Tallinna börs rikub seadust?

Naga öeldud: tutvumiseks :) Otsid sealt endale sobiva isiku ja üritad luua kontakte ;)
Näiteks mul oli plaan - kirjutan programmijupikese, mis võrdleb eelmise ja järgmise päeva seisu ja võimaldab nii vaadelda portfellide seisude muutumist (ka pikema aja jooxul). Nagu ma aru saan, võin ma seda oma tarbex teha, kuid teistele ei tohi näidata, kuna pole kõigi 3000 käest luba küsinud, kas tohin nende inffi "töödelda".
kuidas sa selle "omatarbeks" asja nyyd siia otsa panid? Kui Graafiku tsitaat on õige, siis tohid ju ainult tutvuda - ehk webist vaadata. Kui salvestad eelmise päeva seisu ja lahutad tänast (või teed mingit muud gemyset) siis see on töötlemine ja seda sa teha ei tohi.
isikuandmeid ei tohi töödelda (liita-lahutada)! olgem täpsed!

Sedasorti isikuandmete avalikustamine on vastuolus Äriseadustikuga ja sellise käitumisega on TVB rikkunud seadust jah.Samas on TVB täitnud EVK seadust.Tore.Tundub, et meil lihtsalt ei toimi seadused mis selliseid asju reguleeriksid.Muide, TVB rikub ka Põhiseadust, mille kohaselt on igaühel õigus privaatsusele.
Selline asi tekitab vastumeelsust ja olukorda, kus TVB-l noteeritud aktsiaid on parem mitte oma nimel omada.
Andmekogude käsiraamatust: siit

Andmete töötlemine on andmete kogumine, salvestamine, korrastamine, säilitamine, muutmine, nende kohta päringute teostamine, nendest väljavõtete tegemine, andmete kasutamine, üleandmine, ühendamine, sulgemine, kustutamine või hävitamine või mitu eeltoodud toimingut, sõltumata toimingute teostamise viisist või kasutatavatest vahenditest.
Tõesta ära, et ma töötlesin. Nende servei log näitab ainult, et sealt ja sealt tuli request, kuid nemad password protected areale sisse ei pääse. Kui ma kirjutasin näitex PHP-s proge, mis tõmbab esm.ee lehelt kogu info 1:1 sisse (graphix, layout, 1sõnaga the worx), siis ma ei töötle seda infot. Seega ei saa nemad requesti põhjal väita, et ma reegleid rikun. Kui nemad sellele lehele sisse häkivad, on nemad seadust rikkunud ja see mis nad sealt leiavad, ei loe. Nii et oma tarbeks võin ma kirjutada mida tahes, nemad ei suuda ära tõestada, et ma midagi rikkusin.
OK, kui päringute teostamine on ka töötlemine, siis ma rikun neid tingimusi juba sellega, kui valin dropdown menüüst näiteks ETL aktsia, kuna sooritan ju päringu vastava info kohta.
ihihii, tähendab, uuri seadust ja käitu oma sydametunnistuse järgi :) Mina ei viitsi hakata välja mõtlema kuidas sind vahele võtta või midagi tõestada. Kui oled seaduse tekste piisavalt uurinud siis saad sellest ise ka aru.
On kuidas on, raamatust paistab endiselt, et on ainult üks suur müüa.

See on ju kuradima hea, kui need väljamaalased ostavad aktsiad 85EEK eest ja seejärel müüvad 45krooniga ära.
45 krooni eest ETL omamine on küll puhas võit.
Selline küsimus, kui ma võtan praegu(kl.12.47) raamatu ette,
kas raamatus on kajastatud ka juba esmaspäevased tehingud(T+3) või alles reedesed tehingud(T+4)?
Ilmselt teeb EVK settlementi korra päevas, peale börsipäeva lõppu. Seega ei peaks seal veel esmaspäevaseid tehinguid sisalduma.