Äpist saab jälgida, mis kohad juba on koristatud ja kuhu veel minemata. Samuti on äpist mugav valida koristamiseks õiget režiimi. Minule koristajaäpp meeldib.
Samas jääb suht arusaamatuks pesumasina ja kuivati äpi kasutegur.
See kuradi äpimajandus ajab viimasel ajal täiesti hulluks - iga kuradi jubin tahab mingit äppi saada.
1. Ostsin millalgi CTEK CS ONE autoaku laadija. Laadijal on kirjade järgi recondition funktsioon, aga seda saab sisse lülitada ainult äpist. Äpp raisk tahab iga kord kuhugi perse sisse logimist ja parooli, mis on loomulikult ammu meelest läinud kui seda funktsiooni jälle vaja läheb. Selle ajaga kui telefoni otsid ja "forgot my password"-iga jändad on laadija juba ühenduse otsimise lõpetanud ja laeb tavarežiimis ja pead jälle saba seinast võtma ja connectima ja paroole toksima. See kuradi ahv, kes selle välja mõtles, tuleks selle sama laadija juhtmega üles puua. Oleks piisanud lihtsalt ühestainsast nupust...
2. Jalgrattal on Knog Scout ärandamisalarm. Mõtlesin, et kuivõrd laps hakkab peagi rattaga kooli väntama, oleks targem kui panen selle lapse ratta peale. Tuleb aga välja, et see neetud Knog app töötab ainult iPhone peal, aga lapsel on Android. Fuck, kas ma pean nüüd nende itineegite arust lapsele selle jaoks eraldi iPhone ostma??
3. Revoluti pank töötab ainult äpiga. Veebilehte polegi. Ma oleks ükskord kogemata BBY asemel peaaegu BBBY-d ostnud sest selle pisikese telefoniekraani peal ju ei näe sittagi.
1. Ostsin millalgi CTEK CS ONE autoaku laadija. Laadijal on kirjade järgi recondition funktsioon, aga seda saab sisse lülitada ainult äpist. Äpp raisk tahab iga kord kuhugi perse sisse logimist ja parooli, mis on loomulikult ammu meelest läinud kui seda funktsiooni jälle vaja läheb. Selle ajaga kui telefoni otsid ja "forgot my password"-iga jändad on laadija juba ühenduse otsimise lõpetanud ja laeb tavarežiimis ja pead jälle saba seinast võtma ja connectima ja paroole toksima. See kuradi ahv, kes selle välja mõtles, tuleks selle sama laadija juhtmega üles puua. Oleks piisanud lihtsalt ühestainsast nupust...
2. Jalgrattal on Knog Scout ärandamisalarm. Mõtlesin, et kuivõrd laps hakkab peagi rattaga kooli väntama, oleks targem kui panen selle lapse ratta peale. Tuleb aga välja, et see neetud Knog app töötab ainult iPhone peal, aga lapsel on Android. Fuck, kas ma pean nüüd nende itineegite arust lapsele selle jaoks eraldi iPhone ostma??
3. Revoluti pank töötab ainult äpiga. Veebilehte polegi. Ma oleks ükskord kogemata BBY asemel peaaegu BBBY-d ostnud sest selle pisikese telefoniekraani peal ju ei näe sittagi.
"toonik"
Samas jääb suht arusaamatuks pesumasina ja kuivati äpi kasutegur.
Sellel on väga suur kasutegur. Esiteks saab tootja sinu andmeid varastada. Teiseks saab tootja lihtsasti koguda ka selliseid andmeid mille kogumise kohta sa ei tea, et neid kogutakse. Neid saab jälle kasulikult kolmandale osapoolele müütada. Neljandaks teeb see "planned obsolescence" väga lihtsaks. Tarkvaraliselt lihsalt lülitatakse su seade välja ja suunatakse sind poodi uut ostma.
Lisaks on IoT veel üks Suur Turva Auk. Selle IoT võrgu lappimine ja kõigi aukude kinni toppimine on päris krõbe töö isegi kogenud it mehele. Tavakasutajast parem ei räägigi. Kui "kuri äkker" tuleb sulle "koju sisse", sealt edasi sinu töö läpakasse, sealt VPN kaudu sinu tööle ja sealt midagi pihta paneb, siis tänad oma "tarka külmkappi" selle eest.
