Tallinn-Tartu maantee

Eile kuulsime, et Tallinn-Tartu trassil läheb ehitusse Imavere/Paia liiklussõlm. Lisatud videos alates 8:15 Minu isiklik eelistus oleks, et selle raha ehitataks mõni pikem teelõik 2+2 kui üks mölakas liiklusõlm. Need sõlmed võiks jätta kõige viimaseks. https://youtu.be/U7BUW0r3Fa8?t=495

1 Like

Kõigile meeldib mööda 2+2 maanteid sõita aga ma olen aru saanud, et teede hooldusest ja remondist on juba täna palju raha puudud. Mis rahade eest neid lisanduvad teid hooldama ja remontima plaanitakse hakata?

Kui Tallinn-Tartu mitte ehitada 2+2 täies pikkuses siis kaotab see Paia liiklussõlm üldse igasuguse mõtte.

Mäo uus gigarist ei ole ju kuigi vana aga juba ehitatakse ümber.
Kellelgi on tulnud mõte ehitada Paide poolsele 2+2 osale ringristmik (punane ring pildil) ?!?

No kellele paganale seda vaja on. Siiani sai otse Paide-Rakvere suunal sõita ja kõik pöörded olid võimalikud.

Lisaks on ringi tasapind viidud pool meetrit madalamale praegusest teest, järelikult hakatakse Rakvere suunda alla tooma. Selle miljoni oleks küll võinud mujale vajalikumasse kohta paigutada teedel.

1 Like

See koht oli algusest peale täiesti valesti projekteeritud. Talna poolt tulles Rakvere suunda keerates on pealsõidutee viimase lõpuni tõusev, autonina üles ja ristuva tee äärepiire varjab täielikult vaate, kas vasakult tuleb auto. Selleks, et vaade vasakule avaneks, tuleb autonina ristuva tee sõidurajale ajada ja seal käib pidevalt selline vene rulett. See oli ka vist enim avariisid tekitanud koht üldse Tartu maanteel. Kindlasti on sealt liikluskahjusid üle milli tänaseks tulnud. Sõimata tuleks neid profaane, kes alguses selle putsis lahenduse projekteerisid ja heaks kiitsid.

6 Likes

Kust kohast sa tuled, et selle koha pealt pead Rakvere poole pöörama?
Kui Tarbijalt, siis ju saad vana tee pealt keerata ja kui kaugemalt siis Anna uuest ristist palju otsemalt Peetri teed pidi Rakvere teele. Ma pole kordagi kedagi näinud sealt keeramas Rakvere poole ja pole kuulnud ühestki avariist selle koha peal.

Külla aga oli alguses avariisisd kui Tartu poolt tulles maha sõita ja tahta keerata Paide poole, seal mürskusid raske näha kui tulevad Paide poolt.