Tehisintellekt

Olevipoeg
Moraal ja eetika vastab alati ühiskonna vajadustele mitte vastupidi. Aga eks konservatiivid hindavadki kõike ja kõiki oma väärtuste ja fantaasiate järgi, et mida kõike nemad ise teeksid kui võimalus oleks, aga näe konservatiivsed väärtused ei luba.

Eks nii on. Aga maailm toimetab omaette, Sinu kujutelmad pärinevad jällegi sellest, mida Sulle õpetatud on ja Sinu fantaasiatest. Parim oleks, kui maailma jääks alles väga palju erineva kultuurikesksusega piirkondi, ka selliseid, kus Sinu õpetust ei ole iial kuuldud.
OpenAI plaanib 10M Nvidia GPU-ga süsteemi, kusjuures iga GPU tarbib 700W võimsust. Muu infra ka juurde, siis see teeb kõik kokku nii 20GW. Ja ega siis OpenAI pole ainus, igatahes rohepöörde võib ära unustada, 10 aasta pärest on elekter maailmas kõige suurem defitsiit ning kõik söejaamad pannakse uuesti tööle.
https://wccftech.com/openai-making-an-advanced-ai-model-that-connects-10-million-nvidia-gpus-together/
10 aasta pärast on piisavalt päikese- tuule, ja misiganes nö rohelektrit tootvaid jaamu. Veel 7 kuud tagasi räuskasid äärmusliberaalid, et 3 sendine elekter ei ole võimalik. Ometigi on meil juba elektrihind kohati mitmeid sente miinuses.
"Tervist Teile"
10 aasta pärast on piisavalt päikese- tuule, ja misiganes nö rohelektrit tootvaid jaamu. Veel 7 kuud tagasi räuskasid äärmusliberaalid, et 3 sendine elekter ei ole võimalik. Ometigi on meil juba elektrihind kohati mitmeid sente miinuses.

Just - ka täna on maailmas füüsilisi asukohti, kus odavat elektrit on jalaga segada ning pigem on probleem selle ülejääva energia tarbijani toimetamisega (Norra, Island, Põhja Rootsi). Kusjuures nii naljakas, kui see ka pole - sealne kliima lahendab ka nende GPU-de jahutuse probleemi. Tee vaid datacenteri uksed lahti ja puhu protsessorite vahelt kohalikku tuult läbi.

OpenAI võib minna sinna ning paari peenikest klaasist traati pidi sealt mäe otsast oma kunstliku intellektiga maailma valgustada :)
"decibel"
OpenAI plaanib 10M Nvidia GPU-ga süsteemi, kusjuures iga GPU tarbib 700W võimsust. Muu infra ka juurde, siis see teeb kõik kokku nii 20GW. Ja ega siis OpenAI pole ainus, igatahes rohepöörde võib ära unustada, 10 aasta pärest on elekter maailmas kõige suurem defitsiit ning kõik söejaamad pannakse uuesti tööle.
https://wccftech.com/openai-making-an-advanced-ai-model-that-connects-10-million-nvidia-gpus-together/

Samast artiklist:
10 Million AI GPUs powering OpenAI's future language models is astronomical in terms of scale. Given the current capacity of NVIDIA, the company can only produce a Million AI GPUs so that is going to take 10 years to realize the true vision of this massive project.

"2korda2"
"decibel"

Samast artiklist:
10 Million AI GPUs powering OpenAI's future language models is astronomical in terms of scale. Given the current capacity of NVIDIA, the company can only produce a Million AI GPUs so that is going to take 10 years to realize the true vision of this massive project.

Ja edasi võib lugeda:
But NVIDIA is working with TSMC to increase supply and the production can soon increase by a huge factor
"Tervist Teile"

Kas ongi nii lihtne, tasuta lõuna? Mina küll ei ole nõus investeerima päikesejaama või tuuleparki, mis ennem laguneb tükkideks kui ennast kasvõi ära tasub, rääkimata investeeringu kasumlikkusest
"tulu"
"Tervist Teile"

Kas ongi nii lihtne, tasuta lõuna? Mina küll ei ole nõus investeerima päikesejaama või tuuleparki, mis ennem laguneb tükkideks kui ennast kasvõi ära tasub, rääkimata investeeringu kasumlikkusest

Rahva käest ei küsi keegi, nutad ja investeerid. Läbi rohetasude ja maksude.
Tere, ma ei tea kas see on õige koht kuhu kirjutada, aga olen nüüd lugenud mõnda aega kuplemise robotitest ja osad teevad päris head tootlust, paljud isegi keskmiselt üle 40% aastas. Praegu olen leidnud parimad arvustused risk/tootlus brokerextra lehelt ja nendel robotitel on mitme aastane kasumlik ajalugu. Kas kellegil on antud teemal kogemusi ?
"Vaike Investor"
Tere, ma ei tea kas see on õige koht kuhu kirjutada, aga olen nüüd lugenud mõnda aega kuplemise robotitest ja osad teevad päris head tootlust, paljud isegi keskmiselt üle 40% aastas. Praegu olen leidnud parimad arvustused risk/tootlus brokerextra lehelt ja nendel robotitel on mitme aastane kasumlik ajalugu. Kas kellegil on antud teemal kogemusi ?

https://brokerextra.com/privacy-policy/
PRIVACY POLICY
Last updated July 19, 2023
This privacy notice for OÜ Puupõld

