Tehisintelligents ja robotid.

wise
Hilja, hiinlased kindlasti teevad juba.

http://www.todayonline.com/singapore/driverless-vehicles-may-be-used-clean-singapores-streets

But despite numerous innovations like cleaning robots, the cleaning sector has been one of the “most difficult areas to automate” as the current technology is focused on specific tasks.
wise
Sattusin täna jälle üle pika aja mustamäele ja ennäe, Akadeemia teel jalutas üks selljälle seda valget tünni. Samas ei tea kah, võibolla see musta jopega tüüp tahtis seda varastada või oli teepeal sellega lihtsalt sõbraks saanud. Aga, ma täiesti pikkisilmi ootan, millal toimub läbimurre ning ma seda iseliikurit ilma peremeheta vuramas näen.

Viimases Restardis olid Starshipi mehed Heinla ja Martinson külalisteks. Täitsa saate lõpust jäi kõrva, et selle aasta jooksul lubati peremeheta vuramist. Huvitav saade oli, soovitan järelkuulata.
mx77
wise
Hilja, hiinlased kindlasti teevad juba.

Just, lihtsam on niisama LHV foorumis vinguda

Muide, postitused, milles on rohkem kui 7 sõna on lugejale oluliselt paeluvamad. See kehtib ka tagasiside andmise puhul. Ja isegi siis, kui need on iroonilised, sarkastilised või kriitilised. Aga no tänud, tagasiside seegi, kuigi intelligentsusest just ei pakata. Kui sinu arust on siin teemas palju vingumist ja see häirib sind, siis palun, keegi ei sunni sind seda lugema.
Jah, sellised üle 7 sõna postid, kus kirutakse, kui kassiir teavitab sind sellest, et poiss, sul pole pappi arvel on megasisukad.
(tuli vist üle 7 sõna ära?)
ttrust

Kuigi olen üritanud mõistusega seda emotsiooni maha tampida, siis selver on emotsionaalselt midagi eksklusiivsema-eliitkaupluse-sarnast.

Ohoh. Kas nad sellest lollist kombest, et kõik vahekäigud mingeid kaubaaluseid täis toppida, on lahti saanud? Pole ammu külastanud, aga see oli asi, mis selveri puhul pidevalt närvidele käis...
http://thoughtonomy.com/the-future-is-now-here-come-the-robots/
Reaalne asi, mida ka Eestis juurutatakse. Programm, mis nokitseb algoritmi järgi ülesandeid teha (tõstab andmeid ühest programmist teise, täidab exceli tabeleid või võtab sealt andmeid, saadab meile jne). Maksab vähem kui Eesti keskmine palk ja töötab 24/7. Anna ainult tööd ette.
Äsja toimus sarnasel teemal Trehvunks, Peeter Oja jutt meelelahutuslikus osas oli kusjuures ka küllalt asjalik ja viis tähelepanu elukunstnikele.

Soovitan vaadata videosid. Tõsisematele asjaarmastajatele soovitan Peeter Oja video muidugi vahele jätta. :)
ziff
ttrust

Kuigi olen üritanud mõistusega seda emotsiooni maha tampida, siis selver on emotsionaalselt midagi eksklusiivsema-eliitkaupluse-sarnast.

Ohoh. Kas nad sellest lollist kombest, et kõik vahekäigud mingeid kaubaaluseid täis toppida, on lahti saanud? Pole ammu külastanud, aga see oli asi, mis selveri puhul pidevalt närvidele käis...

Ma üritan meenutada. Viimati kui Selveris käisin siis mingeid selliseid takistavaid kaubaaluseid mulle jalgu seal ei jäänud. Seega ei pannud tähele. Küll kunagi varem on küll seda olnud ning mitte ainult Selveris.

Ma ei tahtnud oma postitusega Selverit kiita. Kaine mõistuse järgi ei erine Selver teistest suurpoodidest. Pole tal mingit erilist eelist. Aga nad on suutnud luua alateadvusesse sellise emotsiooni, nagu Selver oleks midagi eksklusiivset ja tunduvalt kvaliteetsemat.
Võibolla Selveri Köögi pasteet mängib rolli selles?
mx77
Jah, sellised üle 7 sõna postid, kus kirutakse, kui kassiir teavitab sind sellest, et poiss, sul pole pappi arvel on megasisukad.
(tuli vist üle 7 sõna ära?)

