lodu
Traderi tehingud ei käi läbi 3 konto, iga Trader on eraldi konto.
LHV Group 2004 aastaaruanne on www.economy.ee lehel tasuta saadaval.
Lühiresümeena tänase päeva omakapital on ca.40 Mio EEK (minu arvamus, kuna 2005 tulemusi ju ei tea)
Kui LHV süüdi jääb, siis trahv tuleb ilmselt sellest summast ikka suurem ja võibolla lausa kordades. Praegu pole küll keegi LHV omanikonnast kinnitanud, et nad igal juhul selle trahvi ise kinni maksavad.
Seega LHV objektiivsed selgitused selle kohta, kes on võimalikud kahju kannatajad on HÄDAVAJALIK.
Lühiresümeena tänase päeva omakapital on ca.40 Mio EEK (minu arvamus, kuna 2005 tulemusi ju ei tea)
Kui LHV süüdi jääb, siis trahv tuleb ilmselt sellest summast ikka suurem ja võibolla lausa kordades. Praegu pole küll keegi LHV omanikonnast kinnitanud, et nad igal juhul selle trahvi ise kinni maksavad.
Seega LHV objektiivsed selgitused selle kohta, kes on võimalikud kahju kannatajad on HÄDAVAJALIK.
Ja lihtsalt huvi pärast tahaks teada kes on ülejäänud kolme konto omanikud?Ega ometi ülejäänud Pro meeskont???
to privador,
praeguse infokogumi alusel võib olla tõenäosus suurem kui oskame karta. LHV ei suvatse ju selgitusi anda ja kas neid saabki uskuda. Paanika kasvab. Isiklikult ei ole usku ka Eesti Finantsinspektsiooni suutlikusse, kelle kiire sekkumine (a'la nagu USA-s SEC) võib olla tagaks mingi osa klientide varade päästmise. Kuni 8.11, mil kohtuistung on, nad kontosid küll lahti ei saa, rääkigu mis tahes. Nii et LHV Traderi klientidele tuleb tagastada nende raha muudest vahenditest.
praeguse infokogumi alusel võib olla tõenäosus suurem kui oskame karta. LHV ei suvatse ju selgitusi anda ja kas neid saabki uskuda. Paanika kasvab. Isiklikult ei ole usku ka Eesti Finantsinspektsiooni suutlikusse, kelle kiire sekkumine (a'la nagu USA-s SEC) võib olla tagaks mingi osa klientide varade päästmise. Kuni 8.11, mil kohtuistung on, nad kontosid küll lahti ei saa, rääkigu mis tahes. Nii et LHV Traderi klientidele tuleb tagastada nende raha muudest vahenditest.
Kuldar
Sa ilmselt mõistad, et nii olulistele küsimustele ei anta foorumis 1 realisi vastuseid.
LHV avaldab lähiajal ametlikud vastused kõigile kripeldavatele küsimustele.
Sa ilmselt mõistad, et nii olulistele küsimustele ei anta foorumis 1 realisi vastuseid.
LHV avaldab lähiajal ametlikud vastused kõigile kripeldavatele küsimustele.
minu viga "3kontot"
lähtusin mingist ajakirjanduse killust
vabandan
seda infot on ikka palju ning osa sellest on ka vasturääkiv
prooviks nüüd ilma paanikata, härrased
ning ootaks selle ametliku kokkuvõtte ära
lähtusin mingist ajakirjanduse killust
vabandan
seda infot on ikka palju ning osa sellest on ka vasturääkiv
prooviks nüüd ilma paanikata, härrased
ning ootaks selle ametliku kokkuvõtte ära
Kas kegi foorumlastest oskab seletada, mida tähendab juriidiliselt "omnibus" tüüpi account?
Ammu aega tagsi oli selline diskussioon:
kristjan.lepik
Re: Väärtpaberitulu deklareerimine 01/04/02 09:54
Vabandan veidi hilinenud kommentaari eest.
LHV-l on USAs omnibus tüüpi account. See tähendab, et klientide aktsiad USAs pole LHV nimel, vaid klientide nimel. Seega kui keegi kardab LHV pankrotti, siis oma aktsiate pärast pole mingit põhjust muretseda - need jäävad igal juhul kliendile. Kuna aktsiad on kliendi nimel tuleb neil täita ka W-8 BEN tüüpi maksuraport.
Ammu aega tagsi oli selline diskussioon:
kristjan.lepik
Re: Väärtpaberitulu deklareerimine 01/04/02 09:54
Vabandan veidi hilinenud kommentaari eest.
LHV-l on USAs omnibus tüüpi account. See tähendab, et klientide aktsiad USAs pole LHV nimel, vaid klientide nimel. Seega kui keegi kardab LHV pankrotti, siis oma aktsiate pärast pole mingit põhjust muretseda - need jäävad igal juhul kliendile. Kuna aktsiad on kliendi nimel tuleb neil täita ka W-8 BEN tüüpi maksuraport.