FBs testis üks sell hinna "pulkasid" mis "lollist" tegelekast "Smart TV" teevad. Kõiugest paarikümne rutsi eest. Aruanne oli masendav. Parimatel Pulkadel oli kohe süsteemi sisse ehitatud 4-5 erinevat "pahavara" mis kõik kohe "koju helistama" kukkusivad. Mõnel puhul olid pahavarad suisa nii aktiivsed, et lausa segasid teineteist.
Ja kõik see õndsus saabus sulle täiesti tasuta, lisaks smart tv funktsionaalsusele, hinna sees.
Ma olen 30 aastat IT-d teind ja mitte ühtegi "äppi" või "IoT-i" ei lase ma oma elamisele ligilähedalegi. Ainuke "tark" asi on "tark" TV ja see elab ka oma võrgus, kus pole ühtegi teist seadet ja Wiresharkiga kontrollin peale iga tarkvarauuendust, et ega sellel tükil mingeid "huvitavaid ideid" pole tekkinud.
Tere tulemast 21. sajandisse. Lisaks valitsusele kes "tahaks teada mida sa teed 24/7" ja igasugu kolme-tähega-organisatsioonidele seisab 77 äkkerit ja 88 "küsitava ärieetikaga ettevõtet" sinu virtuaalse ukse taga: "Little pig, little pig LET ME IN"
"Offf"
Ma olen 30 aastat IT-d teind ja mitte ühtegi "äppi" või "IoT-i" ei lase ma oma elamisele ligilähedalegi. Ainuke "tark" asi on "tark" TV ja see elab ka oma võrgus, kus pole ühtegi teist seadet ja Wiresharkiga kontrollin peale iga tarkvarauuendust, et ega sellel tükil mingeid "huvitavaid ideid" pole tekkinud.
Tere tulemast 21. sajandisse. Lisaks valitsusele kes "tahaks teada mida sa teed 24/7" ja igasugu kolme-tähega-organisatsioonidele seisab 77 äkkerit ja 88 "küsitava ärieetikaga ettevõtet" sinu virtuaalse ukse taga: "Little pig, little pig LET ME IN"
Sekundeerin.
Röögatu kogus on igasugust kola, kes tahab kodusesse WiFi võrku ronida, sest siis saab äpiga miskit juhtida-sättida.
Enamik tavakasutajaid laseb sellel südamerahuga juhtuda.
Minu mätta otsast vaadatuna on igasugune IoT paras "kepp ja käpikud". Oma elamises kasutan ainult siis kui oman täit kontrolli selle kola üle...
Kunagi mururobotit ostes püüdis müügimees mulle seletada, et vaja on ikka seda äpiga juhitavat versiooni. Miks - aga no siis saab kaugelt juhtida ja seadmega tegeleda. Minu vastuse peale, et mururoboti olemasolu kogu mõte on ju selles, et tema ja muruga MITTE tegeleda läksid müügimehe silmad väga suureks :).
Muru- ja tolmujobotite (nende moodsamate) kontekstis on "äpp" täitsa mõistlik. Kuigi 1000x mõistlikum oleks muidugi "veebileht" ... imemise- või niitmise ala progemine selles äraneetud "äpis" tibatillukesel ekraanil on kah k+k.
Samas, selliste tõpranahkade jaoks saab teha omaette VLANis omaette WiFi leviala, KORRAKS sinna ühenduda, robot välja õpetada, kus tohib ja kus ei tohi toimetada ... ja tsaupakaaa. Kuni järgmise korrani.
Ma olen päris mitmel "murujoboti müügijobul" ajanud juhtme suitsema, kui teemaks tuleb "murjobukaku vajadust 24/7 INTERNETI VÄLISÜHENDUSE tarbeks". Mida kuradit? Nuhite mu järel või? Küsib Offf. Eee... ei ei tarkvarauuendused ja ... üleüldse. MIDA KURADIT, tarkvarauuenduse ma teen siis kui ma seda vajalikuks pean.
No aga meie robot ei tööta kui tal 247 Internetti pole. Sorrivaan, aga siis ma teie robotit ei osta ka. Eriti, kui te ei suuda mulle adekvaatselt seletada, MILLEKS seda vaja on.
