Mul tuleb igas kuus umbes 350 eurot püsikulu. Täpselt ei ole kokku löönud. See sisaldab Trading View-d, Premium. Sierra Chart, pakett 11, kauplen ainult CME turgu, mul on kaks süsteemi, üks lauaarvuti ja üks sülearvuti ja mobla. Veel on kaks andmesöötu, CQG saab live-s kaubelda ja Trading Views, Teton andmesööduga saab backtestida reaalaja andmetega simus aga lives kaubelda ei saa kahe süsteemiga. Moblas on Metatrader 5. Kui lülitan CQG pealt orderi siis moblas näen seda. Mul on AMP Future juures konto. Praegu jälgin ainult SP500, sest muud ei jõua jälgida. Journalit ei pea kuigi tellisin üheks aastaks TradesViz niisama uurimiseks. Olin enne G7FX liige, aga kulude kokkuhoiu mõttes loobusin, hoidsin kokku 50 naela. Acceleratorit ei ole tellinud G7FX juures kuigi pakuti. Ma arvan, et internetis saab soodsamalt sama asja kui otsida. Secret Mindset näiteks. Läbisin kõik G7FX koolitused mis maksis umbes 3000 või rohkem. Öeldi, et ma oleksin selle raha nagunii ära kaotanud börsil , vähemalt see pidi hoidma ära et raha ei kaota. Lemmikraamat on mul praegu Schwageri Tundmatud turuvõlurid. Ja muidugi Coursera kursused investeerimise teemal unustasin , see ka lisab püsikulu , 40 eurot kuus.
Eesmärk täita seda formi. Alguses õppimisprotsessis muidugi ei õnnestu 20 järjest win teha, nagu tabelis, see ei ole tõenäoline… Kui algaja alustab siis on tal tavaliselt 30 protsenti win rate, õppimisprotsessis tõstab selle 70-80 peale. See on väga tehniline ala. Algaja tavaliselt ei valda tehnikat ja eksib juba seetõttu. Samuti ei näe algaja lõkse sest silm ei ole treenitud märkama. Keskmiselt on päevas neli või viis tehingut, nädala ajaga täidab selle tabeli ära. Kui ei õnnestu või on kahjum siis tagasi algkursuse materjale lugema. See on nagu kõrgem füüsika, kui aru ei saa kõrgemast füüsikast, siis tagasi füüsika 5 klass õpikut lugema.
No ma olen siin oma börsil toimetamiste alguses. Mõne raamatu lugesin talvel. Hakkasin praktiseerima. Kevadine jonks ehmatas. Miinustes pole, pigem plussis. Järgi ei taha jätta. Õpin siin erinevaid indikaatoreid ja signaale jälgima. Hetkel käsil Dr A. Elder’i raamat. Ettevõtteid mida jälgida koguneb, ka peale seda kui oled puhastuse teinud. Võiks teavitused joosta kui teatud tingimused on täidetud. Pine ja Claude’i abil mõned “abimehed” kirjutanud, et sealt siis tekiks signaalid (teavitused). Eesmärk oleks jälgimine, parema sisenemis hetke ootamine.
Ja lihtsalt küsimus, et mida kogenumad kasutavad.
“Puts & calls” maailm hetkel veel pole minu jaoks. Mis need pipid on?
Ma ei kauple aktsiatega aga kui ma kaupleks siis ma tõmbaks näiteks Vinviz-st andmed Jupiteri või Colabi ja arvutaks kõik need asjad välja mida Komposiitmees kasutab, et teada saada kus on palju lolli raha mis tuleb jaeinvestoritelt ära võtta. Selline vahend ei ütle kuhu investeerida, aga ta ütleb kuhu kindlasti ei tasu investeerida, sest tõenäoliselt jääd oma rahast ilma, ootad aktsia tõusu mida ei tule kunagi ja ainult raiskad aega. Kui jälgimises on sada aktsiat siis kaupleks ainult ülemise kümnega. Selline andmeanalüüsi vahend tuleb tõenäoliselt ise valmis teha sest kui arvutatada liiga spetsiiflisi asju siis need kipuvad olema tasulised või ei pakutagi.
Suures plaanis, kassi värvil ei pidavat väga vahet olema.
TC2000, saad ise kirjutada oma valemid koos teavitustega.
Väga hea scanner, kui soovid leida stokke, mis vastavad tingimustele xyz jne.
Suht kallis, $60.- on üsna miinimum, millega lives saab toimetada.
Gurufocus on olemas, aga see on kallis ja peaks asendama odavama alternatiiviga või teha konkureeriv toode.
Earnings Whispers - sellel on vähemalt midagi tasuta.
Need on kasulikud üllatuse määramiseks, kui neid ei ole siis ei tea mis on üllatus, sest nendel on ka mitteametlik ja ametlik üllatus. Tegelikut asja sisu pole tähtis, vaid üllatus mis hinda liigutab, mis iganes asja kohta.
TradesViz on hea Journal, automaatne andmevahetus, AI abil tagimine, algsaldoga seotud riskijuhtimine, AI toetatud päringud strateegia eelistest, puudustest. Sama oluline kui skreener. Ma lasen alati Ghat GPT alt entry ja exit läbi, et saada tagid. Ajas tagasi vaatamine on sellisel juhul ääriselt oluline. Mingid tasulises kommuunis sellise asja ette lööd siis öeldakse ahhaaa, mitte so what. Mul on bias üle 90 protsendi. Ajastamisega tuleb tööd teha.
Vist veel paar päeva saab FinViz poole hinnaga. (BlackFriday)
imho parim koht fundamentaalide ülevaateks. Seni kasutanud tasuta versiooni, aga uudishimust võtan aastase Elite:
ETFs: Complete Holdings Breakdown, Performance and Structural Metrics
Correlated Stocks
Backtests
$12.- kuus tundub vägagi soodne, eriti neile kellel puudub live data.