Paistab tõesti, et putukaväil üle Hendriksoni küüru seekord kesklinna ei jõua. Selleks on vaja poliitilist muutust.
Arvasin naiivselt pärast kommunaalhääletushooaja lõppemist ka suht hiljuti alanud asfalteerimishooja lõppu, kuid hommikul sain rõõmsa üllatuse osaliseks Männiku-Vabaduse kolmnurgas. Jumala rahuga kallati asfaldikoormaid öösel tekkinud loikudesse ja ennastsalgav töö käis. Hämmastav ja kiitlusväärne ettevõtmine igal juhul.
Kuulasin pressikonverentsi ja Reinsalu pidas üllatavalt põhjaliku ettekande nende valiku põhjenduseks. Tegelikult on väga raske sellele vastu vaielda ja plõksida saabki ainult tühiste ja isiklike rünnakutega. Sisulised põhjendused on Reinsalu poolt vägagi avameelselt välja toodud.
Peaasi, et refid ja sotsid on mängust väljas.
Tallinn kindlustas enda tuleviku jätkuvalt olla vene linn.
Ja nii ka on, venelasi on Tallinnas enamus.
Jääb vaid loota et see Savisaarlaste ja Savisaarlaste blokk ei tühista senise linnavalitsuse kokkuleppeid lume koristamise osas, mis peaks ju olema sõlmitud. 25 aastat olen seda ise teinud ja tõesti enam ei viitsi. Samas jagab linnaosavalitsus endiselt tasuta graniitkillustikku. Miks seda tehakse, kui linn tänavate hooldusega kavatseb ise tegeleda? Või on nii et linn lükkab lume ära ja mina pean pärast seda killustikku raputama?
Reinsalu demagoogia ja valetamine on alati vastik, võib-olla oli seekord tagasihoidlikum, ei kuulanud. Jääb loota, et nüüd algab Isamaa langus ja kahe aasta pärast ei saa me sellist peaministrit.
Väljendid “Reinsalu” ning “põhjalik ettekanne” ei käi omavahel kokku.
Või pigem hakkab reffide ja sotside langus kuna selgub, et linnas saab hakkama ilma liikluse sulgemiseta, puugiväljade tekitamiseta…
Tallinnas ongi ainult halvad valikud laual. Kusjuures Reinsalu ja läänemets ise - nemad on ühed neist halbadest valikutest. … et võta üks ja viska teist 'ühesugused kehvad kõik’.
Siiski, vaatamata kõigele, kui linn otsustab jääda vene linnaks ka tulevikus, siis see on kõige halvem valik.
Isamaa tegi vea. Pole mõtet üritada iga hinna eest võimul püsida vene linnades, kus mida aeg edasi, seda rohkem, võim niikuinii Keskerakonna kätte koondub ning sellise koalitsiooni nimel Eesti juhtimiseks vajalikku populaarsust kaotada. Kolme väikese vasakparteiga samuti mingit üle aasta kestvat koalitsiooni üritada pole mõtet - huvi pakkuv moment vaid see, kes neist esimesena noa selga lööb. Ainus loogiline valik oli lasta sündida nende koalitsioonil, kes juba suvel teineteisele armastuskirju saatsid.
Oijahh, selline naeruväärne kloun.
Naeruväärne on kogu see klounaad küll. Vali eestimeelne linnapea! Vali eestikeelne ja eestimeelne Tallinn!
Ma olen tõeliselt õnnelik, et enam ei ole võimul poliitikud, kes kohe pärast valimisi oma keskseid valimislubadusi hakkavad ümber vaatama (lugege minu huultelt)! Selle asemel on tõelise selgrooga mehed, kes ei paindu võimu nimel!
Kui valitsuskoalitsiooni toetus rahva hulgas on langenud 10% lähedale, siis ainus riigimehelik samm oleks ise tagasi astuda. Aga no looda sa, et midagi sellist võiks juhtuda.
See on hea, et sotsialistid ja reformierakond ennast oma välistamistega nurka värvisid.
Aga valitsukoalitsioonist rääkides, siis millised otsused sealt 10% toetusega seltskonnast võiks tulla? Eriti kui riigis peaks tekkima kriisiolukord või kui Venemaa teeks uue ettepaneku Baaside leping II sõlmimiseks? Mingid inimesed kusagil juba ajasid juttu, stiilis umbes, et järgmisele valitsusele ei tohi korras rahandust jätta ja kuni sinnamaani võtame uut laenu peale ja elame nii nagu homset ei oleks
Kas riigikogus on Reformi fraktsioon nii väikeseks kahanenud? Ja mis selle asemele on tulnud? Ja siis vastavalt ka Gruz200 fraktsioon?
et sa ka juba ära ei väsi - mitmendat aastat üks ja sama paanika ja sõjahirmu külvamine …
ps.
kas trollivabrikus makstakse rublade eest või krüptos?
Ütle sina, kas sulle makstakse rublades? Kas saad sulas või ülekandega?
Lahkuvalt linnavalitsuselt tuli postkasti selline teade. Oluline asi on ära tehtud ja loodetavasti seda tagasi ei pöörata.

Väga kummaline on see, et reformierakonna linnapeana ta ei kartnud enda ja tuttavate sattumist ühiskonna rünnakute alla. Millega seda seletada, et isamaa linnapeana ta seda kardab aga reformi linnapeana mitte. Kas on tegu selle n.n. “ühiskonna arvamuse” täieliku kaaperdamisega reformarite poolt või millegi muuga. Kas kellelgi on mõtteid?
“Ei võtaks. Selleks on isiklik põhjus. Kahjuks praegune ühiskonnamudel ja kogu see PEP-i staatus (politically exposed person – toim) on selline, et kõik mu tuttavad kannataksid liialt palju. See tähendab, et mitte ainult mina ise ei tundu kogu ühiskonnale kahtlane, vaid ka kõik minu tuttavad. Ja mitte ainult ühiskonnale, vaid ka ühiskonna jõustruktuuridele,” rääkis Sõõrumaa kolmapäeval Raadio 2-s.
https://www.err.ee/1609848741/soorumaa-isegi-kui-reinsalu-pakuks-ma-linnapeakohta-vastu-ei-votaks
Oot, kas siis, kui uue linnavalitsuse oleksid moodustanud reform-isamaa-sotsid-parempoolsed, oleks Tallinnas venelaste arv hoobilt vähenenud? Kuidas või mis põhjustel? Või kuidas see venelaste arv Tallinnas üldse praeguse või tulevase linnavalitsuse koosseisuga on seotud?