sport!

Eilne “Mehed ei nuta” saade, algusest ca 36.45 Jaan Martinson: " Avalik saladus, et Kelly Sildaru kirjutas EOK täitevkomiteele pika kirja, kus ta selgitas, et miks ei tohiks Tõnis Sildaru preemiat saada, kus ta selgitas, et tal pole treeneri kutset, pole kursis treeneri eetikaga jne" … pean vaid kordama, et erakordselt vastik ja loll plika. Ta ei saa isegi aru, et teeb iseendale halba sellise käitumisega. Niigi röövis isa ja venna paljaks, nüüd kahju, et isa preemiat saab. See ei tule ju tema taskust. Ja isa ja vend on üks pere, tahab taas röövida mõlemat.

2 Likes

Kui sa tõesti arvad, et üks 7-aastane tsehhi spordipoiss tegi iga päev 1000 kükki järjest ja korraga, siis sa oled kas a) väga spordikauge inimene või b) lihtsalt rumal.

Ega Jagr ei väitnudki, et ta tegi need 1000 kükki järjest ühekorraga. Ega Klaebo ka ei suusata iga päev trennis 50 km korraga, Erkki Nool ei teinud iga päev igas trennis tervet kümnevõistlust.

Aga kui jagada see 1000 kükki päeva peale laiali - tehtav ilma eriliste probleemideta. Ehk siis ikka 1000 tükki päevas.

Muidugi, tõenäoliselt jäi sellel 7-aastasel Jagril oluliselt vähem aega nutitelefonis TikToki skrollimiseks, Praha kaubanduskeskustes hängimiseks või Netflixi seriaalide vaatamiseks või mis iganes muud meelelahutust toonases Tsehhoslovakkias siis ka leidus :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Jagril vedas, et just siis kui algasid ta parimad hokimängijaastad, lagunes ka soveti süsteem kogu Ida-Euroopas kokku , berliini müür langes ja ta sai ookeani taha sõita ilma, et oleks pidanud kodumaalt põgenema, tal lubati minna. Teenis palju raha kindlustas endale tulevikuks jõuka elu
Hašek valiti NHL draftis juba 1980.a., kuid lubati tal sinna minna alles 1990.
Tsehhoslovakkia hoki ajaloos on olnud aga ka selline episood, kus kogu rahvuskoondis pisteti vangi, sest sealne KGB avastas “vandenõu”, et mehed tahtsid Londoni turniirile sõites Läände ära hüpata. Ja ei saanudki valitsevad maailmameistrid tiitlit kaitsta, sest neil lihtsalt polnud koondist seal . Ja see oli ikka gulagi tüüpi tõeline vangilaager, mitte mingi Tartu kuurort jõevaatega , mida pakutakse meil Rootsi vangidele.

Nad lasti küll mõne aasta pärast vangist lahti, kuid hokikoondisse ei lubatud neid mehi enam kunagi

Täna mängid hokit, homme reedad kodumaa

Ta on pigem natuke naiivne ja blond ning on lasknud oma boyfriendil ennast ümber sõrme keerata. ema käsi on kah vist mängus.

Ahah, mina olen rumal, aga mida on see inimene, kes ei osanud mu kommentaarist välja lugeda, et ma EELDASIN, et neid ei tehta järjest? Challenged?

Ma jätkuvalt ei usu seda juttu. Eks sa proovi 1000 korralikku kükki teha päevas (puus allapoole põlve, mitte niisama põlvenõksutamine) ja räägi siis meile, kuidas läks. Pane tähele, ma ei ütle, et see on võimatu. Ma ütlen, et ma ei usu seda.

Jagr kandis muide numbrit 68 vanglas surnud vanaisa auks, kes osales 1968.a. Praha kevade sündmustes.

2 Likes

Tõnis Sildaru treenerikutse küsimus. EOK põikleb osaliselt kõrvale, Kelly muretseb venna pärast

Kui kelly venna pärast muretseks, siis ta poleks seda kirja kirjutanud, sest hetkel on venna ja isa rahalised vahendid suuresti samad ja kui isa preemiat ei oleks saanud, siis tuleks isa vajadused katta Henry preemiatest ja tasudest.

