MSM, tõsi jah. Eks Eesti ole väike ja paljud ei julge oma nime alt kirjutada, kuid Roimar pole kaugeltki esimene kasutaja, kes kustutatakse, kuna ta on esitanud valeandmed registreerumisel.
Põhjus lihtne, kui kasutad kellegi teise isikukoodi, siis tekitab see probleeme, kui see inimene ise peaks tahtma LHV kliendiks tulla.
Natuke teemast mööda, aga tekkis lihtsalt puht sportlik huvi, kuidas saab teada, et vale inimese isikukood on?
Valeandmetega registreerimine muidugi iseenesest ilus tegu pole.
Valeandmetega registreerimine muidugi iseenesest ilus tegu pole.
Fun, proovi kasvõi aadressi ldap://ldap.sk.ee/
Jah, aga sel juhul ei saa teada, et vale inimese isikukood on, vaid ainult seda, et IK ja nimi ei klapi omavahel. PS On palju inimesi, kelle isikukoode seal arusaadavatel põhjustel pole ka ;)
kristjan, huvitav-huvitav mille alusel väidad et ma vale isikukoodi kasutasin?
mis andmebaas teie käsutuses on ja kust lhv selle hankis?
LHV käsutuses on see sama eelpool viidatud ldap://ldap.sk.ee/ andmebaas nagu iga teise internetikasutaja käsutuses. Ehk siis arvestada tuleb meie vabariigis asjaoluga, et ID-kaardi omanike nimed on isikukoodi järgi avalikult päritavad ning ka vastupidi.
Samas ei ole vaja üldjuhul hakata kontrollima isikukoodi selleks, et klassifitseerida näiteks Karu Jõmm inimese nimena valeandmeteks.
Samas ei ole vaja üldjuhul hakata kontrollima isikukoodi selleks, et klassifitseerida näiteks Karu Jõmm inimese nimena valeandmeteks.
On suur vahe, kas inimene esineb kellegi teise nime või lihtsalt varjunime all. Olge õnnelikud, et ta kirjutas Karu Jõmm, mis on ilmselgelt ja kõigile arusaadavalt varjunimi, mitte Jüri Lepik, mille puhul võib küsimuse alla kerkida identiteedivargus.
ma pole id kaardi omanik
Selguse korras pean märkima, et Karu Jõmm oli laest võetud näide. Arusaadavatel põhjustel ei esita me siin LHV kasutajate nimesid, isegi kui need on varjunimed.
Täiendava selguse korras kinnitan, et kontrollisime "Karu Jõmm" stiilis kasutajanime tõttu Sertifitseerimiskeskuse kaudu kasutaja Roimar poolt registreerumisel esitatud isikukoodi ning selle koodiga inimene on Sertifitseerimiskeskuse andmebaasis esindatud. Kuna exroimar kinnitab, et temal ID kaarti ei ole, siis järelikult on kasutatud valeandmeid nii nime kui ka isikukoodi puhul. Kristjani poolt mainitud põhjustel ei saa LHV sellist asja aktsepteerida.
Kuna isikukoode on väga lihtne ka ise suvaliselt genereerida, siis ei saa LHV sellist valeandmete esitamist ka välistada - ajame uksest välja, tullakse aknast tagasi, nagu näha ka juuresolevalt pildilt :) Seetõttu jääb meil üle vaid loota kasutajate heale tahtele ning teha omalt poolt mõistlikkuse piires vajalik selleks, et LHV foorum ei muutuks anonüümseks peldikuseinaks.
Täiendava selguse korras kinnitan, et kontrollisime "Karu Jõmm" stiilis kasutajanime tõttu Sertifitseerimiskeskuse kaudu kasutaja Roimar poolt registreerumisel esitatud isikukoodi ning selle koodiga inimene on Sertifitseerimiskeskuse andmebaasis esindatud. Kuna exroimar kinnitab, et temal ID kaarti ei ole, siis järelikult on kasutatud valeandmeid nii nime kui ka isikukoodi puhul. Kristjani poolt mainitud põhjustel ei saa LHV sellist asja aktsepteerida.
Kuna isikukoode on väga lihtne ka ise suvaliselt genereerida, siis ei saa LHV sellist valeandmete esitamist ka välistada - ajame uksest välja, tullakse aknast tagasi, nagu näha ka juuresolevalt pildilt :) Seetõttu jääb meil üle vaid loota kasutajate heale tahtele ning teha omalt poolt mõistlikkuse piires vajalik selleks, et LHV foorum ei muutuks anonüümseks peldikuseinaks.
