Täis peaga

Kuna “Kulinaariumi” teemat meil ei ole, siis panen siia, kui kõige sobivamasse.
Mida teha siis, kui vahel tekib äravõitmatu kiusatus millegi sellise järele, mis korraliku gurmaani jälestusest pahupidi keeraks – tatrapuder praepeekoni ja hapukoorega, või pekine maa sült või kamararulaad või ahjus hautatud tangupuder pekikuubikutega. Prosta, robustne, rasvane ja üleüldse väga kaugel “peenest prantsuse restoranieinest”. Kuidas Foorumi Parimad Pojad endas maha suruvad himu midagi nii labast ja sobimatut süüa?

3 Likes

See on ju lihtne. Enne sööma hakkamist teed nö pettemanöövri. Näiteks võtad või tellid suuremas koguses jämedat (mere)soola. Võtad demonstratiivselt noa teistpidi kätte ja purustad soola noa käepidemele vaikselt valjenevate ja tugevamaks muutuvate löökidega — kõik vaatavad mida sa teed ja keegi ei näe mida sa sööd…see toimib. Kui keegi küsib mõne lolli küsimuse siis tellid valjul hääel pipart ka. … korda protseduuri.

Ma ei tea. Ma ei sunni midagi maha. Näitab, kes su tegelikud sõbrad on.

Ma tegin kunagi praekartula-maksa-muna vormi sibulaga, üks mu lemmiktoite, millest algas mu esimese abielu kiire allakäik. Mu eksnaine abiellus uuesti kahtlaselt kiirelt ühe tuntud kokaga.

Samas praegune naine suhtub asjasse nagu minagi - ise päris kõike ei söö, aga milles probleem kui keegi teine sööb?

Kusjuures, ma olen aru saanud, et asi ei ole mõnede jaoks isegi neis toitudes, vaid selles, kuidas neid on serveeritud. Mu tumepruun maksaroog oleks olnud täiesti serveeritav miskilt imeliku kujuga taldrikult, paari rootsuga, veinivalikuga - menüüsse kirjutad “tortilla de patata con hígado” vms - ja süüakse kahe suupoolega!

Ports peab muidugi selle jaoks veidike väike olema, aga hind kirves. Eriti peen oleks muidugi kirjutada: “omelette de pommes de terre espagnole avec du foie” :slight_smile:

4 Likes

Need kõik on lihtsad, nn. maainimese toidud. Pole neis midagi jälestusväärset. Korduvalt söödud ja ikka veel elus. Õlgu paneb mul kehitama mingi mõttetu plönn telliskivikillul, mida restoranis pakutakse, ja sinna paar tilka mingit kastmelaadset toodet juurde.

Me väljume siinse teema statuudist – siin teemas võib postitada ainult siis kui oled end viina silmini täis imenud…
Aga teema on iseenesest tore, sest juba 1990-datel öeldi, et enne restorani einestama minekut tuleb kodus kõht korralikult täis süüa. Kõik uus on hästi ära unustatud vana, juba 30…35 aastat.

1 Like

Täiesti kaine peaga kirjutan hetkel. Vbl atuke hõre on eilsest, aga mina teen üsna sageli sinu poolt mainitud ja teisigi lihtsamaid sööke. Tangupuder on pikem ettevõtmine, aga õnneks saab juba ettevalmistatud tanguputru mujalt ka. Ise praen pekikuubikud ja muu mandi sinna maitse järgi sisse. Kamararulaad ja sült teistele pereliikmetele peale ei lähe, aga kogu ülejäänud suguvõsa kiidavad ning tellivad suuremate maha istumiste puhul. Väga lihtne teha ja nostalgia ei kao kunagi…

2 Likes

No a mis ma siis tegema pean, kui ma viina es võta enam. Kas see sobib vabanduseks, et ma jõin tavainimese elunormi juba täis ja siis lõpetasin ära?

