OEG teema oli fail selle organisatsiooni poolt kahjuks koguni kahel tasemel.
Esimene tase oli see, millest momentum kirjutas - alguses võeti üks seisukoht, pärast teine, tulemuseks loomulikult segadus ja mittemõistlik soovitus väikeinvestoritele, kelle kannatused on tänaseks kätte jõudnud ja jätkuvad.
Teine tase oli aga see, et viimane võetud seisukoht võib olla vastav kellegi üksikindiviidi ootustele, kuid EVAL ei tohiks sellist seisukohta võtta, kui oleks vastutustundlik organisatsioon. Sest Novalpina käitus kõigile reeglitele vastavalt, meeldib see kellegile või mitte. Andis ka ette teada, mida ta kavatseb teha - lahkuda börsilt, liituda, ühineda jne. Ka pakutav hind oli vähemalt õiglane. Mitte väga hea, mitte vastav parimale väärtuse leidmise valemile, kuid kindlasti mitte karjuvalt ebaõiglane. Ja seda oleks pidanud üks väärtuspõhine organisatsioon kommunikeerima - et börsireeglite vastu on käitutud korrektselt, ka hind on määratud hinnanguliselt õiglaselt, soovitame pakkumise vastu võtta, sest formaalseid rikkumisi ei esinenud. Ja et hinda saab vaidlustada kohtus. Ja pakkuda omaltpoolt võimalust huviliste koondamiseks hinna vaidlustamise osas. Kõik.
Aga viimane kristjani üleskutse on edasiminek Fail -ide reas, nii et selle võib juba lausa suure tähega kirjutada. Võime oletada ainult, kelle portfellis istub TREV-2 aktsiaid, et selline järgmine tase on ette võetud. Teete ettepaneku muuta seadust nii, et kui keegi ostab rohkem kui 74% ettevõttest, siis kehtib kaasamüügiõigus EVAL-i liikmetele?
See foorum siin ei ole OEG või EVAL teemaline. Olen OEG osas kommenteerinud näiteks Äp raadios ja minu seisukohad ei pruugi 100% ühtida EVAL väljendatud seisukohtadega. Momentum, kas sa ei arva, et selline organisatsioon peabki olema väikeaktsionäride positsiooni toetav juhul, kui need toovad välja reaalselt eksisteerivaid probleeme vähemuse õiguskaitses? Ja seda hoolimata sellest, et EVAL hinnang konkreetsele olukorrale oli selline, et neid probleeme mööndes võib väikeaktsionäridel kahjuks olla mõistlik pakkumine vastu võtta?
kristjan
See foorum siin ei ole OEG või EVAL teemaline.
OEG osas võiks sinuga isegi nõus olla, aga ei ole. Siia kirjutasid sa ikkagi EVAL-i egiidi all. Seega, kuna EVAL eraldi teemat ei oma ja ilmselt ka ei vaja, siis haakus käesolev sinu ettepanek mõne muu EVAL-iga seotud teemaga, milleks oli osade arvates fopaa OEG-ga ja mõne muu tegevusega.
Fopaa ja fail seisneb siis täpsemalt selles, et olukorda seniste praktiliste kogemuste baasil võimalusi Eesti õigussüsteemist paremat tulemust saavutada pessimistlikumalt hinnati, kui allesjäänud väikeaktsionärid? Või siis selles, et nende järelejäänute pessimistliku hinnanguga õiguskaitse võimalustele ja põhiaktsionäri käitumisele hiljem ühineti?
kristjan
ei, minu jaoks mitte selles. Fopaa seisnes selles, et mäletamist mööda kõige esimesel päeval, mil tuli uudis müügi kohta, võeti tormakalt üks seisukoht ja avalikustati. Natukese aja pärast võeti risti vastupidine seisukoht. Peale sellist positsioonide vahetust on raske võtta tõsiselt kõike muud, mis järgneb.
