TextMagic (MAGIC)

erinevatest raadiosaadetest on jäetud mulje, et kohalikul turul arendajate leidmiseks on vaja brändile tuntust koguda
väidetavalt parim viis luua optsiooniprogramm ja IPO samal ajal
Täna on meil pidulik päev, optsioonilepingud saavad allkirjad.

Pole tasuta inforuumist silma jäänud kas Toomas kavatseb märkida ? Loodan et mitte
Kirjutas, et märgib.
"DonRoberto"
Kirjutas, et märgib.

tnx, siis on jälle jama majas, üle 20 pole mõtet märkidagi
"DonRoberto"
Kirjutas, et märgib.

Kus see kirjas on, et märgib? Selles artiklis ütleb, et ei märgi: https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2021/12/03/avasin-maagilise-sonumi-mis-ahvatleb-investeerima

"Mina ise hetkel TextMagicut ei märgi. Ühest küljest vaevavad mind viimasel ajal rahamured ja iga uue
investeeringu jaoks pean ma mingit olemasolevat positsiooni vähendama või selle lausa likvideerima,
mida hetkel väga teha ei tahaks.
Samuti olen ma veendunud, et turul on palju häid ettevõtteid, et kõigisse neisse lihtsalt ei suuda üks
investor oma raha paigutada nii, et ta sellel reaalselt silma ka suudaks peal hoida. See ei tähenda
tingimata, et üks või teine ettevõte on teisest halvem, aga kõike lihtsalt ei jõua ja ei peagi jõudma. Isegi
praegu on mul neid väikesi positsioone juba päris palju.
Seega hetkel jään ma TextMagicu börsiletulekut kõrvalt vaatama, aga loodan ettevõttele sellegipoolest
hea kasvu jätkumist. Kes teab, äkki kunagi ostan ennast ikkagi sinna sisse, kui raha rohkem käes ja
ettevõtete arv portfellis pole üle mõistuse suureks paisunud."
Toomas: "Mina ise hetkel TextMagicut ei märgi. Ühest küljest vaevavad mind viimasel ajal rahamured ja iga uue investeeringu jaoks pean ma mingit olemasolevat positsiooni vähendama või selle lausa likvideerima, mida hetkel väga teha ei tahaks.
Samuti olen ma veendunud, et turul on palju häid ettevõtteid, et kõigisse neisse lihtsalt ei suuda üks investor oma raha paigutada nii, et ta sellel reaalselt silma ka suudaks peal hoida. See ei tähenda tingimata, et üks või teine ettevõte on teisest halvem, aga kõike lihtsalt ei jõua ja ei peagi jõudma. Isegi praegu on mul neid väikesi positsioone juba päris palju.
Seega hetkel jään ma TextMagicu börsiletulekut kõrvalt vaatama, aga loodan ettevõttele sellegipoolest hea kasvu jätkumist. Kes teab, äkki kunagi ostan ennast ikkagi sinna sisse, kui raha rohkem käes ja ettevõtete arv portfellis pole üle mõistuse suureks paisunud."
Peegeldan siia ka mu Linkedin sõnumit.

"s2nl3"
"DonRoberto"
Kirjutas, et märgib.

Kus see kirjas on, et märgib? Selles artiklis ütleb, et ei märgi: https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2021/12/03/avasin-maagilise-sonumi-mis-ahvatleb-investeerima

Vabandust, ju mälu vedas alt.
Toomas ise ei märgi jah, kuid ÄP börsitoimetusest on TextMagic märkijaid küll, kuulasin nende raadiosaadet eile.
Kas siin Eesti oma Messente teeb põhimõtteliselt sama asja, mis TextMagic? Hoidun igaks juhuks väljendist "identset".
"TaivoS"
Kas siin Eesti oma Messente teeb põhimõtteliselt sama asja, mis TextMagic? Hoidun igaks juhuks väljendist "identset".

Sama tööstusharu, kuid teine kliendisegment, erinevad turud, erinev müügitaktika. Aga olen kursis, et ka neil on ambitsioonid rohkem self-service kliente püüda.
"priidik"

Meil on plaan kohe ise toodet kasutama hakata kui beta valmis saab. Touchpoint on modulaarne ja saame jooksvalt tükke juurutada kui miskit jälle beta-sse jõuab. Võib öelda, et näeme endasuguseid ettevõtteid ideaalsete klientidena. Lisaks müüme TP-d tänastele TextMagic klientidele.

Me arendame edasi ka meie tänast SMS-äri. Käibeprognoosid on tehtud praeguse SMS äri baasilt järgnevateks aastateks. Kui TP töötab ja hakkab hästi müüma siis see oleks boonus ja aitaks meil prognoose ületada.

