Kui nüüd rääkida laeva päris liinile jäämisest, siis reisijate grupid kindlasti mitmekesistuvad.
Venemaa kultuurilised erinevused ei võrdu kohe kopli venelasega. Ja Vene joomarlikus ning temperament ei võrdu kopli venelane. Sa ei tunne venelasi. Vene kultuur ongi meist erinev. Imelik arusaam sinul. Kultuurist lugu pidavad venelased eelistavad alati ikkagi tunda oma kultuuri hõngu. Ega päris vaip seinale nüüd vist ikkagi ei sobiks, aga kasvõi sisekujunduses ikka rohkem kuldseid värve pole paha. Mida rohkem särab, seda uhkem. Ma ei hakka selle üle vaidlema. See ei ole õige koht.
Aga Kui minna, siis laev registeerida Vene lipu alla ja vb oleks parem üldse Silja nime all minna. Venelane sooviks, et oleks ikka rohkem "oma asi". Kasvõi pisut. Meil siit lasnamäelt venekeelseid töötajaid laevale kõvasti võtta. Vene keele oskus peab olema kindlasti esmatähtis.
Aga Kui minna, siis laev registeerida Vene lipu alla ja vb oleks parem üldse Silja nime all minna. Venelane sooviks, et oleks ikka rohkem "oma asi". Kasvõi pisut. Meil siit lasnamäelt venekeelseid töötajaid laevale kõvasti võtta. Vene keele oskus peab olema kindlasti esmatähtis.
Heinakuhi:
"Venemaa kultuurilised erinevused ei võrdu kohe kopli venelasega. Ja Vene joomarlikus ning temperament ei võrdu kopli venelane. Sa ei tunne venelasi. Vene kultuur ongi meist erinev"
Wtf? Ma ei saanud mitte midagi aru, mida sa ütlesid. Pigem jääb mulje, et oleme ühel nõul? Eks ma muidugi võtsin kohe sellest "vaiba" teemast natuke jäigalt kinni kah :) See selleks.
"Kultuurist lugu pidavad venelased eelistavad alati ikkagi tunda oma kultuuri hõngu."
Siin annaks vaielda sellega, et tegu on reisiga, mitte kodus olemisega ehk siis reisil olles sa üritad ikkagi kogeda võõrast kultuuri? Ega sa ei lähe ju Kreekasse restorani ning pettud, kui ei näe menüüs hernesuppi ja mulgikapsast!
"Venemaa kultuurilised erinevused ei võrdu kohe kopli venelasega. Ja Vene joomarlikus ning temperament ei võrdu kopli venelane. Sa ei tunne venelasi. Vene kultuur ongi meist erinev"
Wtf? Ma ei saanud mitte midagi aru, mida sa ütlesid. Pigem jääb mulje, et oleme ühel nõul? Eks ma muidugi võtsin kohe sellest "vaiba" teemast natuke jäigalt kinni kah :) See selleks.
"Kultuurist lugu pidavad venelased eelistavad alati ikkagi tunda oma kultuuri hõngu."
Siin annaks vaielda sellega, et tegu on reisiga, mitte kodus olemisega ehk siis reisil olles sa üritad ikkagi kogeda võõrast kultuuri? Ega sa ei lähe ju Kreekasse restorani ning pettud, kui ei näe menüüs hernesuppi ja mulgikapsast!
[b] Swedbank soovitab Tallinki aktsiat osta [/b]
"Swedbank soovitab oma värskes lühianalüüsis Tallink Grupi aktsiat osta ning tõstab aktsia hinnasihi 0,79 eurolt (12,36 kroonilt) 0,89 euroni (13,93 kroonini)"
http://ap3.ee/article/2010/12/14/swedbank-soovitab-tallinki-aktsiat-osta
"Swedbank soovitab oma värskes lühianalüüsis Tallink Grupi aktsiat osta ning tõstab aktsia hinnasihi 0,79 eurolt (12,36 kroonilt) 0,89 euroni (13,93 kroonini)"
http://ap3.ee/article/2010/12/14/swedbank-soovitab-tallinki-aktsiat-osta
Kui Swed soovitab osta siis hind pigem langeb kui tõuseb,miks see nii on?
keegi just ennustas seapõrna pealt käredat pakast...