Must lipp

Offf, pole midagi lihtsamat kui ühe lauaviina ost ja selle lauaservale paigutamine. Sina vahid lauaviina ja lauaviin vahib sind vastu. Varsti saad jälle täis peaga siin postitama hakata, nagu statuut ette näeb.

1 Like

Härra, te solvate minu intelligentsi. Insane Opossums Ungineuring [tm] (R) OÜ Mees-ja-Opossum R&D team suudab ka kaine peaga genereerida paljus sõgedamaid ideid kui Kuuspaki-Kalle laua viina peal. Ma arvan, et üle-keskmise-IQ+Vana Tallinn ideedegeneraatori löön ka kainelt üle. Alles Koka+Speed segu peal töötav Heade Ideede Gneraator oleks Väljakutse!
Aga meile meeldivad väljakutsed!
Alles eila tuli täänne mõte, et “maksustame ülirikkad” (keda eestis polegi) kampaania on totaalselt valesti tehtud. Sama valesti kui kodanikupalgast jahumine.
Mõte siis selline, et teeme parem riikliku LOTO. Ülirikas jätab ühe LV käekoti ja ühe 20k disainertagi ostmata ja maksab maksa. Ja sellest maksast saab üks õnnelik lotovõitja sellise üle-keskmise-aastapalga puhtannaaa kädeen. No näiteks mingi 60k neto. Jagatakse aasta peale ja makstakse iga kuu arvele. Tahad - viska lahkumisavaldus ja looda, et veab uuesti. Tahad, sülita lakke ja vedele jalad seinal.
See oleks õpetlik mõlemat pidi. Eriti sellele “õnnelikule võitjale” ja tema vaevu kadedust varjavatele sõpradele.
NB! lotos osalemiseks pead olema Eesti kodanik, keskmine palk v. alla selle. Humanitaarkõrgharidus. Shansse suurendab sinised juuksed ja sotsiaalne aktiivsus.
Ma ütleks, et päris LAHEDAID tulemusi võiks saada, ILMA, et tapaksime riigieelarve “kodanikupalgaga” või sunniksime ülirikkad (keda meil ei ole) põgenema,
Võiks mingise 500 grammi mõõdu välja and?

1 Like

Ma aeg-ajalt korraldan teaduslikku eksperimenti, et katse-eksituse meetodil kindlaks teha, et mis hetkel on naudingu kogusumma maksimumis, et siis järgmine kord teaks eksperimendi sellel kohal peatada ja jäädagi nautima seda hetke, aga seni on kõik eksperimendid lõppenud negatiivselt.
Eksperiment ise koosneb erinevatest etappidest ja nendele antud naudingu punktidest.

1. Tekib mõte hakata napsutama.
  2. Lähen poodi ja võtan riiulist napsu.
  3. Tulen napsuga koju.
  4. Panen napsu hetkeks sügavkülma.
  5. Võtan napsu sügavkülmast.
  6. Keeran napsul korgi maha.
  7. Valan esimese napsu klaasi.
  8. Joon esimese napsu.
  9. Valan teise napsu klaasi.
  10. Joon teise napsu.
  11. Lähen poodi uue napsu järele.

Probleem ilmselt on selles, et naudingu hetk ja selle tagajärjed ei lange ajaliselt kokku ja seega polegi võimalik seda maksimaalse naudingu hetke määrata ja seda nautima jääda. Aga ma ei anna alla.

5 Likes

Meil kunagi kodukandis peatas toona vist miilits auto ja nentis, et juht joobes. Küsimusele, et palju joonud oled vastas autojuht, et ei tea. No kuidas ei tea, küsis võimuorgan kurjalt. No kuidas ma tean, küsis juht - ämbriga oli, kopsikuga võtsin, kuskohast mina tean kui palju.

4 Likes

Politsei: “Palju joonud olete?”
Juht: “Eee… kaks nädalat?!?”

