Ukraina

Venkude perselakkuja Orbán paneb suht sarnast idiootset trolliteksti, mis paljud Kaja vihkajad siin foorumiski, jubedalt kipitab ikka:

Russia has already been attacked by, say, Napoleon, hasn’t it? And Hitler. They didn’t succeed.

And now—obviously—Kaja Kallas will succeed.

Löö nüüd rusikaga põmm vastu lauda ja jaura midagi oma tohututest faktiteadmistest otsa : ) Ikka tõsine vene mentaliteet - sulle lingiti ISW ekspertide analüüs, mis on tõsiseltvõetav allikas erinevalt Igor Taro rubriigist Delfis, ja vastus on loomulikult “bljäää, kes sina oled et ütlema tulla”.

Katsu palun jälgida millest räägitakse enne kui sekkud. Kaala kõvatas, et “Euroopa suurriikide kaitsevõimekus üldisemalt koos isikkoosseisu, varude, tootmise, juhtimise, logistika, luure, tahe jms kõik mis sinna kuulub - selle üle venemaa praegu pigem irvitab.”

Minu soovitus temale oli, et ehk pole mõtet võrrelda venelaste unistust 2025 armeest Euroopa 2021 reaalsusega. Selle kohta postitas Kaala mingit jutu sellest, kuidas Vene loob strateegilist reservi. Relevantsus vaidlusaluse võrdlusega? Null.

Ja siis hüppab kuskilt keegi lord välja ja teatab, et ma olen vene mentaliteediga, ise ei saa arugi, millest räägitakse.

1 Like

See pole mingi kõvatamine, vaid puhas realism.

Sellise võrdlusi mida sina ette kujutad pole siin keegi teinud.

Sina siis väidad, et Euroopal on üksi piisavalt jõudu, et heidutada venemaad agressiooni meie suunas alustamast ja kui nad peaks seda näiteks valearvestuse põhjusel üritama, siis saaksime Euroopas praegusel hetkel üksi ilma USAta hakkama nii, et me suudaksime nad neutraliseerida ilma olulisi kahjusid sisse võtmata?

Ma kordan uuesti üle, et sinu jutust kumab läbi seesama Eurooplaste arrogantsus meie enda positsioonist mida me nägime Poolas mõni aeg tagasi kus võeti rahulikult mõne millise raketiga 500 daalane peibutusdroon maha. Jah, meil on parem tehnoloogia, aga selline ressursside raiskamine ja eneseimetlusse kinni jäämine päriselt valmistumise asemel on lõpuks hukatuslik strateegia.

2 Likes

Ma vabandan, minu viga. Tõepoolest läksid mul need nimed segamini. Eelmine kommentaar oli mõeldud vastuseks stagnale.

Kuna Napoleonil siiski õnnestus Moskva enam-vähem maha põletada, siis päris ebaõnnestumiseks tema sõjakäiku ei peaks pidama. :smiley:
Tõsi, lõpuks oli Grande Armée küll sunnitud venemaalt taanduma, aga eks sama on korduvalt juhtunud ka venemaal, kes on pidanud nii mitmestki kohast lõpuks tagasi tõmbuma - Port Artur, Berliin, Afganistaan, jne.

1 Like

Realism on see, et seesama Poola omab piisavalt sõjalist jõudu, et täna üksi Moskva alla välja marssida…

6 Likes

Kaalal oli oma väidete toetuseks esitada ekspertide analüüs, mitte “mingi jutt” Mille kohta sina põrutasid “aga vaat ma ei loe! kuid ütlen ikka, et seal võrreldakse erinevaid aastaid!”. IQ9000+ argumentatsioon ikka sul.

1 Like

Kirjuta siis Saksamaa kaitseministrile, et võib vabamalt võtta - sa kindlalt tead, et probleemi pole ja mingisugust NATOga sõdimiseks varude kogumist Venemaal ei toimu.

German Defence Minister Boris Pistorius recently told the Frankfurter Allgemeine Zeitung newspaper that Russia is “rapidly building up arsenals despite the war in Ukraine.”

