BNS-is uudis:TALLINN, 03. september, BNS - Tallinna börs avaldas oma koduleheküljel kőigi börsil noteeritud ettevőtete aktsiaraamatud, kus on ära toodud kőigi aktsionäride nimed.
Tallinna börsi investorsuhete osakonna juhataja Eva Palu ütles BNS-le, et ametlikult kavatses börs uue alajaotuse avamisest koduleheküljel teatada teisipäeval.
Palu sőnul vőib hetkel üleval olevates andmetes esineda veel mőningaid ebatäpsusi, käimas on andmete kontrollimine.
On üleval jah
Mulle tundub, et rikuvad seadust-
äriseadustik:
Paragrahv 234. Aktsiaraamatu avalikkus
(1) Aktsiaraamatuga on õigus tutvuda aktsionäril, juhatuse ja nõukogu liikmel ning pädeval riigiasutusel, samuti teistel isikutel, kellel on selleks õigustatud huvi.
(2) Käesoleva paragrahvi 1. lõikes nimetatud isikutel on õigus saada aktsiaraamatu või selle osa ärakirja
kas keegi oskab ka nende aktsiaraamatute URLile viidata või on need sealt maha võetud?
võeti maha jah
Keegi võiks URLi anda.
Kurat, sorry, hiljaks jäin.
Kas isikukood on selline info, mida võib kõigile teadmiseks ülesriputada? On see ka avalik teave? Mis seadus seda reguleerib? Et ainult aadressid ja telefoninumbrid ongi veel puudu?
No mina ei saa aru miks peaksite põdema isikukoodide ja muu säärase pärast!
Kas olete tõesti nii naiivsed, et arvate , et kui kellelgi vaja vastavaid andmeid saada, siis jääb saamata!!
Minu arust börsil õige tegu ja kui arvate et nüüd pätid kellegile ära teevad..........
Pigem on point muus (salatulud jne...)
Kas olete tõesti nii naiivsed, et arvate , et kui kellelgi vaja vastavaid andmeid saada, siis jääb saamata!!
Minu arust börsil õige tegu ja kui arvate et nüüd pätid kellegile ära teevad..........
Pigem on point muus (salatulud jne...)
mulle see igatahes samuti ei meeldi. ok, kurikaelad, see selleks. kuid see on ka igale naabrile vaadatav. samm kroonika suunas. just dont like it.
Mis salatulude point? Kui mul "salatulud" on, siis ma ei hoia aktsaid oma nimel - on ju rida teisi võimalusi nagu off-shored jne.
Pisisulidele teeb see andmebaas ehk siiski elu kergemaks...
Ma küll ei arva, et see börsil õige tegu on? Mis on eesmärk, mida sellega saavutada tahetakse?
Börs võiks tegeleda uute emitentide leidmisega, mitte mingite tobedustega.
Või kuidas suurendab või parandab investeerimsikeskkonda järgmine tore mõte -Palu sõnul kavatseb börs lähikuudel täiendada ka juba praegu kättesaadavaid aktsiaraamatuid erinevate komplekspäringutega, üheks võimaluseks on Palu sõnul päring, mille puhul saab vaadata, kuidas teatud aktsionär on teatud aja jooksul oma portfelli suurendanud või vähendanud.
Pisisulidele teeb see andmebaas ehk siiski elu kergemaks...
Ma küll ei arva, et see börsil õige tegu on? Mis on eesmärk, mida sellega saavutada tahetakse?
Börs võiks tegeleda uute emitentide leidmisega, mitte mingite tobedustega.
Või kuidas suurendab või parandab investeerimsikeskkonda järgmine tore mõte -Palu sõnul kavatseb börs lähikuudel täiendada ka juba praegu kättesaadavaid aktsiaraamatuid erinevate komplekspäringutega, üheks võimaluseks on Palu sõnul päring, mille puhul saab vaadata, kuidas teatud aktsionär on teatud aja jooksul oma portfelli suurendanud või vähendanud.
btw. Mann, oled miski investortsikk?
Kuidas ta pisisulidel elu kergemaks teeb?
Ja jälle see naabri kompleks!
Mis siis kui ta saab teada näiteks , et mul hulgi aktsiaid. Kui ma need ausalt kogunud, pole mul küll midagi põdeda. Las see naaber "kobiseb" kui tahab!
