"karlsson25" Ungari paremäärmusliku partei liider teatas, et juhul kui Ukraina peaks kaotama omariikluse, siis nemad kandideerivad Taga-Karpaatia Ungarile saamiseks. https://www.facebook.com/share/p/DKFf2vzirZ6vy6rp/
Ma väga sügavalt imestan, miks selle steitmendi saabumine nii kaua aega võttis? Olles elus palju seal oblastis käinud, omades seal häid tuttavaid ja teades neid probleeme, ootan ma ainult, millal Orban selle jutu oma kõnedesse põimib.
minu mäletamist mööda on ta seda ammu teinud seoses ungari keele ja kooliharidusega seal.
"karlsson25" Ungari paremäärmusliku partei liider teatas, et juhul kui Ukraina peaks kaotama omariikluse, siis nemad kandideerivad Taga-Karpaatia Ungarile saamiseks. https://www.facebook.com/share/p/DKFf2vzirZ6vy6rp/
Ma väga sügavalt imestan, miks selle steitmendi saabumine nii kaua aega võttis? Olles elus palju seal oblastis käinud, omades seal häid tuttavaid ja teades neid probleeme, ootan ma ainult, millal Orban selle jutu oma kõnedesse põimib.
minu mäletamist mööda on ta seda ammu teinud seoses ungari keele ja kooliharidusega seal.
Minu mäletamist mööda kooliharidusega küll, aga nii radikaalset steitmenti, et nüüd liidame Ungariga, ma ei mäleta.
Minu mäletamist mööda kooliharidusega küll, aga nii radikaalset steitmenti, et nüüd liidame Ungariga, ma ei mäleta.
mhm, eks järgmisena oleks plaanis Transilvaania jm kaotatud alad.
Eks leiab jälle tõestust fakt, et vatnikism on seotud kibestumisega ja sooviga kätte maksta kunagiste alanduste eest. MAGA on puhas kättemaksukontor, ebaõnnestunud inimesed, kes oma hädade eest kätte maksta soovivad, neile, kes nende arvates selles süüdi on, kusjuures peaaegu alati sellistel puhkudel, on kättemaksja tegelikult ise süüdi teda tabanud hädades, aga tal ei jätku jõudu seda tunnistada. Kogu rahvuspopulism elab ja hingab selles rütmis.
"mykoloog" Eks leiab jälle tõestust fakt, et vatnikism on seotud kibestumisega ja sooviga kätte maksta kunagiste alanduste eest. MAGA on puhas kättemaksukontor, ebaõnnestunud inimesed, kes oma hädade eest kätte maksta soovivad, neile, kes nende arvates selles süüdi on, kusjuures peaaegu alati sellistel puhkudel, on kättemaksja tegelikult ise süüdi teda tabanud hädades, aga tal ei jätku jõudu seda tunnistada. Kogu rahvuspopulism elab ja hingab selles rütmis.
saan aru, et me ise oleme siis süüdi osa territooriumi kaotamises ja meeletus migrantide hulgas, kes siia okupatsiooni ajal toodi. Jälle targem. Ime siis, et sellise eurojutu peale igasugu Helmed ja Orbanid võimule saavad.
Sinu meelest tegid nii Ungari kui ka meie kõik absoluutselt õigesti minevikus, 100%, nii et vaja pole olukorda analüüsida ja teha vastavad järeldused, et tulevikus vigu vältida, vaid parim lahendus on kõiki teisi süüdistada ja tegeleda jõuetu, mõttetu, igasuguse perspektiivita kättemaksuga, nagu Orban? Eks see jah, et paljud inimesed on võimetud kunagi endal mingitki vastutust nägema ja keegi teine on alati süüdi, on tõesti põhjus, miks Orbanid ja Helmed võimule saavad
"mykoloog" Sinu meelest tegid nii Ungari kui ka meie kõik absoluutselt õigesti minevikus, 100%, nii et vaja pole olukorda analüüsida ja teha vastavad järeldused, et tulevikus vigu vältida, vaid parim lahendus on kõiki teisi süüdistada ja tegeleda jõuetu, mõttetu, igasuguse perspektiivita kättemaksuga, nagu Orban? Eks see jah, et paljud inimesed on võimetud kunagi endal mingitki vastutust nägema ja keegi teine on alati süüdi, on tõesti põhjus, miks Orbanid ja Helmed võimule saavad
mina pole midagi sellist rääkinud, proovi uuesti, ka ei elanud ma tol ajal ja ei saa vastutada toimunu eest. KUI nüüd olukorda analüüsida, siis on kuidagi pahasti, Pätsul oli kapis idakaubanduse taak ja nii on ka reformil, kuidagi sarnane tundub see olukord või mis?
Pahurik, sa ei toonud head näidet. Meil pole Eestis nn. kättemaksukultuuri, et Venemaa poolt okupeeritud maatükkide või siin elavate venelaste pärast nutta. Ja väga hea, et ei ole. Kui oleks, ja me kõiges oma hädades (et õpetajatel palgad madalad, et teed on kehvad jne) Venemaad süüdistaksime, siis me oleksime samasugune p***kukkunud ühiskond.
"mykoloog" Eks leiab jälle tõestust fakt, et vatnikism on seotud kibestumisega ja sooviga kätte maksta kunagiste alanduste eest. MAGA on puhas kättemaksukontor, ebaõnnestunud inimesed, kes oma hädade eest kätte maksta soovivad, neile, kes nende arvates selles süüdi on, kusjuures peaaegu alati sellistel puhkudel, on kättemaksja tegelikult ise süüdi teda tabanud hädades, aga tal ei jätku jõudu seda tunnistada. Kogu rahvuspopulism elab ja hingab selles rütmis.
