See, et sa pead välja mõtlema mingi ameerikaviha, et enda argumenti kaitsta, ei näita selle argumendi tugevust. Jääme siis selle juurde, et sina arvad, et Euroopa armeed on naeruväärsed, mina arvan, et sina oled naeruväärne ja igaüks liigub eluga edasi.
Oled sa mees kunagi üldse venemaal käinud ? Mina olen erus olev GRU ohve ja ütlen: Venemaal on vaid üks asi mille kohta ei saa väita, et oleks si,tt, see on kusi )
Oo, mis suursugusus. Aga sina tark viita ise vahelduseks kõigepealt, kus Kaala on väitnud, et kõik Euroopa riikide armeed on naeruväärsed. Või on see äkki su enda loodud mugav tõlgendus, et kriitikat saaks eirata?
Mis lingitud raportisse puutub, siis hea tsitaat selle kohta, et ei tohi naiivselt optimistlik olla.
Western forecasts must also recognize that the primary obstacle to rapid Russian advances is the Ukrainian Armed Forces (UAF), and that NATO frontline states currently lack the capacity to field equivalents of the UAF at scale. Ukrainian forces have also optimized themselves for defensive positional warfare. Their officers and many of their soldiers have nearly four years of active combat experience, prepared defensive positions that frontline units constantly adapt, and a technological-tactical-industrial integration process that no NATO state can currently match. Western analysts must avoid the trap of imagining that Russian forces cannot pose a meaningful short-term threat to frontline NATO states because they can hardly gain ground in Ukraine today.
Ukraina on palju tugevam vastane. Sõdinud alates 2014, need 10 aastat rajatud kaitseliinid annavad nüüd sibulaharvendusel häid tulemusi. Peasibul nii meeleheitel, et üritab neid kasvõi roiskunud lääne diplomaatidega kaubeldes kätte saada. Ukrainal on strateegilist sügavust, võimas tööstus. Kas mõnel Euroopa riigil on sellist õhukaitsevõimekust massilise droonirünnaku vastu, nagu neil? Asjad muidugi tasapisi paranevad, Poola lubas piirile miinivälju rajama hakata. Võibolla kunagi on Suwalki sama hästi kaevatud, mineeritud ja betoneeritud nagu Donbass. Kuid kas see jõuab valmis enne kui Venemaa kasutab rünnakuks kriitilist ajaakent, milleks on Trumpi võimul olek? Ma ei suhtuks sellesse, kui jumalikku ettemääratusse, mille pärast muretsema ei pea.
“Euroopa suurriikide kaitsevõimekus üldisemalt koos isikkoosseisu, varude, tootmise, juhtimise, logistika, luure, tahe jms kõik mis sinna kuulub - selle üle venemaa praegu pigem irvitab.”
Jah, suurriigid, mitte kõik riigid. Seega siis Poola, Saksa, Prantsusmaa jne.
Pole üldse välistatud, et Venemaa paneb kuskil NATO proovile ja ma arvan, et keegi seda võimalust ka ei eita ega pisenda. Aga temaatika mitmetahulisusele viidates pakuks lihtsalt üheks võimalikuks esimeseks stsenaariumiks (väga paljudest), mis NATO avantüürile järgneda võib on see, et esimalt kaotab Venemaa suure osa Ukrainas vallutatust. Ehk muutujaid ja mõjutajaid on kordi rohkem, kui info kild siit ja teine sealt esmavaatkusel paistma panevad. Eraldiseisvate faktidele ja infokildudele toetudes ei pruugi tervikpilti tajuda.
Natuke soovitan jätkuvalt kriitiliselt mõelda, infot otsides ja olukorda analüüsides võib kergelt leida end otsimas tõestust just- ja vaid enda peas konstrueeritud kuvandile. Tänu meedia ülesehitusele ja kasutatavatele algoritmidele võib sedasi teatud infovälja lõksugi sattuda, kus otsijale vaid otsitut kuvatakse sellises kastmes mis teda eelnevalt on köitnud.
