"Sander Pikkel" Seepärast olemegi vaikimisi valikuna toonud "ära arvesta". "Arvesta" valik on nende elu hõlbustamiseks kes juba on jõudnud sinna, et investeerimiskontolt on kõik sissemakstud raha välja kantud ja tegutsetakse "kasumi osa" eest. LHV ei tea, kas meie kliendil on ka mõnes teises pangas investeerimiskonto ja seega võib "arvesta" valik olla deklareerijale ka vajalik isegi kui LHV-s oleval kontol on sissemaksete jääk positiivne, samas koondina mitme panga peale ei pruugi see enam olla.
Kas see tekst ei võiks olla seal selle valiku juures - siis teaks, kas ma pean seda vajutama või mitte. Arvesse võttes kõike seda käsitööd, mida peab pärast maksuametis pärast LHV deklaratsiooni sinna saatmist tegema, ma väga palju neid "vaikimisi" valikuid vaikimisi ei usalda.
"silverismoney" Ma ei ole rahul selle lühikese vastusega
RahMini lehel on igivana Investeerimiskonto juhend Selles juhendis lk 9 on näide 4.2. Kahtlustan, et need kõik tõlgendused lähtuvad sellest näitest. Ehkki minu jaoks on täiesti selgusetu see süvaloogika, kuidas 200 sissemakse järel tekib kodanikul õigus maksuvabalt 203 välja kanda
Kui olen kasutanud investeerimiskontol LHV võimenduslaenu, siis kas kontolt maha arvestatud võimenduslaenu intressi tuleb kajastada kui väljamakset investeerimiskontolt?
Miks siia enam vastuseid ei tule? Teema lausa esimeseks tõstetud. 2024 aasta 2023 majandusaasta eest tehtava tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 30 aprill, tähtaeg kõigub iga aasta. Kuidas käituda olukorras kus aasta jooksul ühtegi tehingut ei tehtud investeerimiskontolt ja LHV raporti saatmine MTA serverisse annab errori „Andmetes peab olema vähemalt üks makserida”. Kas sellisel juhul ei saadagi raportit ja MTA arvestab edasi automaatselt edasikantavat summat järgmisesse aastasse?
Te mõtlesite vist deklaratsioonis valikut kus on kaks valikut: "Kinnitan, et tabeli 6.5 teises osas kanded puuduvad": valik 1 „Ei, kanded on olemas” ja valik 2 „Jah, kanded puuduvad” ja nendest valida valik nr 2 „Jah, kanded puuduvad”. Sellisel juhul jääb alles MTA enda andmetesse valed andmed. Kuna ma ühtegi MTA-le raporteerimist vajavat tehingut sel aastal ei teinud siis ei saa ma uuesti õiget raportit MTA serverisse saata, sest uus raport sisaldab null kannet ja annab eelpool kirjeldatud errori „Andmetes peab olema vähemalt üks makserida”. Saata saab ainult valet raportit, sest see juba sisaldab kahte makserida milleks on tehingutasud mida raporteerima ei pea. Selline paradoks, õiget ei saa saata, sest sisaldab null rida ja vale raportit saab saata, sest sisaldab kaks vale rida. LHV pank peaks oma IT süsteemis tegema muudatuse kus saab saata raportina ka tehingute puudumist, et valesti raporteeritud andmed MTA serveris parandaksid end õigeks automaatselt, sest hetkel uut raportit saab alati saata millel on vähemalt 1 rida ja süsteem parandab need MTA serveris juba ära uute andmetega automaatselt. See lahendaks siis sellise olukorra kus aasta jooksul ühtegi raporteerimist vajavat tehingut ei tehtud ja raporteeriti kogemata vaid teenustasud sissemakseks ja oleks vaja uuesti parandatud raport saata mida hetkel enam teha ei saa ja valed andmed jäävad lukku MTA serverisse. Valesid andmeid mõjutas saatma see, et maksuamet nõuab deklareerimist ka siis kui ühtegi tehingut ei tehtud, kuna LHV pank ei lasknud raportit ühegi kandeta ära saata siis tegin loogilise järelduse, et pean siis valima "Arvesta" nupu, sest siis sai ära saata raporti, eeldasin, et saadabki null tehinguga raporti, aga nüüd selgus, et saatis vale ikka.
Uuesti saab alati alustada ja ka olemasolevat muuta AGA MTA andmed on MTA enda serverites ja neid andmeid ei saa keegi ise muuta, selles konks ongi. Alustades uuesti lähed ilusti deklaratsiooni ja valid nupu „MTA andmed” ja andmed on endiselt samad. See kehtib kõikide andmete kohta mistahes olukord ja tulu rida. Investeerimiskonto maksuaruaruanne just saadetakse sinna MTA andmetesse mida keegi deklaratsioonis ise kustutada ei saa, need jäävad alatiseks nuppude alla „MTA andmed”. Need on MTA eraldi andmebaasid ja ei ole salvestatud inimeste deklaratsioonidesse. Kui keegi loodab, et kustutab deklaratsiooni ära, et kustutada MTA andmed ei tasu loota. Küll aga saab muuta deklaratsiooni MTA andmetest teiseks, kustutada ja muuta deklaratsioonist MTA andmetega täidetud vorme jne aga MTA andmetesse jäävad algandmed muutmata kujul alles.
Kas keegi oskaks mind palun juhendada, kuidas saab Balti aktsiate kohta endale tellida e-kirja teel teavitusi majandustulemuste avaldamise kohta? Ma ei leidnud sobivamat teemat, mille alt seda küsida.
"kartb" Kas keegi oskaks mind palun juhendada, kuidas saab Balti aktsiate kohta endale tellida e-kirja teel teavitusi majandustulemuste avaldamise kohta? Ma ei leidnud sobivamat teemat, mille alt seda küsida.