Täna avaldati väliskaubanduse mai numbrid.
Import näib kiiremini kasvavat kui ekport.
Mind huvitas aga hoopis tolliladude statistika, miljardites:
Tollilattu sisse reeksport sisekäibesse vahe
jaanuar 1.4 0.7 0.4 0.3
veebruar 1.4 0.6 0.4 0.4
märts 1.5 0.9 0.5 0.1
aprill 1.4 0.6 0.5 0.3
mai 2.2 0.8 0.6 0.8
KOKKU 7.9 3.6 2.4 1.9
Kas tolliladudesse koguneb kaupa?
Kas tolliladudes toimub kaupade ümberhindamine?
Kas osa kaupa varastatakse ära või osa kaupa lihtsalt amortiseerub?
Ühe kuu käibe jagu (1.9 miljardit)on igal juhul kaupa juba üle.
Tolliladudes tegeletakse hoopis negatiivse lisaväärtuse loomisega! Sissemineval kaubal võetakse väärtus ära ja saadetakse siis välja.
See oli nüüd nali,
aga ka tegelikult oli veel hiljuti kombeks maksuoptimeerimise eesmärgil kauba paberlikul väärtusel kahaneda lasta.
Ilmselt veel vene aja järelmõjuna armastatakse siinkandis veel ladusid täis toppida.
Samuti võib mõne commodity future hedge selle taga olla.
See oli nüüd nali,
aga ka tegelikult oli veel hiljuti kombeks maksuoptimeerimise eesmärgil kauba paberlikul väärtusel kahaneda lasta.
Ilmselt veel vene aja järelmõjuna armastatakse siinkandis veel ladusid täis toppida.
Samuti võib mõne commodity future hedge selle taga olla.
Spetsialistide arvates on tegemist vene topelttollide eest põgenemisega. Tollilaos olev kaup "müüakse" uuele firmale odavamalt maha ja kaup läeheb laost välja juba uue hinnaga.
Ma ei tea, kas see on asjaga seoses, aga ma tean küll kaupa, mis Ameerikast tulles, läheb siin odavamaks ja siis edasi Moskvasse. Kõik väiksema tollimaksu nimel.
Las ma arvan: Need on külmutatud kanakoivad
:-)) Võib-olla need kah.
Kui ma õieti mäletan, siis mõnda aega tagasi kehtestas Venemaa reegli, et kanakoibi võib ainult meritsi Venemaale tuua ehk siis enam läbi Eesti neid ei saa viia.