TKM Grupp (TKM1T)

pankrot (c:
aidake nüüd viletsat matemaatikut vahelduseks. Uue õiglase väärtuse leidmiseks peab kaupsi eilse sulgemishinna 6 või 5-ga jagama? Kui 6-ga (mis tundub õige) ning 0,19 euri dividendi ka maha võtta, siis kaupleme tegelikult momendil viimase bid-i (3,62 EUR) järgi ca 15% plussis?
kas andrush-l ei peaks mitte 60 aktsiat juurde ilmuma?
mask, tutvu viimaste postitustega ja müsteerium laheneb müstiliselt
Ajaks endagi ahastusse kui kontol 1000eur miinust vaatan ja ei teaks miks :)

maskt loe henno postitust.
näe, dividend ununes sootuks :)
TKM1T hinna languse põhjustas dividend ja fondiemissioon. Börsi lehel tasuks sektsioonil BÖRSIUUDISED silma peal hoida ;)
TSE: TALLINNA KAUBAMAJA DIVIDEND JA FONDIEMISSIOON

Tallinna Kaubamaja AS maksab dividendi 3.00 krooni (EUR 0.19) aktsia
kohta ning fondiemissiooni käigus emiteeritakse iga olemasoleva aktsia
kohta viis uut aktsiat.
wrc666

õige märkus , iga aktsia kohta 5 uut aktsiat, ehk siis andrush saab senisele 12 aktsiale 60 aktsiat juurde ...
Jah, kas keegi oskab täpsustada, kumb on õige, jagatis 5 või 6-ga? Kas täna olemasolevale aktsiale tuleb 5 juurde või korda 5?
3,3 sain mina kui dividend maha arvata
seega kusagil 12% plussis kui ma kusagil mööda ei pane
ise olen aru saanud, et olemaolevale tuleb 5 juurde. Seega kui omad 100 aktsiat siis saad juurde 500 ja kokku on sul seega 600 aktsiat.
1 aktsiast saab 13 juuni 6 aktsiat
Märkimisväärselt huvitav käitumine ostjate poolt kui tõesti +5 mudel paika peab.
3.30 EUR on tõepoolest eilne sulgemishind fondiemissiooni ja dividendidega korrigeeritult - vt. ka võrdlushind börsi lehel
Ei tea Orwell, miks huvitav? Kaubamaja on juba viimased 6 kuud näidanud väga häid tulemusi. Lihtsalt ei jõua osta lihtinimene seda 20 eurist aktsiat aga kui see maksab nüüd 3,68 euri on hoopis teine lugu. Vana hinnaga oli näha, et isegi heade tulemustega ei liikunud hind üles, sest aktsia ise oli kallis osta.
Mnjah.
Nüüd ometi lastakse ka sellel potensiaalil rakenduda sest kaua sa teda ikka kinni hoiad.
Vaatame mis juhtub siis kui lisaaktsiad kontodele kantakse. Mina olen ilmselt liiga rumal väike neeger taipamaks miks on ex div päeval aktsia nii 11-12% etem kui päev varem.
psühholoogia ja pisike segadus julgen arvata
Kuid samas, mida pakute Kaubamaja õiglaseks hinnaks?