Ukraina

https://www.delfi.ee/artikkel/120574657/ukraina-presidendikantselei-endisele-juhile-jermakile-esitati-rahapesukahtlustus

Üldiselt on see muidugi üks pisiasi suures kuritegude jadas.

https://www.delfi.ee/artikkel/120574401/delfi-ukrainas-venekeelne-veteran-kaevikus-ei-tulnud-keegi-utlema-et-sodin-vales-keeles

Kui nüüd keegi hurraa ei karju, siis on kõik jälle riigivaraste fänklubi? Ma siis igaks juhuks ütlen, et toetan kurjategijate karistamist, olgu see või Zelenski. Eelkõige aga siiski soovin venemaa kaotust, seega toetamist ei lõpeta.

13 Likes

Borislav Bereza, FB “Uudiseid Ukrainast” (Gemini AI tõlge).
“Ja midagi olulist!
„Bankova kurjad keeled“ teatasid, et raha Jermaki kautsjoniks – summas 180 miljonit grivnat – on juba kokku kogutud. Tegemist on täiesti legaalse rahaga, mille on valmis sisse maksma mitmed legaalse sissetulekuga juriidilised ja füüsilised isikud. Mitmed relva-, farmaatsia- ja muud ettevõtted on juba kõik ette valmistanud, et Ali-Baba ei viibiks eeluurimisvanglas (SIZO) sekunditki. 180 miljonit grivnat on valmis, kuid kõik loodavad, et kautsjonisummat õnnestub veelgi vähendada. Ehkki „Bankova kurjad keeled“ ütlevad, et selline summa on Jermaki jaoks tühiasi. Meenutades, et Jermaki kaim Nikolai Tištšenko nimetas teda multimiljonäriks, pole see üllatav. „Vova hoiab isiklikult kõigel silma peal, et Andriid kinni ei pandaks,“ ütleb üks „Bankova kurjadest keeltest“, lisades, et „Vova on selle kõige tõttu väga närvis“.
Vova ei pea närvitsema. Ta peab andma vastuse ühele küsimusele – „kes on see Vova, kellele ehitatakse maja Dünastias?“.”

Vova peab vaatama, et teda ennast kinni ei pandaks. Praegu on tal küll immuniteet, aga see ei kesta igavesti. Ja kellele maja ehitatakse teame me ilmselt kõik.

Vandid on teinud jälle sõjanduse ajalugu, nad piiranud ühte väikest Ukraina külakest 1500 päeva järjest.

3 Likes

NÄDALA NÄGU ⟩ Ukraina hall kardinal osutus luksusjanuseks tolaks (2)

Berit Nuka
Berit Nukatoimetaja

1. mai 2026, 00:02

Kuula

Korruptsioonis süüdistatav Ukraina presidendikantselei endine juht Andri Jermak neljapäeval kohtus. Foto: Volodõmõr Tarasov/Ukrinform/SIPA/Scanpix

• Andri Jermakile esitatud süüdistus on väga ränk.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi pikaaegse parema käe Andri Jermaki langus pole mitte ainult hämmastavalt järsk, vaid ka pisut koomiline.

Või mida muud arvata kohtus esitatud tõenditest, mis viitavad, et Jermak küsis ikka ja jälle väidetavalt selgeltnägijalt numeroloogilist nõu tippametnike määramiseks ja arutas šarlatanist daamiga ka oma korruptsioonisüüdistusi.

Jättes aga kõrvale selle pikantse detaili, on Jermakile esitatud süüdistus ränk – osalemine miljonite eurode pistise puhtaks pesemises kinnisvaraskeemis, mille tulemusel pidanuks ta saama endale häärberi Kiievi lähistel.

Zelenskõi püsib lähikondlase asjus kuss, samas kui mullu sügisel ametist lahkudes suure suuga rindele võitlema minna lubanud Jermak konutab esialgu eeluurimisvanglas ja võib süüdimõistmise korral minna tosinaks aastaks trellide taha.​

https://arvamus.postimees.ee/8471818/nadala-nagu-ukraina-hall-kardinal-osutus-luksusjanuseks-tolaks

Seda teadis igaüks, kes vähegi viitsis teada. Praegu on avalikuks saanud muidugi väike osa Z ja Y kuritegudest. Need, kes ei viitsinud teada, loopisid sõnumitoojat kividega. Huvitav, kas mõnel on häbi ka?

