TextMagic (MAGIC)

[quote="gynter"]
"flatuu"

Täpselt! Ma ei lugenud midagi ja ei arvutanud midagi! Tuimalt panin. Sain mitu korda rohkem aktsiad kui sina.
Ma räägin siin juba ammu, praegu osta kõike!

küsimus ei ole selles. ega ma ei ole kade, et keegi sai mitu korda rohkem kui mina, jummala eest, see läheb mulle küll kõige vähem korda. probleem on selles, et (hüpoteetiliselt võttes) ma oleksin pidanud oma miinimumi kättesaamiseks märkima 11 konto alt!! kusjuures iga tehingu maksumus oleks olnud 175 €!! PS!! kõik see MIINIMUMtehingu nimel? no teate ... see ei kõneta mind, simpel.
See 35 aktsiaga börs saab üks naljakas asi olema... :D

Teeme nüüd nii, et keegi alla 20 EUR börsile enda aktsiad müüki ei pane. Muidu on tõesti tunni hind väga madal.
"MRK"
ehk kui märkisid 5000€ eest, saad 49 aktsiat hetkevääringus 245€

aga kui 20000e?
lhv juba vabastas raha
igaüks võib imetleda nüüd oma 35 aktsiat :)
1M eest märgid 20K eest saad. Fair play.
"Street"

Ei ole nii, loe pressiteadet. 2% kogu mahust jaotatakse kõigi osalejate vahel mitte igaüks ei saa 2%.
Kui soovite rohkem aktsiaid saada, tasub vaadata järgmise kahe IPO suunas...
"indrek1989"
"Street"

Ei ole nii, loe pressiteadet. 2% kogu mahust jaotatakse kõigi osalejate vahel mitte igaüks ei saa 2%.

täpselt nii - 10000 (500000x0,02 - 2 % kogumahust) aktsiast proportsionaalselt midagi.
"yanek"
lhv juba vabastas raha
:)

hmm mul ei
"rivo20"

Järgmise kahe IPO kogumaht on 1 miljon. Jajah, vaadake kindlasti.
"Börsihai"
"indrek1989"
"Street"

täpselt nii - 10000 (500000x0,02 - 2 % kogumahust) aktsiast proportsionaalselt midagi.

0,11% peaks saama üle 35 aktsia märgitust.
Kuna märkijaid on nii palju, siis tundub, et see koledam variant on tõesem, ehk mitte 35 aktsiat + 2% ülejäänud kogusest, vaid kogu märkimisest jäi peale 35 aktsia saajate üle ainult 2% (ehk 2% 2 500 000 EUR-st) ja seda 50 000 jaotataksegi proportsionaalselt.

Kui märgib 15 410 investorit, kes saavad igaüks 35 aktsiat, siis ära on märgitud 539 350 aktsiat.
Tuletame meelde, et pakkumise käigus pakuti ainult 500 000 aktsiat kokku.

Kui märgitakse kokku 50 000 000 EUR eest aktsiaid, siis 2% oleks 1 000 000 EUR, ehk 40% kogu pakkumise mahust.

Üle jääks 1 500 000 EUR ehk 300 000 aktsiat ja kui igaüks saaks 35 aktsiat, siis lisanduks ainult 8571 märkijat

Ja see tundub juba võimatu olevat, arvestades suurt märkijate arvu ja suurt huvi. Nii et üle jääb see koledam variant, ehk igaüks sai 35 ja ainult 2% (50 000 EUR / 10 000 aktsiat) läks pro rata jaotusse.
"jyriado"
"rivo20"

Järgmise kahe IPO kogumaht on 1 miljon. Jajah, vaadake kindlasti.

Ning üks on 4 töötajaga kohvik, teine teeb kastijalgrattaid...
"indrek1989"
teine teeb kastijalgrattaid...

.. mille emissioonis eelistatakse olemasolevaid investoreid ja töötajaid.
"momentum"

Ja see tundub juba võimatu olevat, arvestades suurt märkijate arvu ja suurt huvi. Nii et üle jääb see koledam variant, ehk igaüks sai 35 ja ainult 2% (50 000 EUR) läks pro rata jaotusse.

Jah.

Oli avalik saladus, et IPO maht on väike ja ülemärkimine saab olema märkimisväärne. Alust arvata, et keegi saab soliidse koguse väga mõistlikult hinnastatud IPOst, ju ei olnud. Mul on pigem hea meel, et 15 000 märkijat saavad tehnoloogiaettevõtte eduloost osa. Kui ettevõtte on atraktiivne, siis on võimalus osta börsil turuhinnaga aktsiad juurde.
Märkisin 1000, sain 35, eks siis jään seda €20 hinnasilti ootama või lisaemissiooni.
Ootan huviga, mitu % märkijatest end esimesel kauplemispäeval tühjaks müüa proovib.
TextMagicul on nüüd rohkem aktsionäre kui oli OEG-l või Eesti Telekomil enne nende ülevõtmist.
"MRK"
ehk kui märkisid 5000€ eest, saad 49 aktsiat hetkevääringus 245€

Polnud nii. Märkisin 20000e eest, sain 39tk