Tallinna Sadam (TSM1T)

Mida väiksem dividend 2023.a. eest, seda parem!

Madalam dividendimakse annab ettevõttele tulevikku rohkem kasvuruumi, mis omakorda võiks tuua järgnevatel aastatel suurema dividendimakse.

See on diip! Kui dividende ei maksa siis kaubavedude maht tõuseb.
Dividendi ettepanek 0,073 eurot aktsia kohta.
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bcee1274a19a3f1eaa0cf56d26464ca38&lang=et&src=listed
"RaitM"
Mida väiksem dividend 2023.a. eest, seda parem!

Madalam dividendimakse annab ettevõttele tulevikku rohkem kasvuruumi, mis omakorda võiks tuua järgnevatel aastatel suurema dividendimakse.

Rah Minnis töötad?
Hea loosung ! ja mitte ainult! Riik koorib 3 % suurema makse järgmisel aastal sinu rahalt.
"stefan"
Ärikasumi dünaamika (MEUR)
2021Q4->2022Q4: 6,6->2,6
2022Q1->2023Q1: 7,2->6,8
2022Q2->2023Q2: 9,1->5,8
2022Q3->2023Q3: 11,8->7,4
2022Q4->2023Q4: 2,6-> 4,6

Kuludega on tegeldud.
Võlgade tagasimaksmise liigse kassajäägiga on tegeldud.
Kasumlikkus on paranenud.

=>
Q4 oli päris hea.

Kui nad nüüd tahaksid teha midagi fantastilist, siis nad loobuksid kõik oma kauges tulevikus olevatest suurejoonilistest kinnisvaraarendusprojektidest, ja selle asemel hakkaksid samm-sammult kinnisvara realiseerima vabal turul parimatele kinnisvaraarendajatele.

Dividend on natuke "mitte-küsimus" TSM kohta, kuna neil on niikuinii väga hea usaldus mis puudutab dividendide maksmist. Ehk need sendid siia-sinna ei tee täna midagi halvemaks ega paremaks.

Aga üle pika aja siis hea päev TSM aktsiaomanikele täna. Kahjuks oli vist see "kompromiss" laevaoperaatori(te?)ga sadamatasude osas 10 aastane, nii et täielik rõõm aktsia ümber niipea ei teki - aga samm õiges suunas Q4. Valmistumine Muuga RailBaltic sadamaks huvitav teema lähiaastatel.
Tallinna Sadam Q4 analysis “Dividends cushions downside”
https://research.enlightresearch.net/jsp/demoLogin.jsp?key=3512&x=aabbcc&resLibId=89178
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120287355/see-on-tema-juhtimisstiil-las-koik-kardavad-mind-riigifirmas-kaarib-kogenud-meeskond-jookseb-uue-juhi-laastamistoo-tottu-laiali

Huvitav valik juhtkonna poolt, antud inimese juhtimisvõtted peaks olema tervele eesti merendusvaldkonnale teada olema. Tekib küsimus kas tahtlik valik või saamatu juhtimine.
Tore, et riigile kuuluva ettevõtte "üldkoosolek" ei ole pidanud vajalikuks sellise väite kohta ühtegi kommentaari esitada...

Tema sõnul on Ausmees korduvalt koosolekutel kiidelnud sellega, kuidas Tallinna Sadama nõukogu esimees Riho Unt on tema naabrimees, kellega ta koos viina võtab ja laevu juurde küsib, andes sellega märku, et tema seljatagune on kaitstud. Avalikest andmebaasidest ilmneb, et Ausmees ja Unt on tõepoolest Pirital naabrid.
AS Tallinna Sadam sõlmis AS-iga Swedbank tagatiseta laenulepingu mahus 20 miljonit eurot tähtajaga kolm aastat. Laenu baasintressiks on 6-kuu Euribor, millele lisandub intressimarginaal. Laen võeti välja täismahus 14. mail ja laenu tagasimaksete lõpptähtaeg on 14. mai 2027, teatas Tallinna Sadam börsile. Finantseeringut kasutatakse ettevõtte sõnul üldiste äriliste vajaduste rahastamiseks, sealhulgas investeeringute sildfinantseeringuks.