Kuldar1
Omnibus account - klientide varad on välismaakleri juures ühel kontol koos, LHV sisemine register eristab väärtpaberite jaotuse klientide vahel
Omnibus account - klientide varad on välismaakleri juures ühel kontol koos, LHV sisemine register eristab väärtpaberite jaotuse klientide vahel
Tundub paanikaks minevat. Kui LHV aktsiad oleks kaubeldavad, siis oleks ilmselt ostukoht.
Nali naljaks, aga no ei kujuta ette, et USA võtab minu kontolt väärtpaberid, et LHV trahvid kinni maksta. Sellisel juhul tuleb välja, et ma oleksin justkui hoiustanud oma raha LHV-s ja andnud korraldusi teha teatud makseid. Kui nii, siis kompenseerib raha Hoiuste Tagamise Fond.
Korduvalt on kinnitatud, et pole vahet kes on sinu maakler - aktsiad mida oled ostnud kuuluvad ikka sulle. Vastasel juhul peab Eesti Vabariik mind, kui Eesti kodanikku, kaitsma teise riigi soovi eest rekvireerida minu vara.
Nali naljaks, aga no ei kujuta ette, et USA võtab minu kontolt väärtpaberid, et LHV trahvid kinni maksta. Sellisel juhul tuleb välja, et ma oleksin justkui hoiustanud oma raha LHV-s ja andnud korraldusi teha teatud makseid. Kui nii, siis kompenseerib raha Hoiuste Tagamise Fond.
Korduvalt on kinnitatud, et pole vahet kes on sinu maakler - aktsiad mida oled ostnud kuuluvad ikka sulle. Vastasel juhul peab Eesti Vabariik mind, kui Eesti kodanikku, kaitsma teise riigi soovi eest rekvireerida minu vara.
Hetkel on kauplemiseks parim aeg.vaatan vesise suuga kuidas aktsiad tousevad.jama kui palju.
Hoiuste Tagamise Fond ei kompenseeri raha, LHV pole krediidiasutus.
Pole küll õnneks traderi klient ( olen seda juba eelnevalt maininud - liiga kallis ja pole aega ), kuid arvan et LHV kompenseerib nendele õnnetutele klientidele väärikalt saamata jäänud tulu :)
Mis me siin saamat jäänud tulust räägime, kui pole selge, mida üldse saab.
Aga kuna olen seda meelt, et asjalikud ettepanekud on alati oodatud, siis pakuksin omalpoolt välja järgmise variandi - aasta algusest üleeilseni teenitud kasum jagada ära päevade arvuga ning korrutada päevade arvuga, mil tehinguid ei saanud teha ning ongi käes saamata jäänud tulu. Kes on siiani kahjumis neil ei saa olla ka saamata jäänud tulu.
Aga kuna olen seda meelt, et asjalikud ettepanekud on alati oodatud, siis pakuksin omalpoolt välja järgmise variandi - aasta algusest üleeilseni teenitud kasum jagada ära päevade arvuga ning korrutada päevade arvuga, mil tehinguid ei saanud teha ning ongi käes saamata jäänud tulu. Kes on siiani kahjumis neil ei saa olla ka saamata jäänud tulu.
Henno mind huvitab juriidika.
Otse küsides kas pankroti korral on see pankrotivara või klientide vara?
Otse küsides kas pankroti korral on see pankrotivara või klientide vara?
neil tuleb kahjumilne otsa arvutada :)
Kuldar 1
juriidiliselt on see pankrotivara, nii et tüng tulekul.
juriidiliselt on see pankrotivara, nii et tüng tulekul.
Kuldar1
Pankroti korral on see klientide vara. Kus iganes kontot avades peab investeerimisühing (nagu LHV) ka deklareerima kas konto avatakse klientide tarvis või investeerimisühingu oma varade hoidmiseks.
Pankroti korral on see klientide vara. Kus iganes kontot avades peab investeerimisühing (nagu LHV) ka deklareerima kas konto avatakse klientide tarvis või investeerimisühingu oma varade hoidmiseks.
velvo
siis võiks ikka saamata jäänud kahjumit ka arvestada
saavadki mu konto jäägi endale jätta
siis võiks ikka saamata jäänud kahjumit ka arvestada
saavadki mu konto jäägi endale jätta
Fakt on see, et USA pool käsitleb seda ühte välismaakleri juures avatud LHV kontot LHV varana, mille arvelt saab ja ongi juba saanud nn. ebaseadusliku tulu ja trahvide sissenõudmise tagada+ see juurdetulev osa, mille kohta on SEC öelnud, et see tuleb USAsse tagasi tuua.
Veidi küll teisest valdkonnast, kuid seotud küsimus: mina olen aru saanud, et kui mul konkreetsel juhul on väärtpaberikontod Ühispangas, siis panga pankroti korral jaavad Eesti aktsiad (mis on meie väärtpaberite keskdepositooriumis minu nimel arvel) mulle alles, välisaktsiad aga lähevad kaduma (pankrotivarana, kuna nad on EYP arvetel kuskil). Kas ma eksin?