Nii ja nüüd põhiküsimus: Mis järelduse me sellest teeme? Toetame 1,3 m rahvastikuga edasi z reziimi või loobume? Kui oled nii selgeltnägija Ukraina teemas, tee siis mingi järeldus ka , oled ukride poolt või ei? sihuke pool kõva : olen ukraina pooldaja aga mitte zelenski on natuke vastukäiv statement …

1 Like

Miks peaks häbi tundma? Minu teada pole siin foorumis ühtki isikut, kes Jermak’i ausaks meheks on pidanud. Ilmselt mõistab enamus ka seda, et Zelenski ei ole mingi “prillikivi”, kuid ta on igal juhul parem kui Janukovitš ja ilma Želenskita oleks Ukraina juba Novorossija.

13 Likes

Kas presidendid Petro Porošenko või tõenäoline president Julija Tõmošenko oleks hakanud venema rünnakule nii jäigalt ja nii ägedalt vastu?
President Viktor Janukovõtši ajal oligi Ukraina nagu venemaa oblast, Viktor Janukovõtš on ju kremli otsene käsilane. Isegi Kartuli-Gaddafi hakkas putlerile rohkem vastu, kui Janukovõtš.

Jermak sai kommiraha eest (arvestades tema tegevuse mastaapi) vanglast välja. Tänuvõlglased, st teised kurjategijad panid rahad kokku, Võimalik, et said vajaliku raha otse Jermaki käest. Seejuures, need paar päeva, mis kinni istus oli ka eritasu eest eliitkongis.

Vanaemale ja teistele, keda huvitab Ukraina ja kes oskavad vene keelt:
(https://www.youtube.com/watch?v=mDk8TDyUIPA&list=PLn--9tn_9LL8mDCnegdq-akEeguxo6QiI&index=1)

M. Podoljak väidab et Ukraina on väga demokraatlik maa ja poriloopimine poliitikute pihta on seal tavaline nähtus. Kui hakkasid selguma faktid, mida tavaliseks poriloopimiseks ei saanud enam klassifitseerida, võttis Zelenski kohe vajalikud abinõud tarvitusele.

Kohtuasi on pooleli, aga Vanaema näib teadvat juba Jermaki tegevuse kogu mastaapi ja kohtupidamise lõpptulemust. Huvitav, kust? Võimalikud allikad tunduvad olevat Švets ja Vene propaganda … Kumbagi ei tasuks lõpuni usaldada.
Kas Vanaema on kunagi paljastanud Putini või Trumpi korruptsiooni? Trumpi kohta on kogu aeg mitu kohtuasja pooleli …

3 Likes

Jermaki tegevuse mastaabis on tegemist ühe kuriteoga pikas tegude ahelas. Vastupidisel seisukohal olija ei jaga ikka üldse midagi. Kohtuasja lõpptulemust ei tea. Aga tehke panuseid - kas Andrii ja Vova kohtuvad kõrvuti lossides või kõrvuti kongides? Mina loodan, et Ukrainast saab õigusriik (variant 2), siinsed Ukraina riigireeturite ja riigivaraste fännklubi liikmed toetavad muidugi varianti 1.

Siin ei ole Ukraina riigireeturite ja riigivaraste fännklubi, keegi ei toeta pätte aga sa pole nt pahuriku 400 päringu peale vastanud, et kes oleks nende asemel parem variant ja üle 4 aasta veremaale vastupanu osutanud…natuke palju loed ilmselt venemeelset propasoppa kaa, nendest kanalitest tuleb seda narko-homo-pättide Ukraina temaatikat kõige rohkem.

Me toetame vaba Ukrainat kogu territooriumi ulatuses ja vene vägede purustamist, kui selleks on vaja mingit homo-narko-pätikampa, siis mis teha, keegi teine ei taha ju?

3 Likes

Mingit Vene propagandat ei loe ma absoluutselt. Kes oleks parem peavad ukrainlased otsustama. Vastupanu on osutanud rahvas ja sõjavägi, Zelenski võttis küll parima kindrali maha (kadestades selle populaarsust). Kui USA hoiatuste peale oleks õigeaegselt kaitseks valmistatud oleks tulemus muidugi parem (Zalužnõi üht-teist salaja tegi, sest president ei lubanud). Kui kaitseministeeriumis poleks arutult varastatud oleks ka tulemus parem. Kui õigeaegselt oleks mobilisatsioon tehtud oleks ka tulemus parem. Võib jätkata.

