kuna antud teema alane debatt on veel teoreetikute tasemelgi alles käimasolev, siis ei leia ma et edasisel diskussioonil mõtet oleks. Kui statistiliselt andmeid vaadata siis traditsioonine organiseerumise hetkeseis tundub Eestis praegu väga madal olevat. Kui sa siiski tahaksid tutvuda vaadetega, mis kinnitavad traditsiooniliste organiseerumisvormide mõju poliitilisele kultuurile ja demokraatiale laiemalt, siis loe Putmani Making Democracy Work - Civil traditions in modern Italy.
Einohh,kui sa oma point'iga, "traditsiooniliste organiseerumisvormide mõju poliitilisele kultuurile ja demokraatiale laiemalt" sinnakanti rihid,et Eestis pole mitte valitsus rahvast eraldunud vaid rahvas valitsusest,õigemini valitsemisest,siis tuleb sinuga nõustuda.
mis sellesse valitsuse eraldumisse rahvast puutub siis mulle tundub, et millega meil siin tegemist on, on hoopis alternatiivipuudus. Kui arvestada, et sulle Savisaar ei sümpatiseeri, Laarigi teod on sulle hinge täis ajanud, siis polegi ju tegelt eriti kellegi vahel valida. Ma ei väida, et poleks võimalust siis astuda kolmandasse parteisse aga ideoloogiliselt tundub, et meil polegi alternatiivi. Mis skp.sse puutub siis soovitaks lugeda 3. mai SLOL Juhan Kivirähu intervjuud. Tema ütleb, et sotsiaalne kapital on üleüldine tahe töötada valitsuse heaks. Mina saan jälle sellest kapitalist niimoodi aru, et see on usaldus, väärtused ja normid, mis ühendavad inimesi ja parandavad elukvaliteeti ümbruskonnas. Võib-olla naabrivalve on midagi taolist. Seegi aga on ainult üks vaatepunkte asjale
Ma arvan, et see on meie enda teha, kas internetist ja siit foorumist lisandub sotsiaalset kapitali või mitte.
Ma arvan isiklikult, et internetil on kõigist massimeediumitest(ajakirjandus,raadio, televisioon) enam võimalusi inimesi liita.
Ja teie laupäevaõhtune tore diskussioon on selle ehedaks kinnituseks
Ma arvan isiklikult, et internetil on kõigist massimeediumitest(ajakirjandus,raadio, televisioon) enam võimalusi inimesi liita.
Ja teie laupäevaõhtune tore diskussioon on selle ehedaks kinnituseks
Vaat tarmo23,
siin ei ole võimalik sinuga absoluutselt nõustuda,et tegemist on alternatiivi puudusega.et kui savi ei sümpatiseeri ja laaru-maaru ei sümpatiseeri siis...:-D
Tegemist on kodanikeühiskonna puudumisega,mitte alternatiivi puudumisega poliitikute hulgast.
Milline poliitik siis ikka viitsib rahvast eraldumata jätta kui rahavs teda seleks juhuslikult ei sunni,et ei eralduks...?
Shveitsi otsese demokraatia näite juurde tagasi tulles.Nad seal lihtsalt ei usalda absoluutselt oma poliitikuid
:-),seetõttu hääletavad ise referendumitel kõiksugu otsuseid.
Graafikule tänud toetuse eest,interneti nagu ka teiste meediakanalite lisamise eest sotsiaalse kapitali tekitajate hulka.
:-)
siin ei ole võimalik sinuga absoluutselt nõustuda,et tegemist on alternatiivi puudusega.et kui savi ei sümpatiseeri ja laaru-maaru ei sümpatiseeri siis...:-D
Tegemist on kodanikeühiskonna puudumisega,mitte alternatiivi puudumisega poliitikute hulgast.
Milline poliitik siis ikka viitsib rahvast eraldumata jätta kui rahavs teda seleks juhuslikult ei sunni,et ei eralduks...?
Shveitsi otsese demokraatia näite juurde tagasi tulles.Nad seal lihtsalt ei usalda absoluutselt oma poliitikuid
:-),seetõttu hääletavad ise referendumitel kõiksugu otsuseid.
Graafikule tänud toetuse eest,interneti nagu ka teiste meediakanalite lisamise eest sotsiaalse kapitali tekitajate hulka.
igal juhul...
mõned aastatetagused näited:
Nelja mehe ettepanekust ajalehes "Edasi" (nüüd Postimees) kasvas välja IME(Isemajandav Eesti)
ETV saatest "Mõtleme Veel" RAHVARINNE
mõned aastatetagused näited:
Nelja mehe ettepanekust ajalehes "Edasi" (nüüd Postimees) kasvas välja IME(Isemajandav Eesti)
ETV saatest "Mõtleme Veel" RAHVARINNE
muide kui jutuks tuli, miks siis kodanikuühiskond Eestis nii vähearenenud on?
Ja nelja mehe ettepaneku ja Mõtleme Veel ei saanud sotsiaalsest kapitali luua, kui siis ainult saates olnute ja IME autorite vahel, sotsiaalne kapital sai alles tekkida siis kui Rahvarindel tekkisid osakonnad ja sellega liitusid liikmed.
Ja nelja mehe ettepaneku ja Mõtleme Veel ei saanud sotsiaalsest kapitali luua, kui siis ainult saates olnute ja IME autorite vahel, sotsiaalne kapital sai alles tekkida siis kui Rahvarindel tekkisid osakonnad ja sellega liitusid liikmed.
