve. Kui eelmine kord sai LHV Traderi graafikute võimalustest räägitud, siis panengi pildi seekord juba sealt:

Seega tõepoolest, hinnad on kolmel viimasel päeval tõusnud, kuid vähemasti osa sellest tõusust julgeksin panna nafta hinna $80 piiri ületamise arvele üleeile, millega teised 'energiad' kaasa liikusid.

Friedman Billings cuts their tgt on USU to $18 from $29. Both the amount and timing of the planned equity dilution is worse than firm had expected. Firm is lower their long-term EPS ests by about 20% due to the potential 50% higher diluted share count, as well as higher capital and financing costs of the American Centrifuge plant (ACP). Firm remains optimistic on the long-term prospects for USU and the uranium enrichment market. Firm believes that if ACP works as expected, USU could potentially capture gross margins well above 50% on much higher SWU prices.
Kas USU tegi neljapäeval põhja, käies alla 10? Reedel väga suure käibega positiivne päev, 10 dollari taset hoiti kenasti.
tundub väga hea ostukoht olevat, eriti muidugi siis, kui kaetud callid ka peale müüd. tegemist ikkagi ühe suurima uraanirikastajaga
Hearing USU upgraded to Buy at Jefferies (9.42 -0.73)
USU saab täna kõvasti pihta. hetkel alla 9 daala juba ja käivet kah üle keskmise tehtud.
USU viimase 3 aasta põhjade juures. Saaks ehk pikemaajalis uraani hinnagraafiku, et näha, mida uraani hind viimase 3 aasta jooksul teinud on?