Natuke kisub teematriiviks. Ehk oleks meil vaja teemat "21. sajandi elektroonilise nuhkimise ja tootjate omavoli tampimine"
Samas, selliste tõpranahkade jaoks saab teha omaette VLANis omaette WiFi leviala, KORRAKS sinna ühenduda, robot välja õpetada, kus tohib ja kus ei tohi toimetada ... ja tsaupakaaa. Kuni järgmise korrani.
Ma olen päris mitmel "murujoboti müügijobul" ajanud juhtme suitsema, kui teemaks tuleb "murjobukaku vajadust 24/7 INTERNETI VÄLISÜHENDUSE tarbeks". Mida kuradit? Nuhite mu järel või? Küsib Offf. Eee... ei ei tarkvarauuendused ja ... üleüldse. MIDA KURADIT, tarkvarauuenduse ma teen siis kui ma seda vajalikuks pean.
No aga meie robot ei tööta kui tal 247 Internetti pole. Sorrivaan, aga siis ma teie robotit ei osta ka. Eriti, kui te ei suuda mulle adekvaatselt seletada, MILLEKS seda vaja on.
Natuke kisub teematriiviks. Ehk oleks meil vaja teemat "21. sajandi elektroonilise nuhkimise ja tootjate omavoli tampimine"
"Offf"
Mida kuradit? Nuhite mu järel või? Küsib Offf. Eee... ei ei tarkvarauuendused ja ... üleüldse. MIDA KURADIT, tarkvarauuenduse ma teen siis kui ma seda vajalikuks pean.
Tarkvara uuendab igal talvel see kontor kus robot talvitub. Iselahenduv pseudoprobleem, sest kuna seade ilmavõrgu küljes ei ole, ei ole teda vaja ka igat masti turvanõrkuste eest kaitsta.
"Marvin"
/../
Hästi lühidalt. Kui markedroid ruttab mulle pakkuma Seadet, mis näiteks keedab, küpsetab, peseb või kuivatab, imeb või puhub ja seletab, et Parim Mudel on ikka äppiga aga ei oska seletada, MIKS peaks see äppp seal üldse olema, siis NO DEAL.
Kui markedroid ruttab mulle pakkuma Seadet, mis näiteks keedab, küpsetab, peseb või kuivatab, imeb või puhub ja seletab, et Parim Mudel PEAB saama 24/7 Internetiühenduse, muidu ta ei tööta, aga ei suuda mõistlikult seletada, MIDA KURADIT see seade 247 Internetsist otsib, siis ... NO DEAL.
If it has LCD touchscreen instead of buttons - NO DEAL.
If it has built-in non-changeable battery - NO DEAL.
And so on and so on... you know the drill.
Neljandaks teeb see "planned obsolescence" väga lihtsaks. Tarkvaraliselt lihsalt lülitatakse su seade välja ja suunatakse sind poodi uut ostma.
Seda osa ma päriselt ei tahaks uskuda. See võiks olla kabelimats tootjale, kui see välja tuleb. Ja küllap tuleb ka.
"toonik"Neljandaks teeb see "planned obsolescence" väga lihtsaks. Tarkvaraliselt lihsalt lülitatakse su seade välja ja suunatakse sind poodi uut ostma.
Seda osa ma päriselt ei tahaks uskuda. See võiks olla kabelimats tootjale, kui see välja tuleb. Ja küllap tuleb ka.
John Deere robotniiduk. Ei olnud isegi internetiühendust. Lihtsalt ühel ilusal kuupäeval ütles, et nüüd on kõik ja mine teenindusse. Õnneks pääsesin mõnekümne euroga. Kurat teab mis counter tal täis tiksus, kas kuupäev, töötundide arv või läbitud kilomeetrid. Rohkem see brand minu raha ei saa.
"iffkillla"
Pole kuulda olnud, et näiteks Applet oleks kabelimatsutatud.
Apple ei läinud katki ja neil oli suht usutav seletus asjale. Ja see tuli välja.
"kindsigo""toonik"Neljandaks teeb see "planned obsolescence" väga lihtsaks. Tarkvaraliselt lihsalt lülitatakse su seade välja ja suunatakse sind poodi uut ostma.
John Deere robotniiduk. Ei olnud isegi internetiühendust. Lihtsalt ühel ilusal kuupäeval ütles, et nüüd on kõik ja mine teenindusse. Õnneks pääsesin mõnekümne euroga. Kurat teab mis counter tal täis tiksus, kas kuupäev, töötundide arv või läbitud kilomeetrid. Rohkem see brand minu raha ei saa.