4 Likes

Defineeri “nauding”. Millist naudingut sa otsid?
Kui…
“õndsa uduse oleku naudingut” siis selle jaoks on kõige kiirem ja tõhusam “Laua Viin” ROCKiga alla loputada.
Kui “õndsa uduse oleku” juurde natuke maitset ka võiks käia, siis pigem ploomi-, kiris-, jõhvika, pähkli- jms. “maitsetatud viinad”.
Kui rõhk on rohkem lõhna- ja maitseelamustel, siis mitmesugused kalvadossid ja konjakid on kenad kamina ees pruukida. Ka “kvaliteetpeet” (korralik portvein) sobib selleks otstarbeks.
Kui rõhk on kahtlase väärtusega tossumaitsel (mida mina kogu oma alkoholitarbimise karjääri juures ei suutnudki hindama õppida), siis sigar ja laga-vulin ja sõbrad.
Kui soovid nautida kaunite naisterahvaste meelast seltskonda, siis punased veinid (kallid ja korralikult laagerdunud) ja mullidega sampused. Need on kõige paremad õlid mis üle keskmise iq-ga naisterahvastel püksikud libedalt üle puusade alla libisema panevad.
Intellektuaalse loba ajamiseks ja kaunite kunstide ning kirjanduse teemal lämisemise nautimiseks on parimad valged veinid Marborough maakonnast Uus-Merimaal.
Ja “võimatute kangelastegude” nautimiseks – näiteks audi-rondiga põllurullide võidu-veeretamise või “valaks terve kastitäie tühje nitorvärvipurke korraga lõkkesse” või “kas muruttaktor ka lund niidab” nautimiseks ei ole inimkond Vana Tallinnast midagi paremat välja mõtelnud.
Või soovid hoopis natida seda vääääääääääääga kahtlast naudingut, kui “surm on silme ees” elamise iga sekund on piin ja siis kütad terve klaasi lauaviina korraga sisse, lükkad pool õlut otsa ja TUNNED kuidas peavalu, liigesevalu, masendus, depressioon ja “tra, mida ma oma eluga peale hakkan” taanduvad kõik tahaplaanile ja elu on selge ja lithne ja lill… teeme veel ühed tropid ja siis tehakse juba Pood lahti ja …
Inimesed on ikkagi erisugused, neil on omad huvid ja eesmärgid. Mõned eelistavad odekolonni “Žvežest” teised jällegi vermutit ja need kes on intelligentsiga ei võta üldse midagi konjakist kehvemat suu sissegi. (Muidugi, peaparandus, eelsoojendus, soe aluspesu ja muud “olude sunnil” suu sisse võtmised ei tule arvesse).

1 Like

Selleks, et saada võimalikult häid tulemusi, tuleb kõik segavad faktorid ellimineerida, nii et jääb ainult mina ja alkohol.
Istud tugitoolis, silmad kinni, ühes käes on pudel ja teises klaas ja muudkui naudid. Naudingu kogusumma iseenesest ajaga muudkui kasvab aga mingi viitajaga hakkab kasvama ka alkoholi pruukimisest saadav kahju, nii et oleks vaja leida õige hetk millal manustamine lõpetada. Aga see on iseenesest integraalarvutus, mida purjus peaga ei tee.

2 Likes

Minu kogemus ütleb, et kõige parem on alati esimene lonks. Edasi läheb kõik juba allamäge.

2 Likes

Kunagi Võsa Pets telekas küsis ühe teismelise liiminuusutaja käest: Kas vastab tõele, et kui liimi nuusutada, siis hakkab paljaid naisi nägema?
Ja sai vastuseks: Kuidas te teate?

1 Like

Kukilt loetud tsitaat - viina maitse on enamasti sama, aga järgnevad seiklused alati erinevad.

Mina, kaine inimesena, lõpetan selle eksperimendi tavaliselt kolmanda punkti juures. (Tähelepanu hajub ja napsitamine läheb lihtsalt meelest ära.) Sellegipoolest pakub selline tegevus teatud naudingut.

1 Like

Refereerin siin naaberküla-mehe, Vasseli, kogemust. Selline nautimine saab kesta umbes nädal otsa. Pärast seda saab jällegi nautida ümber maja kirvega kuradite taga ajamist.