Mis Modernasse investeerimise suurem taust on peale selle, et aasta graafik on kukkunud -65% ja tipust -81%? Ettevõte on rämedas kahjumis -69% (-4,7 miljardit) ja see süveneb. Kas teil on infot, et Moderna on leiutanud vähi+AIDSI+rasvumise vastu rohu ja lisaks ajamasina tagatipuks? Või on suurem plaan rahast suur lõke teha?
tavaliselt on õigusmölemal, nii pullidel kui ka karudel… lihtsalt reageeritakse üle ja mönel päeval positsioneerutakse ümber… ja sel ajal shordid ostavad turu inertsiga tagasi… kui kauaks, söltub uutest ümberpos hinnasihtidest ja sellest, mis konkreetse päeva meelsus on… vöi, eksin ?!
Moderna teenis suurema klotsi covidi vaktsiiniga. Teenib siiani.
See klots on pandud ja pannakse jätkuvalt kõigi muude torus olevate ravimikandidaatide uuringuisse. Torus on palju asju, mh herpese, noroviiruse, Lyme’i tõve jmh vaktsiinid, kõik faas 3, ridamisi vähiravimeid jms.
Covid polnud sugugi Moderna peamine rida, peamine on kogu aeg olnud vähiravi. Covidi vaktsiin lihtsalt andis võimaluse mrna tehnoloogiat demoda ja vähiravi arendamiseks pappi kokku lükata.
sama vagu künnab ka teine covidi tšempion Biontech. nende kahe vahel valides eelistaks mina Biontechi, sest nad on kulutanud oma klotsi vaoshoitumalt ja kontsentreeritumalt.
Disclaimer: Modernat mul portus pole, Biontech ilmub sinna mingil hetkel.
Torudes on paljudel ravimifirmadel palju ravimeid. Kui paljud neist katsetused edukalt läbib - kahjuks väga vähe. See et teenitakse kasum ja kulutatakse see R&D peale ära, investorit see ei tohiks rõõmustada. Kujutame ette, et on mingi ettevõte X mis teenib 1B kasumit aastas 10 aastat. Kõik see kulutatakse R&D peale ära. Mis siis 10 aasta pärast investoritel peos on? Käivet tegime kõvasti ja kõigil on sitamaitse suus, nagu anekdoodis
Moraal oleks selline, et R&D-sse investeerida tuleb, aga mõistlikult, mitte kogu kasumit ja tuleb silmas pidada ka selle tegevuse tõenäolist tulemust. Mulle tundub üldse, et ravimitööstus on veel hullem valdkond kui toitlustus ja ehitus ![]()
Meditsiin on viimaste aegade peksupoiss olnud. Seetõttu võib loota, et võrreldes praeguste kuumade sektoritega on tõusupotensiaali rohkem.
Üks külg millele tähelepanu pöörata on nö “Patent cliff”.
Ehk siis paljude suurte müügihitid on patendi alt vabanemas ja seetõttu kaotatakse omajagu turgu.
Selle vastu võiks aidata väiksemate juba heakskiidu saanud või kohe saamas firmade ülevõtmine.
Nimekiri potensiaalsetest -
Mina ise oman neist IOVAt. Eelmise aasta veebruaris said FDA heakskiidu melanoomi raviks TIL meetodil. Arendamisel on nii kopsuvähi kui emakakaelavähi ravi samal meetodil. Melanoomi ravi osas on sees nii UK kui EU taotlused. Hind on muidugi koos sektoriga korralikult alla tulnud. Heakskiidu ajal saavutatud $18 on nüüd $5.
Tunnistan, et olen ~$10 tasemelt üsna suurelt sees, samas veel väga halvasti ei tunne end. Ravim töötab ja käibed kasvavad. Kasumlikus on ehk paari aasta kaugusel, aga pigem ootan/loodan ülevõtmist. Viimasele paistab panustavat ka juhtkond eesotsas Wayne Rothbaumiga. (ühest tema varasemast bioteh diilist saab lugeda näiteks siit - This Legendary Billionaire Biotech Investor Has Remained A Mystery—Until Now
Ehk siis näen rohkem ruumi ülesse liikumiseks kui alla. Ärge võtke minu postitust kui ostusoovitust, otsus tehke ise. Biotech on ülimalt radioaktiivne kraam, eriti algfaasis.