1 Like

kahjuks elu on näidanud et väga sageli osutuvad need teiste pärast muretsejad ise kõige suuremateks mu****deks / bi*****deks … ehk oleme sellised ‘suure südamega muretsejaid’ varem näinud ja ilmselt näeme kahjuks ka tulevikus, sest eestlase rahvusroog on teine eestlane
ning eesti naise viha on enamasti lõputu st. kui see on juba kord tulnud, siis kestab kuni surmani …

1 Like

Meil on inimene, kes on viinud treenerina 2 sportlast olümpiamedalile. Nüüd selgub, et tal pole mingit kohaliku tähtsusega paberit, mis kinnitaks, et ta on treener. Kusjuures seda paberit annab välja mingi kohaliku tähtsusega organisatsioon - Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutus.

“Treeneri kutse andmise protsessi koordineerib Eestis Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutus, mille treenerikutsete peaspetsialisti Liisa Roosi sõnul ei saa nad midagi selleks teha, et Tõnis tulevikus kutse omandaks.”

Huvitav, mitu olümpiamedalisti on välja treeninud seeLiisa Roos, kes on selle sihtasutuse peaspetsialist? Või palju meil üldse Eestis on treenereid, kes on viinud olümpiamedalile vähemalt 2 sportlast? Pigem peaksid need treenerid koolitama teisi treeneried Eestis, mitte vastupidi.

Kokkuvõttes: kui EOK-l ja sellel kohalikul sihtasutusel oleks vähegi autunnet, siis nad vormistaksid Tõnis Sildarule 5 minutiga selle puuduva tunistuse, sest ta on ju konkreetselt tõendanud (vähemalt 2 korda!), et ta oskab-suudab treenida maailmatasemel sportlasi. Seda vaatamata ühe kohaliku tähtsusega paberi puudumisele.

4 Likes

Ma arvan et need medalid tuleks ROK’le tagastada, sest oh õudust neid sportlasi on treeninud isik kel puudus seda õigustav paber.

3 Likes

Või palju meil üldse Eestis on treenereid, kes on viinud olümpiamedalile vähemalt 2 sportlast?

Kohe tuleb meelde Mati Karlovitš, Rein Ottosson - Tõnistete treener, Matti Killing on sõudjaid treeninud, vehklejatel oli vist igaühel oma treener. Nii et 2 individuaalsportlast olümpiamedalini viia on Eestis üliharv nähtus.

Ma olen 2017 aastal sellest treenerikutse (EKR tase 3) kadalipust läbi käinud ja võin kinnitada, et see treenerikutse süsteem on üks tsunftivärk, mis on kutseandja ja koolituste korraldaja jaoks korralik rahalehm. Viimasel ajal on sinna kutsetaseme nõuetesse poogitud juurde ka igasugu teemavälist wokesitta nagu “väärkohtlemise ennetamise” täiendkoolituse nõue jms. Treeneri kutsetasemega (neid on tegelikult päris mitu) kaasneb õigus saada ka riiklikku treeneri tööjõukulu toetust. Kui Sildaru riiklike toetusteta on suutnud sportlased olümpimedalile viia, siis seda kõvem mees on ja pigem peaks nüüd see Kaljulaidi juhitud EOK peeglisse vaatama, miks neil vaatamata heldele riiklikule lutile midagi samaväärset ette pole näidata.

Sildarude abielulahutuse avalikust mustapesunäitusest olen üritanud mööda vaadata nii palju kui võimalik, aga kui paratamatult kõrva jääb, et peredraama emaspoolte üks põhietteheidetest seisneb selles, et isa paigutas eestkostjana osa “Kelly & Henry Sildaru Suusaklubi” seisvatest varadest Tallinna Vee aktsiatesse ning seda üritatakse näidata mingi vastutustundmatu “aktsiaturule sukeldumisena”, tekitab see paratamatult teatud häälestatuse.

8 Likes

Kui sa oled viinud kaks sportlast olümpial medalile, siis treeneri kutsetase 6 peaks olema automaatne. Kui aga kullale siis kõrgeim võimalik (7?) tase.

5 Likes

Veelgi täpsemalt öeldes: Tõnis Sildaru on viinud olümpiamedalile 2 oma last. Tolik sellega kahjuks hakkama ei saanud.
Aga Kelly on meie oma Matti Nykänen. Allakäik algab sellest hetkes, kui keegi koputab sinu õlale või hääl sinu peas ütleb: “Medaleid võidad sina, mitte treener, alaliit või olümpiakomitee.” ja sa jääd seda uskuma.

1 Like