sport!

Tasub tähele panna, et avalduse tegi Jalgpalliliit, mitte Pohlak.

2 Likes

Selle kohta ka Delfi kommentaar
Keegi ei arvagi, et jalgpalliliidu töötajatel on Venemaa agressioonisõja osas väärtuskonflikt. Selle presidendil Aivar Pohlakul on
Kui LHV oma sõna maksma paneks, siis saaks ka Pohlak aru, et temasuguse mõttemaailmaga inimesel ei ole kohta Eesti jalgpallis.

6 Likes

No sports … (c) Sir Winston IMHO on kõik mängud kus kari turskeid mehi ajavad taga mingit kerajat moodustist ajuhälbega ja eriti puudutab see neid, kes fännavad, ja ärge te turakad lootke, et ma vabandan ))) P.S. Robi on suht vägivaldne skisofreenik kelle koht oleks ammu hulleris

https://sport.delfi.ee/artikkel/120411953/ametlik-venemaa-suusatajad-ei-paase-milano-cortina-olumpiale-see-oli-tohutu-ullatus

4 Likes

Minu tavaloogika ütleb, et piiripealsetel juhtudel ei tohiks rikkumist määrata. Kohtunik täpselt ei näinud aga määras suluseisu mille tõttu võiduväravat ei loetud.

«Väljakukohtuniku (Kevin Kaivoja - toim.) roll sarnastes olukordades on minimaalne – ta ei asetse mängus positsioonil, et suudaks adekvaatselt hinnata, kas ründaja oli suluseisu positsioonil või mitte,» rääkis Kaasik.

https://sport.postimees.ee/8350703/fototoestus-kohtunike-juht-skandaalsest-paide-flora-suluseisust-abikohtunik-eksis-aga-var-kaitus-korrektselt

Väljakukohtunik ei peagi (ei saagi) suluseisu täpselt hinnata, selles mõttes on see kommentaar vale.
Abikohtunik (joonekohtunik) peab liikuma nii, et tema asetus oleks võimalikult samal joonel viimase kaitsjaga just sellel eesmärgil, et suluseis õigesti fikseerida.

Ott Järvela FB lehel oli sellest olukorrast parem analüüs. Suluseisu ei olnud, aga ründaja oli tegelikult kaitsjaga üsna samal joonel, nii et eksimus otseselt ei ole üllatav. Halb see, et VAR ei olnud suuteline parandama.

Minu kommentaar lähtus üldinimlikust loogikast. Kui ei saa täpselt hinnata siis ära hinda selliselt, et kindlasti oli rikkumine.

1 Like

Alternatiivne viis asjadele vaadata on selline, et tegevus peab olema selgelt reeglipärane. Kui on nii piiripealne, et kohtunikul ei ole võimalik vahet teha, siis on foul.

Mujal maailmas tehakse otsus VAR-i analüüsi järgi, aga antud juhul jäeti kehtima Pohlaku poolt seatud äärekohtuniku otsus.
P.S. Lisan, et minu andmetel jäi VAR arvamusele, et suluseisu ei olnud.

2 Likes

Jalgpallis on suluseisu määramise printsiip küll täpselt selline, et kui on piiripealne olukord (kaitsja ja ründaja on samal joonel), on kohtunikele juhtnööriks anda eelis ründajale ja jätta suluseis vilistamata. Täpselt nagu kasutaja314 kirjutas.

3 Likes