1 Like

No ära unusta, et siinmail said ka peksa

1 Like

Ekspertide analüüs suvalisel teemal, mis ei puutu kuidagi Euroopa armeedesse on kõva valuuta jah inimeste jaoks, kes ei saa aru, et millest vestlus käib.

Kaala, sinu argumendi nõrkus seisneb selle absoluutsuses, st sa väidad, et Euroopa sõjaväed on naeruväärssd ja kui öelda, et ei ole, siis käitud, justkui ma oleks väitnud, et USAd pole vaja, Europe best, kõik on superhästi. Katsuks aru saada, et seal vahel on ikka hulk eri varjundeid.

Mis mulle ei meeldi, on see, kui keegi tuleb rahvatarkuse pealt väitma, et Euroopa armeedes pole isikkoosseisu, varustust või tahet vms. Ainuüksi Poola on alates 2022 enda armeele lisanud üle 400 tanki, ligi 300 suurtükki jne (mitte tellinud vaid need on numbrid, mis on kohal). Euroopa õhuväed pühivad Vene romulaga põrandat. Samas drooninduses on kõvasti, kõvasti vaja teha, areneda ja minna. Kui soovid võime seda arutada aga kui sinu nägemus on virutada ühe malakaga, et kõik on naeruväärne ja mõttetu, siis jäävad minu vastused sama napiks ja sarkastiliseks.

3 Likes

Muig, ikka veel korra üritad alfaisasusega läbi lüüa ja rusikaga vastu lauda lüüa “Ei puutu asjasse, lähme edasi, ma olen kunn”. Oleksid läbi lugenud, teaksid, et lingitud analüüsis on läbivaks teemaks võrdlus Euroopa armeedega ja kuidas Ukrainast saadud õppetundidega vene sõjajõud võivad neile ohuks olla. Nii et puutub igati teemasse, pole mõtet jonnida.

3 Likes

Venelasel võtab väikeste Ukraina linnade ja külade äravõtmine oma kaltsakate armeega aastaid. Arvad tõesti, et meile(europale) kallale tulles on neil edu rohkem?

See päris armee kvalifitseeritud koosseisu ja hea modernse tehnikaga on lihtsalt varus, nad on ootel, et rünnata nõrka Euroopat kui plaan ette näeb, milline on Euroopa võimekus ei ole oluline sest Venemaa on ikkagi Venemaa ja igal juhul lööb kas massi või starteegiaga, ta on lihtsalt viivõrd võimas ja parem oleks, kui sa kardaksid teda nagu tuld mitte ei kõvataks siin.
Ukrainas läheb just nii nagu on planeeritud ja nagu on vaja, et läheks. Plaani järgi. Kui edu on mõned külad kuus, siis see ongi plaan.

3 Likes

Bullshit

Jällegi, ole hea ja kirjuta oma analüüs Saksa kaitseministrile, et mida ta seletab ja inimesi hirmutab. Ütle, et saksa luurajad ajavad kägu, mingit Euroopa ründamise võimalust pole kuhugi kogunemas. Ukrainas Budanov ajab ka delulu juttu Ukraine's Defence Intelligence chief says Russia is preparing to occupy Baltic states in coming years | Ukrainska Pravda

Euroopa tankide ja kahurite arv võrreldes Venemaaga on ebaoluline, kuna Euroopal puudub täielikult tahe sõdida. Ilma tahteta on kõik relvad kasutud.

9 Likes

Olgu, eeldame korra, et sa ei ole troll.

Ma tõesti ei kavatse lugeda 124lk raportit, et sealt otsida tõestust Kaala väitele. Kuna ma lugesin ainult artiklis olnud kokkuvõtet ja seal räägiti ainult vene doktriinist ja väeloomest, ning sinu jutu pinnalt oled sa selle 124 lk läbi töötanud, siis küsin:

1. Palun viidet, kus on seal selgitatud, et Euroopa riikide armeed on naeruväärsed.
  2. Palun viidet, et mis riikide isikkoosseisu suuruse, relvastuse ja kaitsetahtega on seal raportis Venemaad võrreldud? Need pidada kõigis Euroopa riikides naeruväärsed olema.