...ja millal div peaks üle kantama?
Sellel reedel ehk 17. mai tuleb dividend.
Ma ei saa öelda, et ma oleks suur ebamääraste kulude katteks laenu võtmise fänn, samal ajal kui vajalikku raha dividendidena laiali jagatakse. 0-intressi-ajastul oli sellel ehk mõte taga, aga hetkel ei ole see ajastu.
"Chair12"
Ma ei saa öelda, et ma oleks suur ebamääraste kulude katteks laenu võtmise fänn, samal ajal kui vajalikku raha dividendidena laiali jagatakse. 0-intressi-ajastul oli sellel ehk mõte taga, aga hetkel ei ole see ajastu.

Täiesti nõus!

Ma proovisin läbi huumoriprisma veebruaris sarnast seisukohta väljendada, et väiksem dividend oleks parem - näha ju et raha kontol napib. Siis "trolliti" ministeeriumi töötajaks.

Endiselt Sadamas long.
Ok, küsin veel. Kes saab div kõige rohkem või kes on suurim omanik?
"marko14"

Kas riik ise ei olegi suurim omanik? Neil ju raha vaja.
"RaitM"
kui aktsiaid tahaks omada siitsamast lähedalt, aga divikat mitte eriti saada, siis on ju muid valikuid, HAE näiteks tuli esimesena pähe

"misti"
"RaitM"
kui aktsiaid tahaks omada siitsamast lähedalt, aga divikat mitte eriti saada, siis on ju muid valikuid, HAE näiteks tuli esimesena pähe

pikemalt Teie mõttekildu ei plaani menetleda, kuid aktsial ja aktsial on vahe. Sadamal ja HAE majanduslik vallikraav (moat – ingl. k) ja tegevusvaldkond on öö ja päev. @misti, kui divikat tahad regulaarselt saada, siis palun Arco vara. Iga kvartal saab dividendi. Esimene mis tuli pähe. Kaunist päeva!

"Motiv8"
"marko14"

Kas riik ise ei olegi suurim omanik? Neil ju raha vaja.

pm riik võtab swedilt laenu ja siis räägime pangamaksust :)
mina dividendi saamist ei karda, ma ükskord olen isegi saanud !
https://www.err.ee/1609343745/tallinna-sadam-laenas-20-miljonit-ja-maksis-dividendideks-19-2-miljonit
Point pole dividendide maksmises, vaid selles, miks stabiilse ärimahuga landlordil pole järsku piisavalt cashi divikate jaoks?

Aga pole sellepärast, et ehitatakse Paldiski lõunasadama kaid, mida saab kasutada nt sõjatehnika veoks ja meretuuleparkide rajamiseks/teenindamiseks. Selleks investeerib TS oma raha ca 35 miljonit.

Ainult et esimene tuulepark tuleb Eestis suure tõenäosusega 5+ aasta pärast Liivi lahte ehk Paldiskil on seal kindlasti konkurente. Järgmiste saatus ja aeg on veel lahtisem. Ning nii nagu meretuuleparki on eelkõige vaja riigil CO2 vähendamiseks energeetikas, on ka sõjatehnika vedu eelkõige riigi ehk enamusosaniku huvi, kindlustamaks ennast erakorraliste vajadusteks, mis nõuavad kiiret ja mahukat vedu.

Väga kuradi raske on näha selle investeeringu tasuvust väikeaktsionäri vaatevinklist. Võimalik muidugi, et riik maksab mingit arvestatavat commitment fee'd, aga pigem on seal nagu mereparkide arendajatega - tehke valmis ning ehk me reaalse vajaduse tekkides siis kunagi mingit kasutustasu ka maksame.