Kes vähegi seda mängu Läti vastu jälgis, siis Lätil oli ülikehv päev ja nad mängisid ka kehvasti. Ja isegi sellise Läti koondise kehva päeva ei osanud või suutnud meie mehed ära kasutada. Seega jah, meil polnud lootustki. Kahju muidugi.
Peale viimast mängu Portugaliga tekkis paljudel õigustatud küsimus: Kuidas sai Henri Drell NBA sse?
Vaatasin eile Soome-Saksamaa mängu. Ikka väga hea meel on, et Eesti ei saanud edasi. Järgmine vastane olekski olnud Saksamaa ja sealt oleks tulnud aegade häbiväärseim koslep.
Teine eileõhtune mäng oli Türgi-Serbia. Vot seda oli kaunis vaadata ja vägisi tekkis mõte, et Eesti ei oskagi üldse mängida. Nagu Kullamäe ütles Türgi-Serbia mängu kohta: kvaliteet-koss
Serbiaga on selleks korraks läbi. Paistab et mul oli õigus, endalegi veidi ootamatult.
hea konn jäi sul alles ilmselt,
sprska kaotus soomlastele on üks suurimaid üllatusi läbi kossuajaloo mõistagi ja väga hea meel selle üle mõistagi
Üldse päris huvitav valik pigem väikeseid kossuriike veerandfinaalis. Soome, Gruusia, Poola.
Balkanilt ainult Kreeka ja Sloveenia alles. Prantsusmaa, Hispaania ja Itaalia väljas.
Isegi Andorrat ei suudeta enam võita.
Positiivne on see, et hullemaks väga enam minna ei saa.
Isegi Myrphy ütleb et kui enam hullemaks minna ei saa siis ikka läheb hullemaks.
ja siis me imestame miks meil siin mitte just väga riigitruu seltskond pesitseb
Täna jäi DelfiSport´ist silma lause: Tänak oli parim mees, talle järgnevad kolm Toyotat. Uus sugu on siis lisaks olemasolevatele TOYOTA
Mees võitis Toyotasid.
Ma ei ole olnud liiga hardcore Pohlaku kriitik, aga intervjuu Pealtnägijale tegi temast minu hinnangul moraalse värdja. Laisa inimesena pöördusin AI poole ning kuna saadud vastused ühtisid Pohlaku keerutamisega samal teemal, siis ei hakanud kaevuma algallikateni. Venemaa liikmelisuse teema UEFAs on muidugi kõige ekstreemsem küsimus, mida Pohlakult küsida, aga AI väitis mulle, et näiteks Venemaa klubide ja koondise erinevate tasemete osalemine rahvusvahelistel turniiridel peatati just UEFA täitevkomitee otsusega. AI järeldas, et Vene klubidele solidaarsusmaksete (just - UEFA nimetab neid solidaarsusmakseteks!) lõpetamine/peatamine/külmutamine oleks samuti täitevkomitee pädevuses. Arvestades igasugu muid Vene varade külmutamisi ei kõlaks ju mingi sajandajärgulise sanktsioonidepaketi teemana? Ja täitevkomitee liikmena pole võimalik ka algatust või lobby sel teemal teha?
Nojah, ja eile keeldus ka LHV andmast hinnangut Pohlaku moraalsele kompassile - et selles pole mingit probleemi, kui Jalgpalliliit on organisatsiooni liige, kes jagab solidaarsusmakseid agressorriigile ja liidu juht keeldub seda hukka mõistmast.
Veidi fantaseerides ja liialdades rahapesu ja terrorismi toetamise teemal - kas ma saaksin olla LHV partner või klient, kui ma oleksin ühe tehingusammu kaugusel organisatsioonist, kes saadab ‘solidaarsusmakseid’… näiteks Põhja-Koreasse? Gazasse? Kuubale? või isegi Kolumbiasse?
Mul tekib alati konflikt selle mõistega - moraalse värdja. Kuidas kõlaks - amoraalse värdja.
Jään nüüd hätta, kas Pohlak on moraalne või amoraalne.
Aga loogika võiks olla:
‘Moraalsel värdjal’ on moraal, aga see on kas valesti suunatud, liialdatud või destruktiivne.
‘Amoraalsel värdjal’ ei ole moraali, ta eirab kõiki eetilisi printsiipe.
Teisisõnu:
‘moraalne’ - Eesti jaoks vale või ohtlik moraalikompass ja tegutseb selle järgi
‘amoraalne’ - kompass puudub ehk teeb ükskõik mida, peaasi et sobib endale.
Ma ei tea, kas Pohlak toetab Venemaa agressiooni või on agressiooni vastu seisukoha võtmine talle kasulik. Tunnistan oma teadmatust ja edaspidi kasutan väljendi juures (a)moraalne.
A. Le Coq võttis seisukoha: https://sport.delfi.ee/artikkel/120403155/a-le-coq-kritiseeris-pohlaku-venemaa-teemalist-valjautlemist-toetajana-tahame-naha-spordiala-edu-mitte-kahtlase-vaartusega-sonavotte
Variant on veel ‘moraalitu värdja’
katsuge ikka kirjutatust aru saada. Moraalne vä rdjas ei tähenda, et ta oleks moraalne ja vär djas, vaid, et ta moraal on omane vär djale… See on muidugi “hea”, et suurt hulka sõnu ei saa enam foorumis kasutada, see on umbes sama, et ei tohi õelda hunt, aga susi võib, niikuinii kõik saavad aru, mida ja keda mõeldi.
See on moraalivärdjas.
“moraalselt vär djas” võiks olla arusaadavam.
(LHV ei luba seda sõna siis kokku kirjutada…)
Kui LHV idendib end sellise innovaatilise ja heale tulemusele orienteeritud pangana siis kuidas läheb see kokku ambitsioonitu koondise ja EJL kuvandiga - mille kirsiks tordil Pohlak troonib?