Aga äkki sa nüüd püüaksid selgitada seda seisukohta, mida EVAL omab või kaalub, seoses TREV-2-ga. Sellise üleskutse sa siin tegid, oleks viisakas ja igati põhjendatud, et selgitaksid, mida tahaks EVAL seekord ette võtta väikeaktsionäride kaitseks? Milles on praegu probleem TREV-2 -s, mille või kelle eest vajavad väikeaktsionärid kaitset?
ei, minu jaoks mitte selles. Fopaa seisnes selles, et mäletamist mööda kõige esimesel päeval, mil tuli uudis müügi kohta, võeti tormakalt üks seisukoht ja avalikustati. Natukese aja pärast võeti risti vastupidine seisukoht. Peale sellist positsioonide vahetust on raske võtta tõsiselt kõike muud, mis järgneb.
Aga äkki sa nüüd püüaksid selgitada seda seisukohta, mida EVAL omab või kaalub, seoses TREV-2-ga. Sellise üleskutse sa siin tegid, oleks viisakas ja igati põhjendatud, et selgitaksid, mida tahaks EVAL seekord ette võtta väikeaktsionäride kaitseks? Milles on praegu probleem TREV-2 -s, mille või kelle eest vajavad väikeaktsionärid kaitset?
Ja mis see "risti vastupidine seisukoht" siis oli?
TREV2 puhul on minu arusaamisel praegu teatud määral alles kujunemas uue põhiaktsionäri seisukohad, mida vähemusega ette võtta ja pole välistatud, et nad tahavad ka mingeid vähemuse endi arvamusi selle juures ära kuulata.
TREV2 puhul on minu arusaamisel praegu teatud määral alles kujunemas uue põhiaktsionäri seisukohad, mida vähemusega ette võtta ja pole välistatud, et nad tahavad ka mingeid vähemuse endi arvamusi selle juures ära kuulata.
"Risti vastupidine seisukoht" on leitav momentumi postituses olevatest linkidest.
Oma algses postituses sa kirjutasid : Mulle tundub, et kuna mingit listimisvõimalust enam isegi teoreetilises plaanis tõenäoliselt ei teki, siis antud juhul oleks esmalt hea väikeaktsionäre sarnaselt kohelda ja teha neile sama hinnaga pakkumine, millega BaltCap oma osaluse müüs. Edasised sammud siis vastavalt väikeaktsionäride reaktsioonile sellele.
Ma loen siit välja, et kas siis sinul (või EVAL-il) on ikka kindel plaan nõuda esmalt sama hinnaga väljaostmist? Ning on olemas veel kavatsus teisese jne sammu osas?
Kui tegemist pole sinu, vaid EVAL-i kavandatavate sammudega, siis pole ju siin midagi häbeneda, et neid tutvustada? Avatud organisatsioon, ma eeldan, kõikide väikeaktsionäride huvide eest väljas?
Oma algses postituses sa kirjutasid : Mulle tundub, et kuna mingit listimisvõimalust enam isegi teoreetilises plaanis tõenäoliselt ei teki, siis antud juhul oleks esmalt hea väikeaktsionäre sarnaselt kohelda ja teha neile sama hinnaga pakkumine, millega BaltCap oma osaluse müüs. Edasised sammud siis vastavalt väikeaktsionäride reaktsioonile sellele.
Ma loen siit välja, et kas siis sinul (või EVAL-il) on ikka kindel plaan nõuda esmalt sama hinnaga väljaostmist? Ning on olemas veel kavatsus teisese jne sammu osas?
Kui tegemist pole sinu, vaid EVAL-i kavandatavate sammudega, siis pole ju siin midagi häbeneda, et neid tutvustada? Avatud organisatsioon, ma eeldan, kõikide väikeaktsionäride huvide eest väljas?
Palun siis too see väidetavalt risti vastupidine seisukoht välja ja analüüsime seda, et saaksime selle teema lõpetatuks lugeda.
"Edasised sammud" tähendas loomulikult põhiaktsionäri samme, juhtisin juba sellele tähelepanu.
"Edasised sammud" tähendas loomulikult põhiaktsionäri samme, juhtisin juba sellele tähelepanu.
Lihtsalt juhin tähelepanu, et risti vastupidiseks saab (möönan, et küll ilmselt) veidi vanamoelises maailmas nimetada asju, mis on omavahel kuigivõrd, well, vastandlikud. Näiteks kui on soovitatud müüa ja siis soovitatakse osta (või vähemalt "mittemüüa") jne.
kristjan
Aga esmane samm oleks nõuda TREV-2 väikeaktsionäride väljaostmist uue suuromaniku poolt?