Swed on ise ka ostmas,müügipool on hõre ja neidki väheseid ordereid korjatakse ära ,siin võib kiirelt üles minna.
Veider ,et swed siis peale soovitust ise ostab.
Oleks arvanud, et kui 0,75 on ületatud, siis tuleb hingepaus, aga võta näpust. Ronib juba 0,77 poole.
No see seinavaip läks tõesti liiale aga ma toon ise ka ühte teise variandi. Kui sa oled teel Türki, siis kas sa sooviksid juba edasi-tagasi teel Estonian Air'i pardal turbanitega stjuardesse ja halvaad süüa? Sihtmärgis muidugi sooviksid kogeda seda kõike aga teel sinna tuntakse kindlust ikkagi omas kultuuris olekut. Lihtsaalt pean silmas, et meelelahutus ja teenindus peaksid kindlasti olema ka vene keelsed ja rohkem vene inimesele. Selles pole midagi halba. Ega selleks kohe mõjuagent ei pea olema :D
No see seinavaip läks tõesti liiale aga ma toon ise ka ühte teise variandi. Kui sa oled teel Türki, siis kas sa sooviksid juba edasi-tagasi teel Estonian Air'i pardal turbanitega stjuardesse ja halvaad süüa? Sihtmärgis muidugi sooviksid kogeda seda kõike aga teel sinna tuntakse kindlust ikkagi omas kultuuris olekut. Lihtsaalt pean silmas, et meelelahutus ja teenindus peaksid kindlasti olema ka vene keelsed ja rohkem vene inimesele. Selles pole midagi halba. Ega selleks kohe mõjuagent ei pea olema :D
Kui turbaniga stjuardess on kenakene siis võiks teda süüa küll, juba teepeal..:)
Käis chatist konstanteering läbi ja Stefan mainis ka makro teemas - olgu siis siin ka. EEK/SEK kurss on taas 1,7 peal ning on kindlasti vesi Tallinki veskile (+ buumiv majandus Rootsis). Kütusehinnad jätkuvalt incognito murelaps.
Ma arvan, et tihti võib SEK-i kursi roll Tallinki jaoks ununeda, kuna paljud mõtlevad Tallinki kontekstis peamiselt Tallinna-Helsingi liinile. Samas on Silja pärand Soome-Rootsi liin müügitulude osas väga oluline (eelmine majandusaasta 43% tuludest sealt, Tallinn-Helsingi 26%).
Koos Riia ning Tallinna liiniga olid möödunud aastal 62% müügituludest seotud Rootsiga. Eesti Pank näitab 1. sept 2009 - 31. august 2010 keskmiseks SEK-i kursiks 1,57 EEK.
Tallinki müügitulu Rootsiga seotud liinidel oli 7,9 mrd EEK. Täna on SEK-i kurss 1,73 EEK ehk veidi üle 10% kõrgem. Kui kirvemeetodil arveldati Rootsiga seotud liinidel 50% mahust SEK-is, siis maksti kokku SEK-is kaupade ning teenuste eest ligi 4 mrd EEK jagu. Kui SEK-is nomineeritud hinnad on jäänud samaks, siis võiks siit päris korralik võit tulla aastases perspektiivis.
See muidugi väga "back of the envelope" tüüpi arvutus, mis ei pretendeeri tingimata seostele reaalse maailmaga :)
Ja kogu lõbu võib muidugi Riksbank ka ära lõpetada kui valuutasõdades ka mõned magasinid käiku laseb. Inflatsioon paistab neil eurotsooniga suht sama sammu käima.
Ma arvan, et tihti võib SEK-i kursi roll Tallinki jaoks ununeda, kuna paljud mõtlevad Tallinki kontekstis peamiselt Tallinna-Helsingi liinile. Samas on Silja pärand Soome-Rootsi liin müügitulude osas väga oluline (eelmine majandusaasta 43% tuludest sealt, Tallinn-Helsingi 26%).