Üks (miks avaldamine kasulik) paljudest aspektidest: nähes vastavate ettevõtete aktsionäre on lihtsam oma investeerimisotsuseid teha- Nüüd näiteks ei ostaks mingi hinna eest PRO.. aktsiaid (ja vaevalt ka suusatüdrukud oleksid seda teinud), aga mõnda , kus sümpaatsed ja asjatundlikud inimesed aktsionärid-tundub ka aktsia kindlam!
Ja jälle see naabri kompleks!
Mis siis kui ta saab teada näiteks , et mul hulgi aktsiaid. Kui ma need ausalt kogunud, pole mul küll midagi põdeda. Las see naaber "kobiseb" kui tahab!
Üks (miks avaldamine kasulik) paljudest aspektidest: nähes vastavate ettevõtete aktsionäre on lihtsam oma investeerimisotsuseid teha- Nüüd näiteks ei ostaks mingi hinna eest PRO.. aktsiaid (ja vaevalt ka suusatüdrukud oleksid seda teinud), aga mõnda , kus sümpaatsed ja asjatundlikud inimesed aktsionärid-tundub ka aktsia kindlam!
aga mina arvan, et miks rahvas kadedust tekitada. eestlane on juba kord selline kadetseja. mitte, et nad minu peale kadedad oleks, kuid nimkirjas on ka inimesi, kel on palju aktsiaid ja kui see nimekirjas esineja osutub naabriks siis ongi, et varas ja kaabakas
to nier: kui Sinu investeerimisotsuste aluseks on investorite nimekiri ehk ostad sellepärast, et keegi teine "sümpaatne isik" on seda teinud, siis edu Sulle edaspidisekski...
Mis siin tühja kadetseda, paljudel ju ka mitte endale kuuluvaid aktsiaid konto peal. Silmasin nimekirjas nii mõndagi tibi sünniaastaga 1980 või hiljem, kel mitme milli eest aktsiaid. Eks nad jah ole need kõik ausalt higi ja vaevaga sent haaval kogunud.
Ja lisaks muule positiivsele, sain nimekirjadest ka mõne tuttava sünnipäeva teada. :)
Ja lisaks muule positiivsele, sain nimekirjadest ka mõne tuttava sünnipäeva teada. :)
Ja kui ongi sellised kehvad naabrid. Lase neil siis olla- kah asi!Selle eest sind pokri ei panda. Ka valimistel võid vabalt kandideerida. (Muidugi pead näitama kust aktsiad pärit). Ja nii liigubki ühiskond edasi. Varsti on see kõigile arusaadav ja
kaovad ka eksiarvamused.
kaovad ka eksiarvamused.
to mann: See on ainult üks aspekt (on lihtsam oma
investeerimisotsuseid teha) otsuse tegemisel.
Kui sa mann teed oma otsused mingi ainsa aspekti põhjal , siis ütle seda ka mulle!!!
investeerimisotsuseid teha) otsuse tegemisel.
Kui sa mann teed oma otsused mingi ainsa aspekti põhjal , siis ütle seda ka mulle!!!
Palun väga - e/v väärtuse ehk õigustatud hinna põhjal. Kas ma selle õieti või valesti määran on iseasi. Aga teiste investorite nimed ei ole küll kuidagi abiks.
Oot - oot . Kuidas sa seda õigustatud hinda saad(millest see koosneb)?
Palju on näiteks praegu Telekomi e/v väärtus?
Palju on näiteks praegu Telekomi e/v väärtus?
Loe investeerimisalast kirjandust ehk siis saad isegi teada. :-).
Aga ega ma ei rääkinud midagi spekuleerimisest, et mis hind võiks homme või nädala või kuu pärast olla...
Ja kui ma ei suuda kuidagi tulevasi rahavooge prognoosida, siis ma lihtsalt ei osta seda e/v ja ongi kõik.
Aga ega ma ei rääkinud midagi spekuleerimisest, et mis hind võiks homme või nädala või kuu pärast olla...
Ja kui ma ei suuda kuidagi tulevasi rahavooge prognoosida, siis ma lihtsalt ei osta seda e/v ja ongi kõik.