Ungari

Ma endiselt soovitaks süveneda ja lugeda kõiki tema seisukohti kogumis.
Leidsid ühe teema, et nad ei saa veremaa naftast päevapealt loobuda ja väidad, et mitte midagi ei muutu. Hoolimata sellest et Magyar on lubanud vabastada Orbani blokeeritud 90 miljardi suuruse laenu. On öelnud, et ei helista ise Putinile. Ütleb, et kellelgi pole õigust öelda Ukrainale, et peavad oma maad ära andma jne jne jne.

6 Likes

No aga süveneme siis…
Magyar ütles, et Ungari ei osale ka Ukrainale laenu andmisel, see asi on juba otsustatud detsembris ehk teised andku, nemad ei osale.
Lisaks tuleb Ungaris Ukraina liitumise teemal referendum, mis võtab samuti aega, nii et Ukraina liitumisest ei saa rääkida lähima 10 aasta jooksul.

PS Ära pane mulle sõnu suhu, pole öelnud et midagi ei muutu, vaid et nafta ostmine venemaalt on tapamasina otsene finantseerimine ja seda heideti rängalt ette Orbanile. Nüüd kui uus seltsimees pukis , pole see Brüsseli jaoks enam probleem.
Silmakirjalikud olete liberid, muud midagi…

Ei lähe ju.

Ja miks peaks keegi liikmeks saama kui ei täida kõiki liitumise tingimusi? Enne ikka tuleb kõlbulikuks saada ja kõlbulikuks saamine võtab aega. Liberastide unelm, et võtame kellegi niisama liikmeks pole mulle isiklikult kunagi meeldinud.

1 Like

Kokkuvõte on midagi sellist, tundub vägagi OK programm tal:

Magyar has pledged to fundamentally overhaul Hungary’s political culture, ending its drift towards Russia and restoring ties with European allies.
Magyar also committed to introducing the euro to Hungary by 2030. He’s aiming to undo Orbán’s 16 years of autocratic governance and erosion of the rule of law after accusing Orbán and his government of mismanaging Hungary’s economy and social services, and overseeing unchecked corruption he says has led to the accumulation of extreme wealth within a small circle of well-connected insiders while leaving ordinary Hungarians behind. He’s vowed to hold such abuses to account, and plans to create an Office for the Recovery of National Assets to reclaim what he says are Orbán’s allies’ ill-gotten gains.
Magyar campaigned heavily on a promise to bring home billions of euros in EU funding that has been frozen to Hungary over corruption and rule-of-law concerns under Orbán.

Magyar said his government would swiftly implement anti-corruption measures, restore the independence of the judiciary and ensure freedom of the media, in hopes of a rapid unfreezing of EU cash.
He said Hungary would “never again be a country without consequences”, promising to establish a national asset recovery office that would ensure the “political and economic criminals” who “stole from the country” would be held responsible.
Alongside other reforms aimed at unlocking the €17bn in EU funds, he said Hungary would join the European public prosecutor’s office, giving EU investigators powers to probe fraud cases and examine how the bloc’s money was used under Orbán’s rule.

The new government would “fundamentally … do everything to restore the rule of law, plural democracy, and the system of checks and balances”, Magyar said, but insisted it would “not use anti-democratic measures to restore the rule of law”. He would “amend the constitution, and write into it that in future anyone can only serve as prime minister for two terms”.

1 Like

See oli ikka hale, kuidas Helmed eile raadios kiunusid. Et milline õnnetus nüüd Ungarit ees ootab, et kuidas EL valimisi mõjutas (aga mida Vance ja Trump tegid)? Ma olen neist väga halval arvamusel olnud nagunii, aga ikka oli üllatuseks kui avameelselt nad Kremli laulu laulsid.

7 Likes

See Eesti libedike nutulaul on ju samast kategooriast, kui nad äkki peale valimisi taipasid, et said kremlimeelse orbani asemel nüüd ungarimeelse PMi.

1 Like

Ise tahaks lihtsalt, et 20 sajand jääks juba ajalukku, aga noh seliiste tegelastega on raske nagu hiireke Orban sitsimas vanavanaisadega.
Donald Trump – 79
Benjamin Netanyahu – 76
Vladimir Putin – 73
Alexander Lukashenko – 71
Xi Jinping – 72
Narendra Modi – 75
Vanamehed, kes ei taha eest ära minna.
Millegi pärast mulle tundub meie Isamaa ja EKRE sellise eelmise sajandi vanameestena. Vahet pole kui noori inimesi nad “esimesse stuudiosse” saadavad.
Sellepärast ma loodangi, et uuel mehel jätkub mõistust …

1 Like

Äkki oleks parem kui sa jääksid oma seisukohtade argumenteerimise juurde ja ei püüaks teistele sõnu suhu panna? Orbani puhul oli probleem eelkõige populismis, korruptsioonis ja võimu hoidmises mittedemokraatlike vahenditega.

1 Like

Võimu hoidmise näide ebademokraatlike vahenditega on Moldova presidendi valimised, millal Orban vastaskandidaate kandideerimast eemaldas?

1 Like

Kas ajakirjanduse allutamine otse partei kontrollile oli demokraatlik? See oli rohkem retooriline küsimus, mul pole mingit soovi hakata MAGA klanniga pikemalt vaidlema.

2 Likes

Mul paduliberitega samuti mitte, aga eks siis vastaskandidaatide eemaldamine liberitele sobib ( ainult siis kui nende oma ei eemaldata)

Miks sa Ungari teemas üldse Moldovast üritad rääkida? Mää-mää-mää, aga teised teevad ka! Sinu meelest kõik, kes Orbanit ei armasta, on kohe paduliberid? Sul on Orbanist nii kahju, et hakkad nutma varsti? Nuta meile jõgi siis. Sul tundub olema sama palju analüüsivõimet kui väikesel kaabul…

3 Likes

Suht naeruväärne , miks mul Orbanist kahju peaks olema , juhtisin tähelepanu demokraatireeglite ümberkujunemisest igalpool. Analüüsija my ass tuli välja…Võta silmaklapid eest , hakkad ehk laiemat pilti nägema

1 Like

Oi ma naudin praegu seda “lõvi võrgust välja närinud hiirekese”-fänklubi jõuetut “…aga teised teevad ka”-soigu. :smiley: Denial->Anger->Bargaining->Depression->Acceptance trepil koperdati neljandale astmele.

4 Likes

Ungari uus peaminister on ka ise parempoolne konservatiiv. Kui teda toetan, olen “paduliber”? Kas ise ei märka loogikaviga?

2 Likes

Sama parempoolne nagu Parempoolsed…

Siiski suurema toetusega. Pigem on analoog Eestiga Reinsalu Isamaa .

et kui poolearuline ja oranziks vööbatud pole, siis on “parempoolne”

Kui keegi arvab, et Orbani vastased ungarlased on mingid suured Ukraina fännid, siis on ikka ajalootunnist tugevalt poppi tehtud.

See beef on seal juba aastasadu ja ilmselt ei muutu ka järgmise 100 aasta jooksul.

1 Like

ega sama on ka Rumeenia, Slovakkiaga jne. Ega endine impeerium ihkab ikka endisi alasi tagasi. Samas eks osa alasi on neil ära löigatud ka suht ebaõiglaselt, vt Rumeenia.