Pakun, et otsid siinsetest foorumitest justnimelt selliseid postitusi, kus saaks ennast rahaliselt eriliselt jõukana näidata. See on just see teema. Palju õnne, sul õnnestus see!
ttrust
ziff
ttrust

Ma üritan meenutada. Viimati kui Selveris käisin siis mingeid selliseid takistavaid kaubaaluseid mulle jalgu seal ei jäänud. Seega ei pannud tähele. Küll kunagi varem on küll seda olnud ning mitte ainult Selveris.

Ma ei tahtnud oma postitusega Selverit kiita. Kaine mõistuse järgi ei erine Selver teistest suurpoodidest. Pole tal mingit erilist eelist. Aga nad on suutnud luua alateadvusesse sellise emotsiooni, nagu Selver oleks midagi eksklusiivset ja tunduvalt kvaliteetsemat.
Võibolla Selveri Köögi pasteet mängib rolli selles?

See pultidega iseteenindus on ikka üle prahi : )
Vot seda pultidega asja pole ma kunagi kasutanud, samas Rimi iseteenindus on küll selline tip top, astud sisse, piiksutad asjad läbi, teed klõp klõp ja jalutad minema.
Mingi selveri pult, öööh äääh, milleks ?
...a kas võiks olla ka Eestis mingi tubli ettevõte, kes valmistaks iseteenindus kassasid?
tulu
...a kas võiks olla ka Eestis mingi tubli ettevõte, kes valmistaks iseteenindus kassasid?

IDS vist mingile poeketile tegi seda, viidet ei ole jäi lihtsalt meelde kuskilt.
See probleem(?) olemas: https://www.technologyreview.com/s/604087/the-dark-secret-at-the-heart-of-ai/
Mina usaldan küll puhast algoritmilist värki 100x rohkem kui asja mille on kokku kirjutanud loll, laisk või kuri progeja.
A kust tuleb see puhas algoritm, mida EI OLE kokku kirjutanud loll, laisk või kuri progeja?
Musk ja 116 kirjutasid kirja kus tahavad, et ÜRO sõjarobotid keelustaks. Melbourne'is algas olulisemaid AI konverentse, International Joint Conference on Artificial Intelligence (IJCAI).
https://www.theguardian.com/technology/2017/aug/20/elon-musk-killer-robots-experts-outright-ban-lethal-autonomous-weapons-war
Milrem teatas äsja uuest tootest: Milrem Robotics Rolls out its New Type-X RCV
The medium class Type-X Robotic Combat Vehicle by the European leading robotics and autonomous systems developer Milrem Robotics passed its initial mobility tests.

The Type-X will become an intelligent wingman to main battle tanks and infantry fighting vehicles and will be capable of taking on the most dangerous tasks and positions, resulting in lower lethality risks.

“The Type-X will provide equal or overmatching firepower and tactical usage to a unit equipped with Infantry Fighting vehicles. It provides means to breach enemy defensive positions with minimal risk for own troops and replacing a lost RCV is purely a logistical nuance,” said Kuldar Väärsi, CEO of Milrem Robotics.

The Type-X can be fitted with a cannon up to 50 mm. With up to a 30 mm cannon the RCV is airdroppable - the C-130J and the KC-390 can carry one, an A400M two and a C-17 five.

“The vehicle will be equipped with intelligent functions such as follow-me, waypoint navigation and obstacle detection with Artificial Intelligence being part of the algorithms,” Väärsi said. “Also, our software developers have taken a totally new and innovative approach to allow remote controlled operations on higher speeds.”

With a weight of 12 tons and efficient power management the vehicle has superior terrain capabilities. Its height of 2.2 m and a rear engine provide low visual and heat signature.

The Type-X is three to four times lighter and its cost significantly lower than that of a conventional IFV. It has been designed with intelligent predictive maintenance combined with a Health and Usage Monitoring System and Line Replacement Unit principle to ensure a low Through Lifecycle Cost and logistic footprint. Its hybrid powertrain and rubber tracks reduce lifecycle costs significantly.

Watch the Type-X video: https://youtu.be/34-NWYQ0L0c

Ilmselt väga kaugel pole, kuid selleks, et laia tarbijaskonnani jõuda nagu näiteks robotimurid, basseinipuahstajad, aknapesurobotid jne läheb veel kindlasti palju aega.
Üpris hale plugin-in üritus.