Ega MRNA-sse investeerimisest siin räägitud polegi.
Piisab, kui õnnestub turusentimendi soodsamaks muutumise najal natuke hinnavahe pealt taskusse libistada. Jumalast suva, kus see MRNA 10a pärast on.
Aitäh asjaliku postituse eest. Oman ka mõned tickerid siit valikust. SWTX õnnestus 38,7USD hinnaga positsioon võtta ning nüüd paar päeva tagasi tuli uudis, et Merck tahab SWTX üle võtta. Eile said nad ka FDA accepti ravimile. Mercki uudise najal on kenasti aktsia purjetanud.
Samuti oman URGN - positsioon võetud 10,2USD pealt ning ootan nende PDFUA tähtaega mis peaks olema juunis.
Oman veel KALV (PDFUA 17.06), MIST (PDUFA 27.05), pikk positsioon XERS ning just realiseerisin MDGL. Kuigi neil on kena start olnud Rezdiffraga siis üksiku ravimiga firma millel 7B market cap pani riskidele liialt mõtlema ning tundus õige koht 30% kasum ära võtta.
Kas ses laibas on ka veel elu… viimaste päevade tõus on päris hea.
Intel (INTC, Financial) stock rose 4% on Wednesday morning after investment banker R.W. Baird sparked fresh discussion about a potential strategic tie-up with Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSM, Financial). Baird analyst Tristan Gerra reveals that discussions emerging from Asia’s supply chain explore Intel spinning off its semiconductor fabrication unit into a joint venture with TSMC.
… vastusex tänasele BNTX reaktsioonile, kas sisenesid ?! ette tänades, T
comments ?!>> https://stkt.co/vccOPa6m
Moderna Caught Luring Children into COVID-19 mRNA Injection Trials with Teddy Bears—Fined for Exploitation
No comments.
Mulle üldpildis tundub, et oodatakse laiba (INTC) elluäratamist maksumaksja rahaga strateegilistel põhjustel - Taiwan (TSM) vs Hiina. Kui keegi teab asjast rohkem, võib detailsemalt edasi kommenteerida.
Eip, vaatasin, aga ei veel.
Olen siiani tige enda peale et septembris 90-120 tasemetõusu maha magasin. Kui sealt oleks sisenenud, ostaks praegu vbla iga dippi. Aga ei sisenenud, ostsin muud kraami hoopis. Nii et nüüd lihtsalt vahin kõrvalt kuni ta seal 110-120 kanalis jõlgub.
Kui aga järgmine käik sisse läheb, st 120-150 tasemevahetus paistab, siis sisenen küll.
. see tasememuutuse ajastus on vist suht raske ülesanne… kuidas trigerit ennekõike tuvastad - uudise, tehingukäibe kiiruse vöi mahukoguse pöhjal? kas ootustes on ka mingi peamine uudistegur mida jälgid?! … aitäh taas ette
Kasutage klassikalisi seapõrnu.
oled proovinud, aitab… ?!
Kohati on aidanud küll, aga mõnikord näiteks Hepsori puhul põrn eksis.
nojah sisenemiskoha tabamine on üldse raske. ühtki tehnilist indikaatorit ma ei jälgi, enamvähem silma järgi leian sisenemis- ja väljumiskohti. olen nagunii suht aeglane ja pika sihikuga investor. üritan leida kümnekordseid või noh vähemalt kahe-kolmekordseid, niiet kas ma lähen sisse 20% kõrgemalt või madalamalt ei puhu väga pilli.
kindlasti väga vale lähenemine
nt SEYE ostsin liiga kõrgelt ilmselt. a positsioon on tänase liikumisega e-v nulli jõudnud. edasi hakkab juba mõnusam
mh võtsin 7,8 pealt stardipositsiooni sellises Oslo stokis nagu NOL (Northern Ocean). See on kahe naftapuurimisplatvormiga ettevõte. rendib neid välja. suht uued ja artikasse sobivad platvormid, turul selliseid palju pole ja nende eest saab korralikku rendinutsu küsida.
Praegu võib SEYE osas päris hea tunne olla ![]()
Ta oli mul endal ka jälgimise all aga paraku sisenemine jäi tegemata.
LUNR positiivsus on tagasi… kas stardi infot on täpsustatud ?