IPO üks eesmärke ongi leida tiimiliikmeid, kes tuleks appi tarkvara arendama :)

Hehe, mõtlesin tootejuhtimisse liikuda küll (üks jalg juba sees seal) :)
Tänud vastuse eest. Loodan, et suudate oma plaanid ellu viia.
"Sander Pikkel"
Alates tänasest saab märkida TextMagic aktsiaid. Pakkumise teade
Ettevõtte kirjeldus on kättesaadav ettevõtte kodulehel.

TextMagic pakub avalikult kuni 500 000 aktsiat. Ühe aktsia märkimishind on 5.- eurot.

Märkimisperiood algab 29. novembril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 9. detsembril 2021 kell 16.00.
LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitamise teenustasu on 3 eurot.

Otselink märkimisele ->

Tuletan meelde, et täna on viimane võimalus märkimises osaleda.
Paslik korraldada hääletus. Kui osaled märkimisel, pane eelmisele postitusele pöial üles, kui jätad vahele, siis pane minu postitusele miinus.
On keegi arvutanud, mis tuleb ettevõtte EBITDA ja valuation juhul, kui korrigeerida EBITDA-st arenduskulude kapitaliseerimine välja?
"nonehhh"
On keegi arvutanud, mis tuleb ettevõtte EBITDA ja valuation juhul, kui korrigeerida EBITDA-st arenduskulude kapitaliseerimine välja?

No niipalju on selge, et Textmagic AS praegune immateriaalne vara ületab OLULISELT igasugust arenduskulude võimalikku ajaloolist kapitaliseerimist, omanike vara väärtuse sisse hinnati mh kaubamärke, softi ja igasugust sealt tulevast rahavoogu. Seega tulevikus on amort vähemalt 5mEUR aastas ning ärikasumid-kasumid sellevõrra väiksemad. Tegu siis mitterahalise kuluga, seega P/E kordaja ei oma tulevikus suurt informatiivset väärtust.

EBITDA vs rahavoog. Sirvisin materjalid läbi, lk 45 viidatakse, et "TextMagic Group’s cash flows from operating activities before restructuring have been in the same range as EBITDA year by year".

Kuskil pole kirjas, palju on pro forma äritegevuse rahavoog või palju arenduskulusid kapitaliseeritakse. Või kas üldse. UK tütres pole seda 2020-ni igatahes tehtud.

Märten Kressi analüüsis märgitakse "Arvutasin vaba rahavoo marginaalid firma Suurbritannia üksuse mineviku majandusaasta aruannete baasil ja jõudsin ligikaudu järgmiste numbriteni: 2020. aasta lõpu seisuga oli vaba rahavoo marginaal ligikaudu 10%, 2019. aastal 13%, 2018. aastal 1%. "

Pole teada, mis info Kressil oli ning kas-kuidas ta arvestas TextMagic Ltd tehinguid teiste seotud ettevõtetega. UK tütres on igasugu management fee, consultancy ja development kulusid, mis tõenäoliselt olulises osas sisse ostetud teistelt praeguse Textmagic AS-i osadelt.

Kokkuvõttes kalduks arvama, et pro forma EBITDA on legit.

Priit võiks nüüd kommenteerida, kas tööjõukulud on TextMagic AS pro forma kasumiaruandes kajastatud kuludena või mis mahus on neid kapitaliseeritud.
Märkisin 2 juriidilise isku ja 3 füüsilise isiku kaudu. Ei vaadanud ühtegi dokumenti ega numbrit, lihtsalt tuimalt märkisin. Eks paistab. Tunne on hea.
Aitäh küsimuste eest. Raamatupidamine meil muidu IFRS-i järgi tehtud. Arutan teemat finantsnõustajatega, kui see küsimus on nende arust oluline, siis võib juhtuda, et jaanuaris saab teema kajastatud börsiteates.
"gynter"
Märkisin 2 juriidilise isku ja 3 füüsilise isiku kaudu. Ei vaadanud ühtegi dokumenti ega numbrit, lihtsalt tuimalt märkisin. Eks paistab. Tunne on hea.

kui uskuda emitenti, siis KÕIKI märkijaid lubati kohelda VÕRDSELT. seega mingit pointi erinevate kontode kasutamiseks ei tohiks olla. "kõigile võrdselt" eksisteerib ainult üks võimalus - fixed % märkimismahust. garanteeritud kogust ei saa rakendada, sest siis on eelistus väikestele märkijatele.