Koos Riia ning Tallinna liiniga olid möödunud aastal 62% müügituludest seotud Rootsiga. Eesti Pank näitab 1. sept 2009 - 31. august 2010 keskmiseks SEK-i kursiks 1,57 EEK.
Tallinki müügitulu Rootsiga seotud liinidel oli 7,9 mrd EEK. Täna on SEK-i kurss 1,73 EEK ehk veidi üle 10% kõrgem. Kui kirvemeetodil arveldati Rootsiga seotud liinidel 50% mahust SEK-is, siis maksti kokku SEK-is kaupade ning teenuste eest ligi 4 mrd EEK jagu. Kui SEK-is nomineeritud hinnad on jäänud samaks, siis võiks siit päris korralik võit tulla aastases perspektiivis.
See muidugi väga "back of the envelope" tüüpi arvutus, mis ei pretendeeri tingimata seostele reaalse maailmaga :)
Ja kogu lõbu võib muidugi Riksbank ka ära lõpetada kui valuutasõdades ka mõned magasinid käiku laseb. Inflatsioon paistab neil eurotsooniga suht sama sammu käima.
Tänud Taivo!
heinakuhi
"Ega selleks kohe mõjuagent ei pea olema :D"
:-D
"Ega selleks kohe mõjuagent ei pea olema :D"
:-D
0.8 täna!?
olen mõjuagent, mõjutan hinda üles suunas
olen mõjuagent, mõjutan hinda üles suunas
Keegi LHV alt ostab kokku.
Tuleb vist 0,8 ära jah.
juba äragi käinud ?
Vahtu juurde!
Tallinkilt oodatakse üllatust, aktsia 31 kuu kõrgtasemel
http://ap3.ee/article/2010/12/21/tallinkilt-oodatakse-ullatust-aktsia-31-kuu-korgtasemel
Mina ei julge praegu enam siseneda..
Tallinkilt oodatakse üllatust, aktsia 31 kuu kõrgtasemel
http://ap3.ee/article/2010/12/21/tallinkilt-oodatakse-ullatust-aktsia-31-kuu-korgtasemel
Mina ei julge praegu enam siseneda..
LHV Pank AS (LHV) +191 523 -73 285 +118 238
Evli Bank Plc (EVL) +63 350 -11 772 +51 578
SEB bankas (VLB) +11 911 -540 +11 371
Marfin Pank Eesti (MRF) +4 149 0 +4 149
... (CTD) +2 020 0 +2 020
Nordea Bank Finland Plc (NRD) 0 -401 -401
SEB banka (UNI) 0 -10 287 -10 287
Ūkio bankas (UKB) +6 400 -20 606 -14 206
Orion Securities (ORN) +1 200 -19 300 -18 100
Swedbank AS (SWBT) +13 028 -38 242 -25 214
SEB Pank (YHI) +6 000 -125 148 -119 148
Liiga järsk tõus paari päevaga + LHV ostu ülekaal. Hea väljumiskoht.
Evli Bank Plc (EVL) +63 350 -11 772 +51 578
SEB bankas (VLB) +11 911 -540 +11 371
Marfin Pank Eesti (MRF) +4 149 0 +4 149
... (CTD) +2 020 0 +2 020
Nordea Bank Finland Plc (NRD) 0 -401 -401
SEB banka (UNI) 0 -10 287 -10 287
Ūkio bankas (UKB) +6 400 -20 606 -14 206
Orion Securities (ORN) +1 200 -19 300 -18 100
Swedbank AS (SWBT) +13 028 -38 242 -25 214
SEB Pank (YHI) +6 000 -125 148 -119 148
Liiga järsk tõus paari päevaga + LHV ostu ülekaal. Hea väljumiskoht.
Üppasin laevalt maha, loodetavasti saab uue aasta algul odavama piletiga jälle peale tagasi.