SPACid

A special purpose acquisition company (SPAC) is a "blank check" shell corporation designed to take companies public without going through the traditional IPO process. SPACs allow retail investors to invest in private equity type transactions, particularly leveraged buyouts.

Antagu andeks, et ma uue teema teen aga minu arust on SPACid hetkel teemas ja kuigi kuulujutud (rumour) ja kindlad diilid (definite agreement) käivad meil siin erinevates teemades aegajalt läbi, siis ma arvan, et meil oleks mõistlik neid jälgida. $CCIV on hea näide, kus SPAC on juba üle kolme korra trusti ($10) kuigi diili veel pole, siis loodetakse liitumist Lucidiga. Paar näidet on siin veel olnud $VGAC (23andme) ja $VCVC (REE) näol, kus ka siinsed foorumlased on saanud korraliku sõitu teha.

https://www.spachero.com/ on päris hea leht SPACide jälgimiseks.

Mis täna kõrva- silma on jäänud:
U.S. ELECTRIC VEHICLE MAKER XOS TRUCKS INC IN TALKS TO GO PUBLIC VIA $2 BLN SPAC MERGER WITH NEXTGEN ACQUISITION CORP NGAC.O - SOURCES
$NGAC

Kellel miskit silma jääb võiks siia postitada.

Sees $HOL ja tahaks olla $MCAC, aga LHV ei toeta veel.

$DCRB, $STIC, $RTP, $VGAC - ei suutnud ennast ära rääkida.
Kas on midagi olnud kuulda ka IPOX SPAC-i järgivatest ETF-idest?
Eile võtsin väikese positsiooni $DCRB @17.37. Diil Hyzoniga kindel ei ole ja kindlasti ahneks ei plaani minna. St liiga kaua ei kavatse hoida ja valmis kahjum sisse võtma kui ei peaks läbi minema.

Tegin sarnase sõidu CCIVga (ilmselgelt väljusin tagantjärgi vaadates liiga vara), aga kiire 35% sain sealt. Loodaks DCRB'ga umbes sama.
ESG valdkonnas on $BWAC teatanud, et on leidnud sihtmärgi, aga LHV ei võimalda hetkel. Kuidas nende lisamine käib?
Ma olen kirjutanud info@lhv.ee
"KevinK"
Eile võtsin väikese positsiooni $DCRB @17.37. Diil Hyzoniga kindel ei ole ja kindlasti ahneks ei plaani minna. St liiga kaua ei kavatse hoida ja valmis kahjum sisse võtma kui ei peaks läbi minema.

Tegin sarnase sõidu CCIVga (ilmselgelt väljusin tagantjärgi vaadates liiga vara), aga kiire 35% sain sealt. Loodaks DCRB'ga umbes sama.

Sain ka eile eelturult 17ga DCRB'd. Täna saaks odavamalt juurdegi, aga vist ei riski. CCIVst sain hetke hinda vaadates üsna tipu lähedalt välja ja jäin väga rahule. Lucid Motors tundub mulle ahvatlev, aga see liitumine on juba omajagu veninud ning lõpuks keegi ei tea mis kokku lepitakse kui üldse lepitakse.
PSTH, 20$ga turul. Isiklik uus buy 29$ pealt, 100$+ sõit.
LHV võiks mõne SPAC ETF-i ka nimekirja lisada: SPAK, SPCX, SPXZ. hea meelega istuks sees mõnes
Kui need on USA etf-id siis vanas maailmas neid osta vist ei saa.
kuidas teie käitute kui teie välja valitud SPAC ja sihtmärk on avalikult teatanud, et nad ühinevad? kas hoiate aktsiat kuni IPO on ka toimunud või müüte ja otsite uue SPACi? kaua IPOni tavaliselt aega läheb?
IPO on juba toimunud ja SPAC on suur rahakott mis kaupleb börsil, seejärel otsitakse target, lekib rumour, algab in talks, siis tuleb definitive agreement, aktsionärid hääletavad ja kui asi lukus, on merger ja siis jätkab uue tickeriga.
"Lenzer"
IPO on juba toimunud ja SPAC on suur rahakott mis kaupleb börsil, seejärel otsitakse target, lekib rumour, algab in talks, siis tuleb definitive agreement, aktsionärid hääletavad ja kui asi lukus, on merger ja siis jätkab uue tickeriga.

ja mis faasis sa tavaliselt müüd?
Mul palju kogemust ei ole aga tunne on selline, et osta tasub siis kui kaupleb trusti hinnaga (sageli $10+) ja müüa on tasunud rumori tipphetkel nagu $CCIV või Definitive Agreementi päeval nagu $VGAC või $VCVC.

Spacis istumine ei ole väga riskantne kuni ta trusti lähedal kaupleb aga neid on krdi palju ja leia sealt need õigemad.
aga mis rolli mängib SPACide juures warrant?
"Gallex"
aga mis rolli mängib SPACide juures warrant?

Põhimõtteliselt nagu optsioon lihtsustatult, annab õiguse teatud aja jooksul , teatud hinnalt aktsiat juurde soetada.