Touchpoint.com on jätkuvalt püsti, ootab inimesi ootenimekirja ja peab üleval oma blogi, mis ei maini poole sõnagagi, et toote arendus on lõpetatud. Pole ka mitte kusagilt mujalt näha, et toode surnud on. Kas on plaanis seda ebaolulist fakti toote kodulehel kuidagi kajastada?
"Marvin" Touchpoint.com on jätkuvalt püsti, ootab inimesi ootenimekirja ja peab üleval oma blogi, mis ei maini poole sõnagagi, et toote arendus on lõpetatud. Pole ka mitte kusagilt mujalt näha, et toode surnud on. Kas on plaanis seda ebaolulist fakti toote kodulehel kuidagi kajastada?
Börsiteates on kirjas, et kasutame võimalust osaliselt integreerida Touchpointi funktsioonid TextMagicu tootesse, mis aitab tõsta TextMagicu toote väärtuspakkumist ja kasutajamugavust. Samuti jätkame Touchpoint kaubamärgi ja domeeni arendamist ja turundamist, et neid tulevikus kasutada. Touchpoint klientide teenindamise tarkvara arendamise projekt on täielikult lõpetatud.
"priidik" Börsiteates on kirjas, et kasutame võimalust osaliselt integreerida Touchpointi funktsioonid TextMagicu tootesse, mis aitab tõsta TextMagicu toote väärtuspakkumist ja kasutajamugavust. Samuti jätkame Touchpoint kaubamärgi ja domeeni arendamist ja turundamist, et neid tulevikus kasutada. Touchpoint klientide teenindamise tarkvara arendamise projekt on täielikult lõpetatud.
Aitäh mainimast - seda kõike ma juba tean. Touchpoint.com kasutajad ei tea. Äkki peaks ütlema? Kaubamärgi arendamiseks ei saa ju nimetada selle toote promo, mida mitte kunagi ei tule? Mõnes teises kultuuriruumis oleks advokaatidel selle peale ammu käed pikalt ees ja hagid püsti - näiteks börsiettevõtte poolt enese tegevuse ebatõese kujutamise eest.
"priidik" Börsiteates on kirjas, et kasutame võimalust osaliselt integreerida Touchpointi funktsioonid TextMagicu tootesse, mis aitab tõsta TextMagicu toote väärtuspakkumist ja kasutajamugavust. Samuti jätkame Touchpoint kaubamärgi ja domeeni arendamist ja turundamist, et neid tulevikus kasutada. Touchpoint klientide teenindamise tarkvara arendamise projekt on täielikult lõpetatud.
Aitäh mainimast - seda kõike ma juba tean. Touchpoint.com kasutajad ei tea. Äkki peaks ütlema? Kaubamärgi arendamiseks ei saa ju nimetada selle toote promo, mida mitte kunagi ei tule? Mõnes teises kultuuriruumis oleks advokaatidel selle peale ammu käed pikalt ees ja hagid püsti - näiteks börsiettevõtte poolt enese tegevuse ebatõese kujutamise eest.
Hiljem selgub, mis sinna tuleb. Kommunikatsioon tehtud.
Kui vaadata ettevötte rahavoogu (aastane müügikäive 13 miljonit eurot), siis Textmagic on kenasti toimetamas...ning prognoosid näitavad ka edasist kasvu. Samuti on minu arvates suureks plussiks kulude kärbe seoses touchpointi arendamisega. Samuti on üllatavalt hea firma tegevjuhi eeskujulik ja kiire vastamine küsimustele, mis on tekkinud. Samuti on riskid madalad ja hajutatud (tegutsevad eri kontinentidel, USA, UK, Austraalia, Kanada... pole märkimisväärset laenu ega intressikulu, pole sõjapiirkonnas olevat kinnisvara ega tootmist, suurt töötajate armeed jne) Samuti lubab ettevõtte juht ka edaspidi osa kasumit jagada.
Minu arust on Textmagic pehmelt öeldes veidi paremini hakkama saanud, kui keskmine baltikumi börsiettevõte ja ei sobi muttavajunud First Northi ja Funderbeami idude seltskonda... ja võiks liigutada ennast börsi põhinimekirja.
Ise pean suurimaks riskiks neid omatöötataje jt optsioone ja nn tasuta saadud aktsiad, mida siis esimesel võimalusel rahaks tehakse... See on nagu mingi f.....g stabilisaator.
Kes on Textmagicu suhtes positiivselt meelestatud, neile head sõbrapäeva!
ACMR Aitäh, head sõbrapäeva sullegi! Olen ka Textmagicu suhtes positiivselt meelestatud hoolimata sellest, et oleme IPO märkimishinnaga 5 EUR võrreldes tugevasti vee all :) Äkki saab paari aastaga nulliga välja, ikkagi paremad variandid kui Hepsori märkimishinnaga nulli saada :) Oman MAGIC`ut vaid näpuotsaga.