Just just. Ukrainasse sisse minek paljastas, et “maailma teine armee” on täielik passk. Kümneid tuhandeid hukkunuid kuus üritades hõivata mingeid pisikesi külakesi. Hävitatud “eliit” üksused ja purustatud sõjatehnika. Miljoni endise sõjavangi ja palgatud joodikutega ei võida mitte ühtegi sõda. Vbl mõned lahingud ainult.
Sõjavõitmiseks on vaja erinevate väeliikide koostööd ja tehnikat, mis seda koostööd ka toetab. Täna sõdib sitavanka väljaõpetamata jalaväega, kui seda kuidagi suudetakse toetada juhitavate lennukipommide heitmisega. Võta viimane võimekus venelastelt ära ja ei jäägi peale kaltsakate midagi muud järele… Uraaauraaa, sarodino, sastalinu damoi, damoi, damoi…
Ainuke luure, mida mina usuks on usakate luure. Täna on see kahjuks donaldi näpude vahel.
USA on ainuke riik kosmoseluurevõimekusega 1cm2, lisaks sellele käib kõik mis liigub võrgus läbi USA ja kirsiks tordil on neil võimekus monitoorida kogu raadiosidet kaasarvatult mobiilside ja nad on ainukesed planeedil kes suudavad reaalajas murda peaaegu igasugust krüptot
Öeldi välja, et tegelane oli kodakondsuseta ehk järelikult siin ammu viibinu ja tõenäoliselt rahvuselt venelane. Aga muidugi rinx null info pinnalt viskab juba õhku kahtlusi, et äkki oli ukrainlane.
Vanaema, palun muuda oma kommentaarides osade tekstide fondi suurus väiksemaks ja palun ära kasuta läbivalt bold’i.
Kas teistmoodi vormistades muutub sisu paremaks?
Dumbass - putler ei julge rünnata NATO Euroopa riike mitte suurest hirmust Euroopa kaitsevõimekuse ees vaid austusest Ameerika jõu vastu mis meid praegu veel teoreetiliselt kaitseb. Seda sinu iduaju ei mõista.
Panen siia eilse uudise, äkki annab sulle veidi hingerahu.
ERR
Lugesin sama uudist enne kui ise postitasin. Ei midagi uut, olen rindeolukorraga Ukrainas kursis. Mis see asjasse puutub? Et kuna venelased ei suuda Ukraina rinnet lõhkuda võime uskuda, et nad on nõrgad ega suudaks meile kahju teha ja võime rind kummis edasi toimetada?
Ma küsis siis nii - Kas praeguses ressurside sõjas on eelis Ukrainal või venemaal? Kui palju sõltub Ukraina välisabist, kui palju venemaa? Kui ambitsioonikat toetust lääneliitlaste poolt Ukrainale näed?
Neid küsimusi on erinevatel paneelidel asjapulgad arutanud korduvalt. Keda huvitab võib kaasa mõelda:
EL juhtidel on püksid vedelat täis kui putin saadaks vägesid Eestisse, samal ajal ähvardades tuumapommiga. See ju kõik juba nähtud kuidas EL juhid eitedeks muutusid sõna “tuumapomm” peale. Eesti, Läti, Leedu peaks ikka väga mures olema ja rohkem suhteid looma USA-ga. EL on lihtsalt kari äpusid.
Kahju teha? Kellele meile? NATO-le? Eestile? Kes selle uue rinde NATO vastu avab, need 1 miljon lahinkogemusega jäsemeteta ja poole peaga invaliidi , kes venemaal täna meditsiini ja sotsiaalsüsteemi on ära ummistanud?
Ainus, millega partei ja valitsus täna suudab hakkama saada, on fake newsi tootmine. Reaalsuses ei suudeta isegi piiripunkte kinni panna.
see something big on 500 m tankitõkkekraavi proovilõik?
L. Graham töötleb Putjat edasi:
Kui Putin ütleb «ei», siis peame mängu dramaatiliselt muutma, sealhulgas andma Ukrainale Tomahawki rakette, et rünnata Venemaal asuvaid drooni- ja raketitehaseid,» rääkis senaator.
«Kui Putin ütleb «ei», siis paneksin ma kõik mängu,» kinnitas Graham.