Seda ei saa kuidagi nõuda, sa tead seda väga hästi.
kristjan
Seda ei saa kuidagi nõuda, sa tead seda väga hästi.
Mulle tundub, et kuna mingit listimisvõimalust enam isegi teoreetilises plaanis tõenäoliselt ei teki, siis antud juhul oleks esmalt hea väikeaktsionäre sarnaselt kohelda ja teha neile sama hinnaga pakkumine, millega BaltCap oma osaluse müüs
Aga ole hea, ütle lõpuks oma sõnadega see tegusõna välja?
Sinu vastus minu palvele ikka kõigepealt, siis hakkan seda imepärast sõna otsima
kristjan
Sinu vastus minu palvele ikka kõigepealt, siis hakkan seda imepärast sõna otsima
Minu vastus sinu palvele on vastatud, viitasin momentumi postitusele. Lisaks ei ole see kuidagi seotud TREV-2 teemaga, võid OEG teemasse selle palve veelkord üles panna.
Kas sa ei tahagi enam selgitada, mida sa tahaksid tegema hakata TREV-2 väikeaktsionäride nimel?
Ma tahan näha esmalt elementaarse iseseisva lugemisoskuse ja analüüsioskuse olemasolu sinu poolt. Kuni sa seda ei esita, siis puudub paraku ka sisuline mõte sinuga diskuteerimisel. Sul TREV2 aktsiaid ilmselt ei ole ja kogu see foorum on sinu poolt lihtsalt risustatud.
Minu elementaarne lugemisoskus ja analüüsioskus ei puutu ju ometigi sellesse, et sa selgitaksid TREV-2 aktsionäridele oma plaani? Mul palub selgitusi sõber, kes on TREV-2 investor. Ta on häbelik ja ei julge siia ise kirjutada.
Tal on veel teine küsimus ka : kas selle üleskutse taga - ...........(puuduv tegusõna) uuelt suurinvestorilt aktsiate väljaostmist vähemalt sama hinnaga kui müüs Baltcap - oled sina või EVAL?
Tal on veel teine küsimus ka : kas selle üleskutse taga - ...........(puuduv tegusõna) uuelt suurinvestorilt aktsiate väljaostmist vähemalt sama hinnaga kui müüs Baltcap - oled sina või EVAL?
arvonkristjan
See foorum siin ei ole OEG või EVAL teemaline.
OEG osas võiks sinuga isegi nõus olla, aga ei ole. Siia kirjutasid sa ikkagi EVAL-i egiidi all. Seega, kuna EVAL eraldi teemat ei oma ja ilmselt ka ei vaja, siis haakus käesolev sinu ettepanek mõne muu EVAL-iga seotud teemaga, milleks oli osade arvates fopaa OEG-ga ja mõne muu tegevusega.
arvonkristjan
/--/ Lisaks ei ole see kuidagi seotud TREV-2 teemaga, võid OEG teemasse selle palve veelkord üles panna.
/--/
Veits vastuoluliseks ei kisu?
Mina esialgu. Ja meil on endal ja klientidel veidi neid aktsiaid.Tegin üleskutse, et saada teada teiste aktsionäride arvamusi. Kuna tegemist pole börsiettevõttega, siis ma ei tea, kes seal aktsionärideks on. Kui tekib mingeid ühishuvisid, siis arutaks omavahel edasi. Kui näiteks mitmetel aktsionäridel tekiks arvamus, et võiksime EVAL-i paluda seisukohta formuleerida, siis kaaluks seda kanalit.
Tänud vastuse eest. Ja kui on julgust kunagi see tegusõna välja öelda, siis tänud juba ette. Hetkel rohkem küsimusi ei ole.
Olen Trev-2 väikeaktsionär alla 20 000-se pakiga. Ootasin poliitilist seisukohavõttu väikeaktsionäride suites. Paraku ootan edasi. Ilmselt läinuks kaasa Baltcapi hinnatasemega.