Tehisintellekt

Arvestades, mis päringuid juba praegu andmekeskustes majutamiseks tuleb siis üldiselt tundub küll, et võiks rekida põlevkivijaamad ja ehitada tuumajaama. Võidumees on see, kellel on elektrit.

selle ajaga, kui suur andmekeskus ennast siia jõuab kloonida, on odavast elektrist uuesti kallis saanud.

1 Like

… siis elektri kallinedes katkestab ning kloonib end odava elektri ajal edasi sealt kus pooleli jäi.

Tundub, et sa pole selliseid asju pidanud tegema.
Neid asju, mida niimoodi saab liigutada, et kloonitav objekt vahepeal muutusi ei vaja, on võrdlemisi vähe.

Kas sa arvad tõesti, et näiteks meeletult suur andmekeskus kopeerib ja kloonib ennast paari tunni jooksul korraga näiteks Californiast kuhugi Šotimaale teise meeletult suurde andmekeskusesse ära?

Sina väidad, et kopeerib. Mina väidan, et ei.

Õige väide.

Daamid ja härrad!

Palun lugege ttrusti kommentaare veidi vähem uinunud protsessorijõudlusega, siis kui tuul puhub ja elekter on odav. Ma olen ka mitmel korral nüri pilguga ttrusti jutust üle lasknud ja mõelnud, et… mida?! Aga autori nime näinud, loen alati tähelepanelikult. Sest mulle meeldib. Aitäh, ttrust.

Teemaaase - decibeli viidatud tabelis aastal 2035 alla 10x10 cm kiip võtab voolu 15 kW?!
Viisteist kilovatti!
Ruutdetsimeetrile :fire_extinguisher:

Kuidas nad sealt soojuse ära viivad?
Rongiga?
Auto peale vist ei mahu.

1 Like

Artiklis on jahutusest ka kirjutatud:

Eesti nishiks jääb puhas loodus… selle nautimisex pole palju voolu vaja… piisab suht kondimootorist ja / vöi jalgrattast

ja kui on soovix tösisemaid DNA analüüse teha, siis ei pea see arvutusvöimsus ju koduukse taga olema… seni oleme suht hästi hakkama saanud, ple see asi nii ull mdagi…

nh, valitsuse plaanide järgi mdgi ka veelgi rohkemal hulgal soid ja mülkaid… ega meie pakutavale vga plju konkurente sess ple…

1 Like

Toon valguskiire nende ellu, kes kardavad, et AI ja robotid võtavad neil lähikümnendil töö käest: Vastupidiselt kardetule loob AI igava Exceli kruttimise asemel mitmeid põnevaid ja rahuldustpakkuvaid väljakutseid ja karjäärivõimalusi, nagu näiteks selles töökuulutuses:
Sex Doll Product Tester and AI Trainer

Töötasu ja muud hüved Eesti mõistes täitsa kobedad:

• Annual Compensation $65,000 USD or equivalent (approx. £52,000 in the UK, €61,000 in the EU)
  • 22 days holiday + bank holidays per year
  • All paid travel to global events and our manufacturing partners in Asia
  • Remote work flexibility
  • Professional development stipend
  • Employee discount on products
  • Other perks such as free gym membership, internet, company cellphone, etc

Nüüd “chap! chap!” CV-sid kohendama!

3 Likes

Ma olen näinud tweete, kus on välja visatud selliseid fakte, et näiteks mingi naljaka AI video tegemisele, mis on 5 sekundit pikk ja milles näiteks Sam Altmani näoga tüüp teeb midagi naljakat, maksab tegijale firmale umbes 5 dollarit.
Kas kusagil on mingit head videot või artiklit, kus üritatakse sellised arvutused lahti seletada. Näiteks palju siis maksab AI firmale luua soovituid pilte, luuletusi või videomaterjali ja kuidas nad selliste numbriteni jõudsid? Skeptikud ütlevad vist, et selliste kuludega sellist tilulilu tegemist kasumlikuks teha on ikka üpris võimatu. Samas on Zukerberg vist öelnud ka, et no kui kulub selliste asjade arendamisele 200 miljardit ja asja ei saa, siis nii on lihtsalt ja otsime tulevikus uusi huvitavaid projekte metaversumi ja selliste kõrvale.

I wonder if it’s anatomically correct:

The latest AI robot at the 2025 IRC International Robot Conference. #irc #robot #humanoid #robotics