Siis me oleme puhta PUPU-s, sest neid kibestunud ja kättemaksuhimulisi vanainimesi on pmst pool USA-t. Mis teeme siis nüüd selle teadmisega? Ringutame käsi ja halame nagu Varro ümber homokuuse või teadvustame seda fakti ning püüame miskit positiivset programmi aretada?
Ma pole sind isiklikult süüdistanud, ma küsisin kas Ungari ja meie tegime ikka õigesti kõik, peale seda kui sa viitasid sellele, et meie territooriumi kaotamises ja meeletus migrantide hulgas süüdi pole, s.t. süüdi on keegi teine. Sellele eelnevalt ütlesin: "MAGA on puhas kättemaksukontor, ebaõnnestunud inimesed, kes oma hädade eest kätte maksta soovivad, neile, kes nende arvates selles süüdi on, kusjuures peaaegu alati sellistel puhkudel, on kättemaksja tegelikult ise süüdi teda tabanud hädades, aga tal ei jätku jõudu seda tunnistada. Kogu rahvuspopulism elab ja hingab selles rütmis. Nüüd, soovitan mõelda, kas õigem tundub sulle pigem seisukoht, et kõik teised on alati süüdi ja sinul mingit süüd kunagi pole, või siiski leiad ka endal vahest mingi osa süüst. See on minu algne põhiväide vatnikismi kohta. Aga jah, eks sa selle otsuse pead ise tegema, millisesse mõtteviisi sa kuulud, mina siiin juhendama ei tule
Siis me oleme puhta PUPU-s, sest neid kibestunud ja kättemaksuhimulisi vanainimesi on pmst pool USA-t. Mis teeme siis nüüd selle teadmisega? Ringutame käsi ja halame nagu Varro ümber homokuuse või teadvustame seda fakti ning püüame miskit positiivset programmi aretada?
Eks NATO kannatus ka katkeb, nagu EL-il äsja 50 jardi Ukraina abiga, pannakse ahv fakti ette, et tõmbad tagasi või muidu... ja läheb saba jalge vahel koju jälle, samas väites oma ullikestele, et hoopis tema võitis.
Ma isegi ei tea, kas see peaks olema Ukraina teemas, aga miskipärast tundub siia paremini sobivat.
Ühe lausega öeldes: Trump lubab võimule saades sõja ühe päevaga ära lõpetada sel teel, et keerab kogu Ameerika abi Ukrainale kinni.
"Donald Trump has vowed to cut off all American military assistance to Ukraine if he returns to the White House, Viktor Orban, the Hungarian prime minister, has said.
Trump, who has claimed he will end the war in Ukraine within 24 hours if elected, is all but certain to secure the Republican Party nomination for November’s presidential election. Opinion polls suggest he is ahead in certain swing states that could determine the result.
“He will not give a single penny for the Russian-Ukrainian war. That’s why the war will end, because it’s obvious that Ukraine cannot stand on its own two feet,” Orban, a right-wing nationalist, told Hungarian television after meeting Trump at his Mar-a-Lago mansion in Florida. Washington has been Ukraine’s most important supporter since Russia invaded in 2022.
“If the Americans don’t give [Ukraine] any money or weapons, then the Europeans won’t be able to fund this war on their own. And then the war will end,” Orban added."
Kui USA ka kogu abi kinni keerab, siis ei lõpe ju sõda ühe päevaga?
Ma arvan, et see on Orbani tõlgendus Trumpi hoopis muu sisuga jutust. Lisaks tundub ka Orban olevat kaasa läinud USA teemalise vandenõuteooriga, et kõike maailmas määrab USA.
Lisaks on USA poolne senine abi kõige rohkem väärtuse poolest ülehinnatud, mu arvates. A la 16 miljardit Ukraina sõjaväe treenimiseks - reaalsuses pole selle abi "turuväärtus" Ukraina vaates neid miljardeid, mida nad hinnalipikuks kirjutavad. Ehk kui Ukraina peaks sama treeningu eest ise maksma, siis nad saaks sama koguse sõdureid sama hästi treenitud kellegi teise poolt 10x odavamalt.
Ei, raulir. Konkreetne täpne tsitaat: “He will not give a single penny for the Russian-Ukrainian war. That’s why the war will end, because it’s obvious that Ukraine cannot stand on its own two feet,” Orban told Hungarian television after meeting Trump at Mar-a-Lago.
Juba mitmendat korda oleme tunnistajaks koomilisele olukorrale, kus sektijuhti jäägitult uskuv jünger on sunnitud ilmarahvale tõlkima, mida sektijuht TEGELIKULT mõtles oma sõnavõtuga. Kuna sektijuht on tegelikult hea, lollid inimesed ei saa aru sellest lihtsalt, neile tuleb seda seletada,puust ette ja punaseks teha nende poolt kel on süvaarusaam asjadest
"decibel" Ukraina-vene sõda lõpeks ka siis ühe päevaga, kui USA avaks Kaug-Idas teise rinde.
Sellisele plaanile vihjas kunagi ammu mokaotsast Johannes Kert, kui küsiti, et kuidas NATO vabastaks sissetungi korral Eesti ilma laastavat sõda Eesti territooriumil pidamata.