Aga jooksva olukorra kohta võib Anton Aleksejevit kuulata: Anton Aleksejev. Zelenski endise kantseleiülema korruptsioonisüüdistustest | Vikerraadio | ERR

Ja kui siin esitati küsimus, et miks ma Trumpi või Putinit ei kritiseeri,siis:

1. Putinit pole vaja kritiseerida, tema fännklubi pole ma siin eriti täheldanud.
  2. Trampi olen kritiseerinud küll ja küll, aga muidugi mitte Ukraina teemas.
    Zelenskit ja Jermakki asusin kritiseerima, kuna jälgisin palju vastavaid uudiseid ja minu silmad vastavalt avanesid varem ning tahtsin ka teiste silmi avada, et inimesed näeksid, mis tegelikult toimub ja sain selle eest vaid sõimata. Tapke sõnumitooja, kui sõnum ei meeldi. Tüüpiline.Tagantjärgi ilmselt tunnistatakse, et mul oli paljus õigus. Võib-olla emotsionaalselt millegiga liialdasin, aga kes seda ei teeks. Narkomaaniks ma vist ei ole küll Zelenskit siin kordagi nimetanud aga väga võimalik et ta seda on.
1 Like

“Narkomaaniks ma vist ei ole küll Zelenskit siin kordagi nimetanud aga väga võimalik et ta seda on.”

Värskendame siis natuke mälu.
Vanaema, Veebruar 2024: “Aga kõigepealt peaks sõja võitma - mida on raske teha kui narkomaanist Napoleon parima kindrali maha võtab.”

11 Likes

Kremli jutupunktide osas on ainus hea asi see, et nad korduvad ja nii õpib nägema, kes neid levitavad. Mul ämm ja äi on Harkivist, kahjuks terve elu olnud vene infomüras ja ma olen harjunud neid solovjovi luuletusi kuulama juba aastast 2014 kuidas neonatsi ukrainlased oma donbassi lasteaedu pommitavad. Kohe sõja algusest hakkas see korrupeerunud-natsi-homo-narkomaanide jutt sealt tulema ja nii oli lihtne näha, mis meediat tarbitakse.

13 Likes

OK, ju siis korra seda väitsin. Tõenäoliselt on see ka tõsi.

Üks kommentaar varem kõlanud süüdistusele, et vaatan/kuulan Yuri Švetsi: Esitaks viimasel ajal eriti ei kuula, kõigeks pole aega. Teiseks on Yuri Švets vaieldamatult Ukraina patrioot, kes sellest aru pole saanud pole teda kuulanud või on lootusetult loll.

Minu süüdistamine mingites Vene jutupunktides on idiootne. Aga kui näen, kuidas sellistele väidetele plusse laotakse siis tuleb järeldada, et paljud ei taha jätkuvalt tõde tunnistada. Zelenski ei valmistanud riiki kaitseks, Vene armee sõitis mööda maanteed 60 km takistamatult sisse. Lõunas toimus Vene armee kiirrännak, sildu ei õhatud, pigem demineeriti. Kui oleks vastupanuks valmis oldud, poleks suure tõenäosusega maismaa koridori Krimmi üldse õnnestunud Venemaal luua ja pilt oleks hoopis teistsugune.

Need on Venemaa jutupunktid?

Zalužnõi taotles mobilisatsiooni enne Venemaa sissetungi. Kahjuks Zelenski keeldus.

Venemaa jutupunktid?

Näidake ühte kohta, kus Venemaa oleks kritiseerinud Jermakki.

Teavad, kes nende heaks töötab.

Lisada võiks väga palju asju, aga mis neist ikka korrata.

Aga noh, mõned inimesed ei oska kaotust tunnistada. Pole midagi teha. Mina olen algusest peale tõtt rääkinud, kes tahab usub muinasjutuvestjaid edasi.

Eespool andsin lingi Anton Aleksejevi intervuule, sealt selgus üheselt ukraina rahva hinnang poliitilisele juhtkonnale. Venemaa jutupunktid?

Ma tõesti ei viitsi Dostojevski romaani nimitegelastega vaielda. Teen mõneks ajaks pausi. Lootus sureb siiski viimasena ja vast tulete kunagi mõistusele. Seni elage muinasjutumaailmas.

Postitasin enne Zelenski, Jermaki jt valmivate losside pildi - link oli juures, Ukraina oma.

Väide, et olgu riigivargad küll, aga näe, kaitsevat Ukrainat hästi on pehmelt öeldes tobe. Kahjuks ei saa me ajalugu mitu korda läbi mängida, et vaadata, millise juhtkonnaga oleks Ukraina saavutanud paremaid tulemusi.

Kui Eestis peaks asi kriitiliseks minema, siis ma ei tahaks, et parasjagu oleks presidendiks Võsa Pets.

Aga minu võlts tervitus Ukraina riigireeturite ja riigivaraste fännklubile, just seda te olete ja väited, et selliseid siin pole lükkasite just ise ümber mõnede postituste ja laikide ladumisega. Aga nüüd minu poolt paus. Eks kunagi on taas lootust kaastunnet avaldada, kui mõni pätt kinni läheb.