RZLV tulemused ei meeldi kohe üldse turule. Hetkel -20%. Cash burn vist põhiliselt ei meeldi. Tundub natuke üle reageeritud.
H1 kõnest mõned mõtted:
- Google diilis oli 24 ettevõtet, millest RZLV sai lõpuks lepingu
- lähinädalatel tuleb veel mõni suurem teavitus võidetud lepingust
-
- oktoober tuleb investorite päev
- kahjum oli ootamatult suur. Käive 130m, kahjum 140m. Sellest ca pool oli aktsiakomp + aasta alguse omandamise diil. Kontol jätkuvalt 100m raha, millest küll suur osa on piiratud.
- otsivad just selliseid diile, kus saab oma infrat müüa ja ei pea inimesi oluliselt palkama.
Mulle tundub, et turg pigem ootas käibeootuse tõstmist kui sellised suured diilid tehakse. 130m käivet H1 ja 360m kogu aasta kohta tähendab, et viimase 6 kuuga peab 230m tegema. Samas kui 2025 oli H1 6m ja H2 40m, sest Q4 on kaubandusele soodne, siis ilmselt ei tahetud veel lubada asju, mida pole olemas, kuid mille tõenäosus on siiski suur. Samas kindlasti üllatas turgu ka marginaalide kukkumine (90%+ pealt sinna 48% juurde).
Võtsin $2.31 pealt veel juurde, sest minu ootuste mõttes midagi üllatavat ei ole seni välja suutnud lugeda. CEO ütles äkki veebruaris, et H2 soovitakse juba kasumis olla. Kuna nad on väga kiivalt sellest 360m käibenumbrist terve aasta kinni pidanud, siis pigem olen ka arvamust, et praegu on turg ülereageerinud. Samas - turul on alati õigus.
MDB on huvitav
Revenue: $771.8M (Est. $734M) ; +30% YoY 35M üle ootuste.
Adj. EPS: $1.90 (Est. $1.61) ; +90% YoY
Q3 Guide:
Revenue: $756M-$761M (Est. $745M) ainult 11M üle ootuste
Adj. EPS: $1.57-$1.61 (Est. $1.54)
Ehk kui oleks see kvartal tulnud +20M üle ootuste ja järgmine 25M siis oleks ilmselt stokk nullis või mõne prossa miinuses arvestades üldist fooni. Ehk see, et mingi diil tuli varem, sai karistatud.
Ilmselt ei torma pre-s ostma, aga jälgimise listi.
RZLV
Cash burni kohta kirjutas CEO nii Twitteris:

Nike ja Fermi
Millest need Nike soovitused tulevad? Tundub ju päris kindel tendents olema, et kuhu see asi liigub? Nagu Eesti filmiklassika ütleb, et põhja, ikka põhja. Paar korda olen ka sellest volatiilsusest (et jätkuvalt spekuleeritakse madala hinna juures, aga iga kord tuleb peale natukest tõuse veel suurem langus) nats raha võtnud, aga no, kogu see nö vanade kõvade kaubamärkide ja see kestvuskaupade sektor liigub ikka kindlalt persekursil, vähemasti hetkel küll nii tundub. Long jah, aga no kui long, mitu aastat siis, et äkki tõuseb kunagi sealt mudast. Millal keegi üldse ise mingit Nike toodet täishinnaga ostis? Seal tuleks uus Michael Jordan leida, et see asi kusagilt mingi hoo sisse saaks.