"viru1000" ACMR Aitäh, head sõbrapäeva sullegi! Olen ka Textmagicu suhtes positiivselt meelestatud hoolimata sellest, et oleme IPO märkimishinnaga 5 EUR võrreldes tugevasti vee all :) Äkki saab paari aastaga nulliga välja, ikkagi paremad variandid kui Hepsori märkimishinnaga nulli saada :) Oman MAGIC`ut vaid näpuotsaga.
Endal ka vaid "näputosaga" aga sügeleb rohkem panna.
No tore on teada, et on vähemalt 2 investorit (15000st), kes usuvad helgemasse tulevikku... Tegelikult kuna Magicu fundamentaalid on korras, siis saab praegu edukalt keskmist alla viia... Aga no teatavasti tark- loe spekulatiivne raha siseneb siis, kui on saanud ostusignaali ja kui tehniline analüüs hakkab aktsiahinda toetama... enne ilmselt tiksume nulli suunas:)
Juhul kui mõni suunamudija kusagil finantsvabaduse grupis köhatab, või ettevõte taas otsustab oma aktsiaid kokku osta (mis eelmisel aastal juhtus)... Siis võib asi pöörata.
Magic people... Kõigepealt, ootame ära 12k tulemused...
"viru1000" ACMR Aitäh, head sõbrapäeva sullegi! Olen ka Textmagicu suhtes positiivselt meelestatud hoolimata sellest, et oleme IPO märkimishinnaga 5 EUR võrreldes tugevasti vee all :) Äkki saab paari aastaga nulliga välja, ikkagi paremad variandid kui Hepsori märkimishinnaga nulli saada :) Oman MAGIC`ut vaid näpuotsaga.
TM on suurema osa börsil oleku ajast kaubelnud 7+ eur tasemel, seega ma pakun et enamus investoreid on rohkemgi vee all (ka mina). Alles viimaste kuude ostudega olen keskmise alla 7 saanud. Sellest aastast ei oska veel midagi arvata. Tõenäoliselt on 2023 teatavav kahjum hinda sisse arvestatud. Veel muidugi täpselt ei tea kui palju nad bilanssi alla hindavad. Teisest küljest teeb head meelt läbipaistev juhtimine, üleüldine müügitulu kasv ja kasumlikkus.
Huvitav, kui palju on jäänud veel järgi neid 35 aktsia omanikke, kes IPOst sees on. Algselt oli vist üle 15000nde.
Tuletan meelde, et TM ettevõtluse käive on jätkuvalt kasvav (muide üle 13 milli viimase aruande järgi), kasum (keerukas majandusolukorras) eeskujulik, kuid aktsia hind on selle tulemusena langenud 7lt 3,8le... midagi siin ei klapi nagu.
EPS on prognoosi järgi 0,25-0,30, mis on suht kena ju? Lihtsalt idee... ei ole soovitus. Kas LHV ka niiöelda katab Textmagic'ut, mis nende soovitus oli?
Mind huvitaks ainult see, kas selline väljamakse on jätkusuutlik igal aastal... 15 miljoni suuruse aastase müügikäive korral pakuks puusalt, et on... Kui hinnatõusudest ja laienemistest tulenev müügitulu kasv veelgi paisub, siis... üsna kindlalt on.
Turg on jätkuvalt kasvav SMS kommunikatsiooniplatvormi äris, võlgu firmal pole, riskid minimaalsed võrreldes paljudega... Kahju, et touchpoint hävis, aga leian et selle üle pole mõttet nutta rohkem.
Võibolla Priit kommenteeriks, kas sellise suurusega kasumi jaotus on jätkusuutlik?
Selle "kahjumi" üle pole mõtet ironiseerida, ühekordne mahakandmine, rahavoogusid see ei mõjuta. Puhaskasum aastal 2022 oli 2,51M, aastal 2023 2,56M, tundub jätkusuutlik number ka 2024 aastaks. Puhtalt rahavoo pealt võiks sellise ettevõtte väärtus olla ca 25M, siis oleks P/E ca 10. Täna on aktsiahinna järgi ettevõtte väärtus 35M ehk turg usub et kasum peaks lähiaastatel siiski kasvama oma 15% aastas.
3M makstakse välja ehk kõik teenitu ja natuke varasemast peale ka. Segment järelikult ei ole selline, mis vajab investeeringuid.
Põhiäri (SMS platvorm) on languses. Saadetud SMS-ide arv -10% ja aktiivsete kasutajate arv -7% aastaga. Hinda saad natuke tõsta, aga kui kliendid tarbivad su teenust vähem ja kliente jääb vähemaks, siis ei tundu see pikas vaates väga jätkusuutlik trend.