Veidi offtopic, aga tänu sellele carlose postitusele ma avastasin XERS ning võtsin positsiooni mida hiljem ka suurendasin. Eriti viimasel ajal on see kenasti toimetanud. Tänud jagamast!
XERS on jah väga tubli olnud.
Kui juba offtopic oleme, siis värskeim ost mu pensionifondi on AMTX, pika vaatega.
AST on millestki olulisest vaevatud praegu, või lihtsalt üldine masendus?
Scott/Shanti on veidi osalust vähendanud: https://www.insiderscreener.com/en/company/ast-spacemobile-inc
pakuks et lühiajaliselt võib see hinda 28st allpool hoida?
Kui lühiajaliselt on lühiajaliselt? Mul on vaja enne 31. kott tühjaks müüa. Kas peaks seda tegema kohe enne kui veel kukub, või on vahepeal mingit taastumist loota?
hinnaliikumist ei oska ilmselt keegi öelda ega saa soovitusi anda. minul poolpikk vaade ca 1-2 aastat, lühiajaliselt = järgmise evendi v selle ootuseni (mais peaks BB2 orbiidile saadetama)
Ma vaataks seda kõike sellise nurga alt, et ajateljel on ettevõtte järjest edusamme teinud ja on oluliselt paremas seisus kui aasta, pool aastat või ka 3 kuud tagasi. 1 aastasel graafikul on keeruline masendust otsida.
Buffet on öelnud, et kõige parem oleks kui börs oleks suletud paar aastat.
Aktsiahind lühiajaliselt näitab midagi, mida mingid inimesed arvavad ja neid arvamusi on palju.
AST puhul on veel selline lugu, et tegelikult täielikult veel väga aru ei saada selle potentsiaalist kui tehnoloogia võimekusest, kuigi neid infokilde on piisavalt visatud.
Ja hetkel üldine taust on see, et likviidsus turul väheneb ja osaliselt põgeneb USA börsilt.
Institutional investorid laadisid terve aasta ennast sisse ja omavad tänaseks üle 60% floatist.
Kas keegi vähendab üldise makro taustal või vaadatakse kõrvalt, ilmselt.
Lisaks ma tooks välja sellise mõtte, mida olen täheldanud, et tavainvestorid tajuvad aega täiesti erinevalt ettevõtte tegemistest ajateljel, sest ootavad iga päev ja iga nädal uudiseid ja satuvad masendusse kui neid ei tule. Kuigi 2 kuud tagasi ettevõte teatas, et neil on selge plaan, kuidas Euroopa turul 3x suuremat ampsu kiiremini saavutada. Ja testide tulemused näitasid, et AST tehnoloogia on igas mõttes superior ning tänasel turul talle ühtegi vastast ei ole. Neid erinevaid verstaposte on viimaste kuudega olnud veel ja veel.
Kordan siinkohal oma lemmiktsitaati Mungerilt - “big money is in the waiting”
See on kõik väga veenev ja tore, aga kahjuks ei ole üldse võimalik oodata. Pikas perspektiivis hoiaks seda heameelega, kuigi pean vist riskantsemaks paigutuseks kui carlos seda teeb. Potentsiaali siin tõesti paistab olevat.
Sorry, ma ei pannud tähele seda lühialalist küimust.
Seda, mis aktsiahind homme või järgmine nädal teeb või kas mingi üllatav uudis kuskilt tuleb, on üsna keeruline hinnata.
Ma arvan, et lühiajaliselt on vastus üldises ebakindluses turul ja likviidsuse vähenemises, mis mõjutab kõike.
ASTS on ülemüüdud. Põrkab ilmselt lähipäevil EMA21 või isegi EMA50ni. Müü ära kas 26.53 või 27.52 juures.
Jajah, eks siis ootab ja vaatab veel natuke. Endal oli viimane kripeldus müüa 28 juures aga otsustasin olla liiga ahne kahjuks. Oleks pidanud kuulama, mis soolikad rääkisid.
netcat, jälgi oma positsiooni nüüd!
Sain 29.30 pealt oma ASTist lahti. Tasus õhtuni ootamine ära.
Huvitav, kui suure paugu need tariifid AST arengule võivad panna.
Ei näe, et see kuidagi suurelt mõjutaks ASTS tegevust. Tulevased rahavood on seotud mobiilside operaatoritele pakutava teenusega. Pikemmas pespektiivis on pigem küsimus kuidas Euroopa hakkab USA tehnoloogia gigante maksustama, seal võib ka ASTS tegevus saada mingeid lisamakse. Aktsia hinda mõjutab kindlasti korralikult kuna riskantsematest, rahavoogu mittepakkuvatest varadest kapital lahkub paaniliselt. Samas sel aastal on oodata palju edasiminekut ja uudiseid ettevõtte tegevuses, need toovad kahtlemata kaasa kiiireid hüppeid aktsia hinnas, volla ka FOMOt. Ma ei müü midagi, pigem ostan juurde
Seda on keeruline praegu hinnata. AST tootmine on üle 90% in-house ja puhtalt sisendmaterjalide pealt üks tegi kalkulatsiooni, et teoreetiliselt 1.2m satelliidi kohta.
Samas on järgmise 1-2 aasta satelliidid oma tootmise tsüklis juba nii kaugel, et enamus materjalidest peaks olemas olema.
Ma arvan, et EC raames seda kindlasti küsitakse ettevõtte käest.
Kuidas eruoopa telekomi vahendatavat satelliidi teenust maksustatakse, hea küsimus.
Kus teenust osutatakse ? Müüja on VODaga kokku pandud JV. Iga riik saab oma Gateway maapinnal kustkaudud kogu andmeside liigub. Tegemist ei ole nagu üle piiri liikuva kaubaga. Uues Barcelonas püsti pandud tehases hakatakse ilmselt Gatewaysid tootma.
Ma sellele küsimusele ei oska vastata ja küsisin Groki käest, see on vastuse kokkuvõte:
"In summary, tariffs could raise ASTS’s costs in Europe, particularly if they target U.S.-origin equipment or components, potentially affecting SatCo’s pricing and profitability. However, the joint venture’s structure—local production in Spain, Vodafone’s established market presence, and a focus on European sovereignty—positions it to weather such pressures better than fully U.S.-based competitors. The real impact hinges on the specifics of any tariffs (e.g., scope, rate, and targeted goods/services) and broader geopolitical trade dynamics, such as U.S.-EU or EU-China negotiations. For now, SatCo’s planned rollout in 2025-2026 appears resilient, but vigilance regarding trade policy shifts will be key."
Ma olen seda lepingut juba vist mingi aasta aega oodanud. Aga ta tuleb. Mitte Kas vaid Millal
Taustal asjad liiguvad õiges suunas ja turg pakub ostukohti.
Selle osas ei ole midagi muutnud: Buy on weakness.