See oli kohustuslik teenindusaeg, mitte rike? Katki võivad igasugu asjad minna, kõige taga ei ole tonti.
Pigem see näide toetab minu seisukohta - netiühendus ei mängi mingisugust rolli ja tarbija seda toodet rohkem ei osta.
Nvidia kvartaliaruandest võib lugeda, et uus trend on riiklikud tehistaibuarendused, millest tulev käive jääb vahemikku 11-15 miljardit ehk napilt alla poole. Inimesed olge valvsad.
tehisaru/AI/muud metafoorid kõlavad küll jube seksikalt, aga mõista tuleks kõigi neid tehisintellekti tooteid ikkagi sedasi, et kehvemal juhul ehitasime if-lausete peale boti, aga ütleme AI, sest siis me kõlame ägedamalt. Ja paremal (või kas see on ikka parem...) juhul ehitasime närvivõrgu ja treenisime ta andmete pealt, mida sinult ja sinu sõpradelt kogume, tegema otsuseid, millede jaoks muidu oleks pidanud 10 Pranathi palkama. No nagu if-lause, aga with benefits.
Aga kuna AI on juba delfi naistekas, siis oleks panna paslik panuseid järgmisele fadile.
Aga kuna AI on juba delfi naistekas, siis oleks panna paslik panuseid järgmisele fadile.
siretch, korralikult treenitud neurovõrk on suutnud lüüa kõik Track Mania inimrekordid. Kõik. Muu hulgas kuidagi ise õppinud "driftima" ja ära kasutama simulaatori glitche. Ajurakke on tal seejuures vähem kui äädikakärbsel. Treenimiseks, muidugi, kulus 2 aastat. Samas, "päris" tugitoolivormelipiloodi treenimiseks kulub ilmselt kauemgi.
Mõtleme nüüd, mida natuke suurema ajurakkude hulgaga robot võib saavutada.
Mõtleme nüüd, mida natuke suurema ajurakkude hulgaga robot võib saavutada.
Offf, loomulikult on. Ja päris närvivõrgud on ka adekvaatselt rakendatud -- nt tuvastamaks erisusi planeetide atmosfäärides vms mustrites, kus inimene pole analüüsiks sisuliselt võimeline.
Aga need "AId" millest igasugu startupid ja "kratid" räägivad, noh need on need mida mina silmas pidasin :))
Närvivõrgud ise on toredad ja neid ehitada ka põnev.
Aga need "AId" millest igasugu startupid ja "kratid" räägivad, noh need on need mida mina silmas pidasin :))
Närvivõrgud ise on toredad ja neid ehitada ka põnev.
Musk sai oma 100MW tarbiva xAI valmis, aga linna võrgust ostab kõigest 50MW, ülejäänud toodab ise gaasiturbiinidega. Ühest küljest näitab see jälle Muski võimet probleemidele loominguliselt läheneda, teisest küljest seda, et arbuusid võivad küll haukuda, aga AI läheb edasi nii et CO2 pilv taga.
https://www.businessinsider.com/elon-musk-xai-colossus-supercomputer-nvidia-reid-hoffman-chris-lattner-2024-9
https://www.businessinsider.com/elon-musk-xai-colossus-supercomputer-nvidia-reid-hoffman-chris-lattner-2024-9
"decibel"
Musk sai oma 100MW tarbiva xAI valmis, aga linna võrgust ostab kõigest 50MW, ülejäänud toodab ise gaasiturbiinidega. Ühest küljest näitab see jälle Muski võimet probleemidele loominguliselt läheneda, teisest küljest seda, et arbuusid võivad küll haukuda, aga AI läheb edasi nii et CO2 pilv taga.
Ole ettevaatlik, raalivanamees võib sellise uudise peale skisofreenia saada. Kui tal seda juba pole.
Muski Colossuse sisevaade:
https://youtu.be/Tw696JVSxJQ
https://youtu.be/Tw696JVSxJQ
OpenAI on omadega ummikus, ChatGPT on stagneerunud ja GPT-5 ilmumine järjekordselt edasi lükatud.
https://youtu.be/9zPOMURyqWE
https://www.digitaltrends.com/computing/openai-orion-trouble-small-improvement-over-gpt-4/
https://youtu.be/9zPOMURyqWE
https://www.digitaltrends.com/computing/openai-orion-trouble-small-improvement-over-gpt-4/