Ütle nüüd järgmisena, et need 400 tanki ja 300 suurtükki katab Ameeriklaste võimekuse ja trumbi koos oma bandega võib siit jäädavalt minema saata, sest me ise olemegi nii kõvad…kuna me lihtsalt usume sellesse.

Vaata, Euroopa kaitsevõimekus ongi naeruväärne kui see ei suuda heidutada ega ära hoida sõda venemaaga. Get it? Selle jaoks see ju eksisteeribki, et venemaa kindlalt usuks, et nad sõja kaotaksid. Ukrainas on end sisse seadnud ca 700k orki, 1,2-1,3mln koos toetavate üksustega. Rünnakuoperatsioonideks on vaja ca 3x ülekaalu. Kust sa võtad sellised väed Euroopast?

Seda sinu mugav maailm kus emotsioonidepõhine kuuluvustunne on tõest tähtsam ei suuda aksepteerida. Sa ei suuda aksepteerida, et ma ei peegelda sulle sedasama ilusat juttu mida sa oled harjunud kuulma et hoida oma identiteedi sidusana. Ebamugav tõde ei jõua sulle kohale. Suurem selge pilt reaalsusest ilma emotsioonideta ja soovmõtlemiseta sind ei huvita kui see peaks ohustama sinu olemasolevaid emotsionaalseid uskumisi.

Väike võrdlus: Ega Ukrainlasedki uskunud kuni 24.02.2022 hommikuni, et nende nn lähedane “vennasrahvas” tulebki neid päriselt tapma. Maailma parim luure küll korrutas et tulevad, aga vot ei usutud. Prantsuse ja Saksa luure ka ei uskunud.

Heidutusel loeb reaalne sõjaline jõud ja võime seda kiirelt kasutada. Soovmõtlemine mida sina Invictus siin evid seda ei muuda.

Ei muuda fakti, et Euroopas on minimaalsest kaitsevõimekusest heidutada venemaad hetkel pea triljoni väärtuses rauda puudu. Need on reaalselt kalkulatsioonid.

Ei muuda fakti, et Brittide armee koosseis uuest aastast hoopis kahaneb.

Ei muuda fakti, et prantslased suudaksid maksimaalselt kaks brigaadi Ukrainasse abiks saata.

Ei muuda fakti, et brittidel ja sakslastel pole voodikohti ega relvi, et armee arvukust üldse suurendada.

Ei muuda fakti, et Belgia arvates ei tohiks orkide külmutatud raha Ukraina abistamiseks üldse kasutada, sest noh neid ähvardatakse ja polevat üldse võimalik, et venemaa selle sõja kaotab (Belgia peaministri kommunikatsioon)

Ei muuda fakti, et 10 aastat tagasi Saksamaal leiti voodikohad ja mu vajalik mitmele miljonile venelaste põhjustatud süüria põgenikele, kes vasaklaste survel vastu võeti ja sisse lasti, eks. See on prioriteetide tase.

Ei muuda ka fakti, et alles siis kui külla tuli kuri trump, otsustati lubada rohkem kaitsele kulutada. Mitte 3,5a. pärast sõda Ukrainas orkide armee päras…vaid trumpi pärast. Selline on päris huvi Euroopas kaitsele panustada. Ja neid lubadusi vaevalt eniveis üldse täidetakse.

Ja sa proovi üldse lõpuks mingit situatsiooni ette kujutada kuidas venelased prooviks nokkima hakata: Arvad, et kui putler teeks väikese reidi kuskil all Leedus ja selle käigus laseks ka paar Poola militaarobjekti puruks, kas isegi üldse Poola julgeks tuumarelvaga väljapressimise saatel mingi väikese jupi pärast Leedus oma riiki ohtu panna ? Vaata, kui Hiina Ameerika Taiwani ümbruses ära seob ja Ameerika peaaegu üksi jääb, siis saamegi teada, mis seisud meil Euroopas päriselt venemaaga on. Mitu riiki Euroopas on valmis Eesti pärast venemaaga sõtta minema?

2 Likes