Täpsuse huvides küsin, et kas peldikusein võrdub antud juhul kriitilise/naljaga pooleks tehtud kommentaaris LHV kohta?
vabandan oma umbusku ja mõningast paranoilisust, aga miskipärast kahtlen, et minu foorumist eemaldamine oli tingitud väidetavate valeandmete esitamisest :)
öelge ikka otse välja kui mu naljad ei meeldi ma ei pane pahaks :)
öelge ikka otse välja kui mu naljad ei meeldi ma ei pane pahaks :)
Muideks mulle selline leebe tsensuur isegi meeldib. Kasvõi sellepärast, et minu enda liigse tuhina käigus mõnikord vähese mõtlemise tulemusena materialiseerunud mõtted saavad eemaldet, ega häbista mind google käshshi kaudu kuni surmani :-)
Samas, oo lihtsameelsust, kas keegi tõemeeli arvab/on arvanud, et siin saab kirjutada kõigest mida tint paberile on nõus maalima.
Samas, oo lihtsameelsust, kas keegi tõemeeli arvab/on arvanud, et siin saab kirjutada kõigest mida tint paberile on nõus maalima.
no siiamaani on küll õnnestunud soovitud asjad kirja panna. kõike mis paber kannatab pole katsetanudki.
eks see on sellise internetiajastu puudus. ühelt poolt tahad olla hästi läbipaistev ja kliendilähedane firma, foorumid mis hoiavad inimesi koos ja meelitavad kohale jne. teiselt poolt on omad ohud selle asjaga, nagu näha juuresolevalt pildilt :) igal juhul lõbus ponnistus
eks see on sellise internetiajastu puudus. ühelt poolt tahad olla hästi läbipaistev ja kliendilähedane firma, foorumid mis hoiavad inimesi koos ja meelitavad kohale jne. teiselt poolt on omad ohud selle asjaga, nagu näha juuresolevalt pildilt :) igal juhul lõbus ponnistus
päris lahe oleks kui hansapank riputaks foorumi üles klientidele. ja samas teeks reegli et panka kritiseerida ei tohi, ainult neutraalsetel teemadel või kiitvad kommentaarid.
Mind ei häiri antud juhul niivõrd see, et mingi teade eemaldati, vaid see, et täiesti suvalise kommentaari peale hakati kontrollima inimese andmeid.
See on asi, mis minule TÕSISELT vastu hakkab viimasel ajal LHV puhul. Kui mõni klient esineb kriitilise arvamusega LHV kohta, siis tormab 5 värisevate kätega inimest kliendi andmeid kontrollima (neid juhtumeid on piisavalt olnud). Finantsasutuse puhul peaks töötaja nägema kliendi andmeid AINULT siis, kui on neid vaja näiteks mõne tehingu sooritamiseks või siis, kui on TÕSINE põhjus oletamaks, et klient on esitanud valeandmed (ei, kõhutunne EI OLE piisav!). Kriitilise kommentaari kirjutamine EI OLE piisav põhjus oletamaks, et klient on esinenud valeandmetega ega tohiks olla ka põhjus, miks kliendi andmeid kontrollida.
Ma ei kujutaks ettegi, et kui viskaks pangas nalja ja ütleks tellerile, et nende pank läheb pankrotti, siis selle peale hakkab teller (telleri ülemus või kes iganes) minu andmeid kuskil kontrollima.
Palun LHV-l võtta seda kirjutist kui minu poolset ametlikku kaebust LHV kohta ja menetleda seda vastavalt.
See on asi, mis minule TÕSISELT vastu hakkab viimasel ajal LHV puhul. Kui mõni klient esineb kriitilise arvamusega LHV kohta, siis tormab 5 värisevate kätega inimest kliendi andmeid kontrollima (neid juhtumeid on piisavalt olnud). Finantsasutuse puhul peaks töötaja nägema kliendi andmeid AINULT siis, kui on neid vaja näiteks mõne tehingu sooritamiseks või siis, kui on TÕSINE põhjus oletamaks, et klient on esitanud valeandmed (ei, kõhutunne EI OLE piisav!). Kriitilise kommentaari kirjutamine EI OLE piisav põhjus oletamaks, et klient on esinenud valeandmetega ega tohiks olla ka põhjus, miks kliendi andmeid kontrollida.
Ma ei kujutaks ettegi, et kui viskaks pangas nalja ja ütleks tellerile, et nende pank läheb pankrotti, siis selle peale hakkab teller (telleri ülemus või kes iganes) minu andmeid kuskil kontrollima.
Palun LHV-l võtta seda kirjutist kui minu poolset ametlikku kaebust LHV kohta ja menetleda seda vastavalt.
Exroimar, rahune maha. LHV-l omad reeglid, Sinul omad. Kui kokku ei klapi, lahuta ära ja mine eluga edasi.
uuuuu ..... inno tähismaa, kus sa oled?
poiss, oel rahulik, olen täiesti rahulik. arva ära kes tegelt rahutud on oma ämbrisse astumise pärast :)
Exroimar, palju räägitud, aga sa vist ikka ei saa hästi pihta. Ütlesin juba alguses, et minu meelest selline alusetu virisemine selle seminari teema juurde ei sobinud, kustutasime. Leiab siit foorumitest ka kriitikat LHV aadressil, väga harva kustutame midagi. Seega see hansapanga näide oli vägagi ebatäpne.