Jah,
inimese sünniks loetakse ka momenti kui beebi ema kõhust välja tuleb, kuigi elu hakkab juba 9 kuud varem.
Kes teab, kumb õige on?
inimese sünniks loetakse ka momenti kui beebi ema kõhust välja tuleb, kuigi elu hakkab juba 9 kuud varem.
Kes teab, kumb õige on?
Vaatan, et diskussioon algas pihta Fukuyamast ja jõuab ikka välja ....
Avaks pisut ka teist dimensiooni - nimelt mitte riigi/ühiskonna, vaid üksikisiku seisukohalt lähtuva.
Mulle tundub, et üksikisiku mõjuvõim on üsna üheselt korrelatsioonis tema isikliku networki suurusega. Sageli võib sellega kaasneda ka majanduslik heaolu.
Tõenäoliselt on suur osa Eesti majandusest arenenud just isiklike suhete pinnalt ja seda väliskapitali/know-how abiga. Riigina me atraktiivsuselt Hiina või Venemaaga võistelda ei suuda.
Sotsiaalne networking on ilmselt ka õpitav, vähemalt mitmetes Ameerika ülikoolides õpetatav.
Huvitav kas ka Eestis?
Avaks pisut ka teist dimensiooni - nimelt mitte riigi/ühiskonna, vaid üksikisiku seisukohalt lähtuva.
Mulle tundub, et üksikisiku mõjuvõim on üsna üheselt korrelatsioonis tema isikliku networki suurusega. Sageli võib sellega kaasneda ka majanduslik heaolu.
Tõenäoliselt on suur osa Eesti majandusest arenenud just isiklike suhete pinnalt ja seda väliskapitali/know-how abiga. Riigina me atraktiivsuselt Hiina või Venemaaga võistelda ei suuda.
Sotsiaalne networking on ilmselt ka õpitav, vähemalt mitmetes Ameerika ülikoolides õpetatav.
Huvitav kas ka Eestis?
Võrumaal sündinuna ja kasvanuna võin ma öelda, et see inimestevaheline ühtekuuluvustunne on seal tõesti tugevam kui Tallinnas. Asi pole mitte selles, et inimesed kuuluvad mingitesse seltsidesse ja klubidesse vaid lihtsalt - nad on pärit Võrumaalt s.t. samast keskkonnast.
Nojah, keelebarjäär ikka ka. Jurmala, võru keelt mõistad ikka?
Kui vaja rääkida siis saab hakkama.
Jurmala jutu peale meenub kohe Pant & "Võru maffia".
to: sCandal
Täpsustuseks ehk niipalju, et nii ajakirjanduses kui kuluaarides on eelpoolmainitut mitte Võru vaid ikka setu maffiaks tituleeritud. Mille kohta Pant väljendus: "mina olen võruke, aga Järvelill on setu!"
:-))
Aga sCandal, mis seos siin Jurmalaga on?
Täpsustuseks ehk niipalju, et nii ajakirjanduses kui kuluaarides on eelpoolmainitut mitte Võru vaid ikka setu maffiaks tituleeritud. Mille kohta Pant väljendus: "mina olen võruke, aga Järvelill on setu!"
:-))
Aga sCandal, mis seos siin Jurmalaga on?
Velikij, seose leidsin Jurmala lausega:
Võrumaal sündinuna ja kasvanuna võin ma öelda, et see inimestevaheline ühtekuuluvustunne on seal tõesti tugevam kui Tallinnas...
"maffia" kui setude ühtekuuluvustunde kõrgem tase? ;)
sC,
tartu maffiast :)
Võrumaal sündinuna ja kasvanuna võin ma öelda, et see inimestevaheline ühtekuuluvustunne on seal tõesti tugevam kui Tallinnas...
"maffia" kui setude ühtekuuluvustunde kõrgem tase? ;)
sC,
tartu maffiast :)
No jah - kes nimetab maffiaks kes sotsiaalseks kapitaliks.
kui juba see m-sõna käiku läks, siis näpuotsatäie eesti sotsiaalse kapitali koondamisest hoopis mujale kui siiamaile:
Mees, kes unistab luua New Yorgis Eesti maffia
Mees, kes unistab luua New Yorgis Eesti maffia
Tüüp on lahe, olen temaga isegi suhelnud, aga ajakirjaniku jutt on kuidagi imalülistav.
Vaatan, et diskussioon algab pihta millest iganes ja scrooge jõuab ikka välja .... "õpitav vähemalt mitmetes Ameerika ülikoolides,huvitav kas ka Eestis? " jutu juurde.
:-D
:-D
Tüüpi isiklikult ei tea, aga ajakirjaniku jutt on kuidagi imelik. Miks? Aga seetõttu, et minu kui tavakodaniku (ja usun et ka paljude teiste) jaoks on maffia organiseeritud kuritegevuse sünonüüm ja sellise asja eest tuleks kas tüüp ise kiiremas korras pikemaks ajaks trellide taha pista (saan aru, et see pole nii, aga pealkirja järgi võiks ju nii arvata)
...või hakkab ajakirjanik suurt valuraha maksma.
Nojah, muidugi nii see ei lähe, aga ilus oleks ju...
...või hakkab ajakirjanik suurt valuraha maksma.
Nojah, muidugi nii see ei lähe, aga ilus oleks ju...