Kontaktandmed
OÜ Puupõld

Hästi panete, pange edasi.
Ai ai, annad tehisintellektile nats rohkem infot ja see kipub kohe ülekäte minema - NEW SCIENTIST: Mida rohkem tehisintellekt õpib, seda rassistlikumaks see muutub...
Tehisintellektiga on huvitav "kahvel". Kõigepealt "varastab" TehisTühm mõnest adekvaatsest foorumist a la "stackoverflow" sisu ja meta-andmed, ehk siis hinnangud sisule. Sisulised hinnangud, mis on antud mõtlevate ja vastuse läbi töötanud isikute poolt -- väärt, kuldaväärt, kraam "treenimiseks". Siis "õpib" tehistühm need vastused pähe, sisuliselt koostab väga nutika kontekstitundliku otsinguindeksi. Ja siis hakkab Tühm varastama samasest "stackoverflowst" kasutajaid. Enne lahkuvad küsijad ja veidi hiljem vastajad. Seega on iga TehisTühm, mis varastab oma teadmusbaasi Internetsi avarustest ühtlasi ka iseenda hauakaevajaks.
miks küsijad enne lahkuvad?
Ma kas
"Vaike Investor"

https://www.youtube.com/watch?v=i-w7DFYRML0
Uuri seda linki. Rääkis, et on läinud üle manuaalselt kauplemiselt robotkauplemisele. Strateegia koostamisel aitas tehisintellekt. Ma olen ise alles manuaalse juures. Kasutan tradingview-t ja sierracharti, koos enda lototeooria tabeliga ainult simulatsioonina. Kui olen enesekindlam siis kopeerin simulatsioonist reaalsele kontole mobla app abil. Kauplen ainult enda rahaga ja ühe tehinguga riskin 1st 30protendini konto balansist. Mul kindlat reeglit ei ole. Huvitav mäng ja punktide teenimine, rahast palju ei mõte, aga õhku pole konto kordagi lennanud. Sest eelistan õppida teiste vigadest mitte enda vigadest. Olenevalt strateegiast win tehingud on 60-st 99ne protsendini. TradingView -ga teen tehnilist analüüsi ja Sierraga teen Wyckoff teooriat. Praegu teen dashboardi usa fundamentaal andmete kohta et suurtele liikumistele seletust otsida. Olen keskendunud eurusd ja eur futuruurilepingule. Ma arvan, et selleks, et minna üle robotile , on soovitab enne omandada manuaalselt kauplemine. Robotkauplemine on juba kõige kõrgem tase.
Müüge Nvidia, turul on uus kuningas.
Liang says his new chips are 30x more efficient by reducing the number of chips required to power these models. In fact, he claims that running the same trillion parameter model on competitor chips would take 50-200 chips, while claiming that SambaNova has reduced that to just eight chips.
https://techcrunch.com/2023/09/19/new-sambanova-chip-designed-to-handle-5-trillion-parameter-model/
Moore’s Law on surnud, elagu Huang's Law.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-outlines-jensen-huangs-law-of-computing
Teeb kiirkorras Jobsi? The Verge https://www.theverge.com/2023/11/18/23967199/breaking-openai-board-in-discussions-with-sam-altman-to-return-as-ceo
Update, 5:35PM PT: A source close to Altman says the board had agreed in principle to resign and to allow Altman and Brockman to return, but has since waffled — missing a key 5PM PT deadline by which many OpenAI staffers were set to resign. If Altman decides to leave and start a new company, those staffers would assuredly go with him.
Ei tulnud midagi välja sellest, need 4 klouni MTÜ nõukogus mis OpenAI-d kontrollib ei olnud nõus vist ikkagi lahkuma ja Microsoft pakub 'uue kodu' Altmanile, 2. asutajale Brockmanile ja vist sellele suht suurele oluliste töötajate pundile kes nõukogu peale vihastasid ja firmast lahkusid ja -vad.
Altman ise süüdi ka muidugi, et sellise veidra org. mudeliga nii kaua jätkas, kus asutajatel ja investoritel (MS kulutas mõned jardid, et 49% OpenAI-st saada) üldse mingit erilist mõju polnud ja nõukogus istusid lisaks A-le ja B-le tegelased kes nüüd vbl suht vee peale tõmbasid sellele firmale oma valikutega.
Tsirkus kestab, töötajad nõuavad uut nõukogu sh. 1 nõukogu liige :)

In a letter, they question the board's competence, and accuse it of undermining the firm's work.
Senior staff are among the many signatories.
The sacking on Friday of Mr Altman, one of the leading figures in artificial intelligence (AI), shocked the tech world.

One of the board members involved in his dismissal, OpenAI's chief scientist Ilya Sutskever, has said on X, formerly Twitter, that he made a mistake. "Now I deeply regret my participation in the board's actions. I never intended to harm OpenAI. I love everything we've built together and I will do everything I can to reunite the company", he posted.
Sutskever has signed the letter calling for the board - on which he sits - to be dismissed. BBC
Sam Altmani teema võttis uue pöörde
https://twitter.com/HackingButLegal/status/1726644137997611103

This is Sam Altman's sister,
@phuckfilosophy
.
"What must it be like to be an almost tech billionaire terrified of the little sibling (you lost privileges to call me your sister) who you repeatedly molested [....]
I'm still alive, and you're still scared"