Tallink kavandab börsile minekut

Väga suure potensiaaliga ettevõte. Kui kuuldused tõeks saavad ja reedel lubatud informatsioon kinnitab selle teema pealkirja, siis saavad koduinvestorid üle pika aja midagi uut kogeda. Selles aktsioonis kavatsen mina osaleda.
Nostalgia: “Olen tihti arutanud endamisi (kui sõidan mööda pirita teed), et kuidas oleks ühe laevafirma omanik olla?”
Värsket verd on vaja küll. Laevafirma on Eesti mõistes täpselt kümnesse.

Poisid, Mis arvate?
Tegemist oleks igatahes ühe ettevõttega, mida ihaldaksid ka soomlased. Hüva plaan, kui sellest asja saaks.
Keegi pole öelnud, et ettevõte planeerib TALLINNA BÖRSILE minekut...
khmm... ÄPO's räägib firma suuromanik Enn Pant, et ta pole veel kindel kas noteeritakse jnejnejne...
minule saadeti reedel emissiooniprospekt ja presentatsioon. veider.
IPO prospekt viitab pigem Oslo börsile
Lisaks veel siis ka powerpoint presentatsioonid 73 KB 1.3MB
Keegi ei olegi öelnud (välja arvatud Postimees, millest foorumi pealkirja kopeerisin) ja eile õhtul AK, kust sain esmase informatsiooni.
Kas mitte Ekspress ei maininud paar nädalat tagasi Norrat potentsiaalse listimiskohana?
paper pyramiding goes public - vqiks selle asja õige nimi olla... :-)
selles fimas väikeaktsionär olla = suicide
TO: karner.
Ise EI Ole väike aktsionär, aga ......
Juhul kui ettevõte tehakse avalikus siis miks mitte? Üldjuhul esmaaktsionärid teenivad raha :)
Mõni mees oli selles firmas väikeaktsionär ja jäi! rikkaks .-) P.S. mina see ei olnud. Kahjuks.
Kui asi Eestist eemale jääb, siis (kurat) võiks uudistekanalid täpsemalt asja kirjeldada.

To Hardi - Just seda ma mõtlesingi, et esmaaktsionrid.
nõus karneriga. pant ja järvelill on loonud uue võimaluse väikeaktsionäridele raha kaotamiseks. kellel seda võimalust pole olnud, kasutage seda!
Väikeaktsionäridelt pumbatakse raha välja ja siis mõne aasta pärast sundvõõrandatakse odavalt aktsiad tagasi. Mõnel väikeaktsionäril õnnestub ka kindlasti kasumit teenida kuid põhivõitja on kindlasti Tallink, ja mitte sellepärast, et ta saaks lisaraha efektiivselt investeerida, vaid sellepärast, et see on lihtsalt tasuta saadud raha.
muide, lugedes tänast äripäeva selgub palju huvitavaid tõsiasju, mis siin foorumis said üsna valesti kajastatud.

Esiteks, Pant pole öelnud, et tallink kindlasti börsile läheb
teiseks, ta ei tea, palju tal raha vaja on ja kas üldse on
kolmandaks, selliseid börsileminekujutte on hansatees räägitud 97 aastast alates. mina neid tõsiselt ei võtaks, aga see on muidugi IMHO
velikij, äripäev pole kindlasti see koht kust saab teada tõsiasju, mida tõsiselt võtta. võitja pole kindlasti tallink vaid pant & co. tallink ei lähe börsile kui emissioon ei õnnestu. samas on investoritele nagu trigoni fond lubatud oslo börsile minek. tahavad saada 30 mio eur.
Kindlasti lisab investoritele kindlust ka see, et ettevõtte juht annab segaseid kommentaare kavatsuste kohta samal ajal kui institutsionaalsetele investoritele jaotatakse prospekte ning kutsutakse aktiivselt aktsiaid märkima...
Ma arvan, et eriti positiivselt mõjub juhatuse esimehe teade kavatsusest minna Tallinna börsi asemel hoopis Helsingi börsile, mis tähendab praeguseks hetkeks teist kvaliteeti, paremaid ärireegleid ja ka suuremat kindlust väikeinvestorile võrreldes poolenisti väljasurnud TVB-ga kus kaubeldakse ainult Hansapanga ja telku aktsiatega.
eriti positiivselt mõjub aktsiahinnale oslo börsil noteerimine. oslo on eestist piisavalt kaugel ja piisav info tallinki juhtkonna usaldusväärsuse kohta ei jõua sinna.