Soovitage häid aktsiaid.

Kogu IREN poss läks müüki, selliste hüpete see on alati short squeeze, miks siis mitte hädas tüüpe aidata. :grinning:

Ma arvaks, et see target raise ja $2.8B lepingu uudis annab aktsiale lähiajaks tummiselt tugevust ja $40 tasemest murtakse veel lähiajal üles (kui turg tugevalt vastu ei liigu). $38,01 pealt ost ja sub-40 müük on vähe kasin, mida siit võtta.

See 38.01 oli esimene, pärast sai veel 2x alt poolt ka ostetud.

Kui selle IRENi graafikut vaadata, siis on see nelja kuu jooksul viies selline v-kujuline põhi. Täiesti hullumeelne stokk.

Huvitav stokk, pigem ebaharilik darkpool activity + keegi on ostnud 1M eest 31July 28-si calle. ( aga korralik klots oli ka eelmise reede 28-si, mis jooksid 0-i)

SI näitab 43%

Hoiatus, väga palju on retaili sees, kui liikuma ei hakka, siis langus saab kiire ja valus.

long

1 Like

Infokild
21. juuli 2026, 19:52

Microsoft ja Mistral teatasid teisipäeval, et sõlmisid mitme miljardi dollari väärtuses lepingu, mille alusel saab USA tarkvarahiid kasutada Prantsuse tehisintellektiarendaja Euroopas asuvat arvutustaristut.

Lepingu kohaselt saab Microsoft juurdepääsu Euroopas asuvale GPU-de (graafikaprotsessorite) taristule, et suurendada tehisintellekti arendamise võimekust ning toetada oma pilve- ja tehisintellektiteenuste pakkumist, teatasid ettevõtted ühisavalduses.

4 Likes

GOOG

Earnings Call “We plan to use third-party capacity as we build our own capacity”

Tasub silm peal hoida.
NBIS, IREN CRWV

5 Likes

Ei pruugi ükski neist olla sest:

In addition to building its own data centers, Google executives said they also plan to rely on capacity from third-party cloud providers to meet feverish computing demand, building on a recent compute deal with Musk’s SpaceX, which now owns xAI and its Memphis data centers.

3 Likes

$RZLV
Rezolve.ai hakkab üha enam meeldima pikaajalise investeeringuna. Kes on asjaga täpsemalt kursis, siis palun aidake mõista, mida ma valesti näen või mis punased lipud on nägemata?

• Detsembris 2025 läks äri alles tegelikult käima - käive kuuga ca $19m.
  • Q1 käive oli $60m ehk detsembrikuu hea käive ei olnud ühekordse iseloomuga.
  • 2026a käibeootust taaskinnitati juuni lõpus, ootus $360m. Detsembris 2026 oodatakse suurusjärgus $40m (mis omakorda võimaldab 2027. aastaks öelda, et ARR on ca $500m).
  • Kuni $300m ulatuses aktsiate tagasiostukava võiks saada septembri keskel UK kohtult loa
  • Rahvas meeletult pahane senise diluutimise eest ($4/aktsia tasemelt), kuid jaanuaris 2026 ütles CEO, et eesmärk oli arenguks kapitali kaasata ja uusi kapitalikaasamisi enam naljalt ei tehta. Vastupidi, kui nüüd juba plaanitakse tagasioste tegema hakata.
  • CEO üsna avalikult sotsmeedias vastamas investorite küsimustele, sh senine aktsiahind. Ütleb, et lühikeses perspektiivis valus, kuid tööd tehakse pikema perspektiivi nimel ja vahepeal ongi valus.
  • Turukapitalisatsioon $920m, raha kontol hinnanguliselt $300m.

Kokkuvõttes tundub, et võrreldes INVZ’ga on jõutud reaalse käibe genereerimiseni ja uut diluuti kohe kartma ei pea, vastupidi - hakkavad veel tagasi ostma turult aktsiaid.

3 Likes

Pigem vaatan sellest aspektist, et suured ei jõua nii kiiresti ehitada, kui nõudlus kasvab.

P.S tagasi IBM-s @205.-

1 Like

2025 viimane kuu käive $19M ja Q1 suutis tekitada käibe €60M?
Sellises faasis firma tagasiostukava on kohutavalt punane lipp. Nad näitavad lihtsalt, et hoolivad aktsiahinnast. Üldiselt tundub, et halvale rahale peale andes näevad ainult sissemaksed head välja.

1 Like

Saan vaid spekuleerida, et detsembris tehti jõuluoste ja jaanuar oli rahulikum, nii nagu kaubanduses ikka. Selles kontekstis ma ei julgeks öelda, et kasv on peatunud, vaid hooajalisus mängib rolli. Huvitav on näha kuidas Q2 on arenenud ja ilmselt nädala pärast võiksime mingit pressiteadet selle kohta näha.

Tagasiostuprogammi osas on õigus: see on hinnatoetuslik meede ja tõttöelda lühiperspektiivis on see positiivne tekitades võimaliku hinnapõranda ja parandades sentimenti. Neil on õigus selle kaudu tagasi osta ka suuremaid pakke ja kõik ei pea tulema ilmtingimata turult, kui üldse sinna asi jõuab. Oluline on vast siin see sõnum, et dilutionit lähiajal kartma ei pea. Spekuleeriks, et kuna $4 pealt müüdi aktsiaid alles aasta alguses, siis tagasiostuprogrammi mõte on hind viia $4 juurde, sest siis saaks öelda, et meil pole mõtet tagasi osta ja tagasiostud jäävad lihtsalt ootele.

Minu jaoks tekib RZLV suhtes tõrge selle koha peal, et ma ei saa lihtsalt aru, mida nad teevad ja miks keegi neile selle eest maksma peaks. “seamless, personalized experiences, making every shopping moment unforgettable” wtf?! Veebipoes ostlemine pole mingi raketiteadus: add to cart… checkout… pay… Korras! Miks peaks selle asemel veerand tundi pikki tekste sisse toksima?!

Anyway, kuivõrd asi pole siin ettevõttes vaid minu peakujus, siis ma otseselt maha ka ei laida, kui keegi selle aktsiaga pikemat suhet soovib alustada.

1 Like

RZLV ärimudeli ajaaken võiks olla max 3 aastat, pikas perspektiivis sõidavad suured AI-d need middlemanid nagunii üle.

1 Like

Keegi INTC ka täna ostab? Tulemused olid ju head.

IREN, mis käis just siin $43 lähedal, flirdib täna jälle $38. Võtsin just ühe portsu.

4 Likes

image

Tüüp kukkus p**** kosmoseaktsiate haibiga:

1 Like

KHC, natuke varem oleks pidanud ostma, aga long at 26,20, stop 25,45

turn around story, tegid just diili Disney-ga.

Ei oota mingit kiiret liikumist siit.

2 Likes

ASML kukub, sest hiinlased suutsid teha esimesed masinad, mis on võrdväärsed ASML i 20 aastat vanade mudelitega.

CXMT IPO tõusis 400%, kuna mälude nõudlus on jätkuvalt suur. MU, SNDK, Samsung jne. lastakse sodiks selle peale…

make it make sense.

ostsin ASML

5 Likes