Soovitage häid aktsiaid.

Juba hakkas palju parem, kuid siiski, miks ma peaksin? Kui shortida, siis aktsia ju halb, mitte hea.

1 Like

Ausalt öeldes, vaadates kuidas indeksid on terve sügise uusi tippe teinud, siis mina ei julge ühtki aktsiat praegu osta. Kui mingigi jõuluralli tahab tulla, siis tuleb enne seda korralik aadrilaskmine läbi teha. Ehk siis ma soovitan pigem sularaha varuda.
Aga see on jah hea küsimus, et kas langev aktsia on halb. Mulle sobivad mõlemad suunad, kõige halvem aktsia on selline, mis ei liigu kummaski suunas.

3 Likes

Kui tahta lõime pealkiri viia kooskõlla lõime tegeliku sisuga, siis äkki sobiks:
:point_right: “Soovitage häid aktsiapositsioone” :point_left:

kas just hea, aga see eest riskantne :slight_smile:

SSYS

Tänu tollidele peavad Usakad ise natuke rohkem asju tegema hakkama ja automotive, aerospace, medical tooted on need, mis suudavad hinnatõusu alla neelata.

Ja miks ka mitte DDD, mis täna juba lennukit pani.

Mul natuke on siit 12 juurest aga tahaks juurde. Kõhklusi pole, ainult kahtlused on jäänud.

EDIT: Sorry, ei vaadanud, et korralik tõus õhtul. Aga seda parem, alates viimasest epsist on ka pävane vol 2-3x suurem kui varem.

Väga volatiilne aktsia ± 10-15% päevas on tavaline. Ehk max 10% osakaal.

4 Likes

Jah, võiks teha küll uue lõimu: Soovitage häid shortimisi

kasutaja619,
millex lööpida ja Kindsigo möttearendusi eemale peletada… kibestumus ruudus…

1 Like

Ahnuse ja hirmu päkapikud mu pea sees jõudsid eile õhtul Hastingsi osas vaherahuni ja nõustusid panema AU$0,96 tasemel (+188% kasum valuutakahju järgselt) müügiorderi summale, mis algselt sisse sai pandud. Öösel see ka ära täideti ning sellega on pisut rohkem, kui kolmandik algsest HAS pos-ist müüdud ja kõik edasine vaid puhas võit.
Ei välista, et ostan uuesti madalamalt sisse.

5 Likes

Ma ei näe ka probleemi, et mõnel on pikk ja mõnel lühike. Ise pean shortimist pikas vaates küll tervistkahjustavaks tegevuseks, aga ideid ja argumente on ikka huvitav kuulda. Eriti väärtuslikud on need, mis asjade toimumist ette proovivad prognoosida sest nende ennustusvõimet saab objektiivselt kontrollida. Anna tuld, kindsigo.

7 Likes

Vabandage nüüd võhikust algaja küsimust, aga. Millised teenused ja millistel tingimustel üldse shortida lasevad? Minusugune pööbel pole sellistele veel juurde pääsenud, kiibitsen niisama aga lihtsalt hariks ennast

Võib-olla alustaks sellest, et shortimisel on võimalik kahjum piiramatu. Eeldaks, et see on teadvustatud. Keegi võiks jagada mõnda interaktiivset linki, kus teema lahti selgitatud.

https://www.amazon.com/Make-Money-Selling-Stocks-Short/dp/0471710490

1 Like

Eiei, ma saan aru küll, mida shortimine tähendab ja kuidas see käib (ja kui, noh, midagi praktikas täpsustamist vajaks, küll ma siis uuriks omaette). Asi on selles et kõik teenused mida ma seni kasutanud olen, lihtsalt ei võimalda sellega tegeleda, et siis sellise turuvarblase tasemelt ma küsiks, et mida selleks peab kasutama või omama, et see võimalik oleks?

1 Like

Shortimine on umbes 20x raskem kui long. Mõtetu ajaraisk ja raharaisk.

Võta või tänane IONQ uudis, 2 nädalat tagasi oleks stock 15% üleval juba, hetkel küsimärk, kas müüjad leiavad hea võimaluse müüa või teevad pausi, et saaks kõrgemalt jälle müüa.

Eeldatavasti peab shortimiseks olema esiteks räigelt palju tagatiseks sobivat finantsvara (näiteks long aktsiapositsioonid ja/või väga suur kontosaldo) sama maakleri või panga juures ning teiseks Sinu antud vastused EU bürokraatide väljamõeldud Asjakohasuse Küsimustikul peavad näitama, et oled shortimiseks pädev. Lisaks maksad lühikeseks laenatud finantsvara pealt maaklerile või pangale intressi. See kõik on vajalik selleks, et maakler või pank saaks su vajadusel puupaljaks teha, et välistada maakleri või panga pankrotti, sest sisult on tegemist krediidiga mille võimalik kahjum on täiesti piiramatu ehk miinus lõpmatus lühikese positsiooni valuutaühikut. Sisuliselt ikkagi a kind of margin loan. Ohtlik. Ainult julgetele. Ise olen jänes ja närin ainult pikka porgandit.

2 Likes

Erm. Kui palju on räigelt palju? Sesmõttes, et. Okei, margin konto on üks eeldusi, sellest oleks pidanud loogiliselt võttes aru saama, sorry. Näiteks need USA reeglid päevakauplemisele margin kontoga on 25K olemasolu, see on selgelt teada - kas shortimise juures on ka mingi kindel reegel, et kui palju rohkem tagatist peab olema? Kõik ju ikkagi oleneb lõpuks sellest summast ka, mis sa mängu paned, või mitte?

No mängu ei tasu panna väga suurt protsenti oma portfelli väärtusest, mingi 5% on juba päris julge samm, aga kus see piir on täpselt, ma tõesti ei tea, pakuks et kuskil 30% kandis.

Kui RUN täna üle 23 tõuseb, kaalun väikest lühikest positsiooni, aga võib-olla mitte kohe päeva alguses.

Näiteks LHV Trader’i puhul kõik tagatisnõuete detailid dokumentatsioonis kirjas ju, otsi lihtsalt dokumendist võtmesõna “lühike”:

Küllap teiste maaklerite dokumentatsioonis samuti detailid kirjas.

Short GM@65.

Shortida saab tagatist omamata ka inverse ETF-ide kaudu või kaudsel moel mingite instrumentide kaudu, millel on negatiivne hinnakorrelatsioon langusootusega instrumendile (nt terve aktsiaturu puhul mingi maturityga treasury bond-id) ning neile on olemas ka leveraged sutrktureeritud finants-alkeemia tooted, aga see toob veel kamaluga riske ja mitteläbipaistvaid lisatasusid juurde.

1 Like

APP - shordid ründasid juba aasta alguses, erinevad põhjused. Nüüd väidetavalt uurib SEC, kas tarbijate andmete kogumise viisi ei ole kuritarvitatud.
Ise nad ütlevad hetkel nii: When provided a detailed list of questions for comment, AppLovin said it is “not engaged in any investigations with any state attorneys general regarding its business; nor has the Company been contacted by any state attorneys general regarding any such alleged investigation.”

Eile oli taas meedia spinn, shordi poolt.
5.nov tulemused. Väga kõrge risk siit, aga vbl. tahab short hoopis siin katma hakata ja mitte ER lasta. Lisaks on need meedia lekitamised vanad uudised ja tundub katsena aktsiat alla tuua.

1 Like